1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's WCG/BOINC Team

Discussion in 'World Community Grid (WCG)' started by Chicken Patty, Feb 20, 2009.

  1. gopal

    gopal

    Joined:
    Jun 25, 2012
    Messages:
    1,027 (1.12/day)
    Thanks Received:
    121
    Location:
    Patna, Bihar, India, Asia, Earth, Terron System, M
    Weird extraction of a rar the lime left is increasing instead of decreasing:D
     
  2. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    17,036 (5.75/day)
    Thanks Received:
    2,107
    Location:
    Ohio
    I feel like I have a supercomputer with this chip... it's like my CPU is bored. Nothing I do can use its full potential, other than WCG. Streaming games with Procaster used to require me setting procaster to a shitty low output res like 512x288 and 600bitrate... and 100% loaded my processor, a dual core phenom II. Now I play a game and stream at 1024x768 with 1000 bitrate out and my cpu load hovers around 40%. Temps are down too... I tightened the screws down on my h70 as far as they would go and lowered cpu voltage to 1.1v, and now my WCG load temps hang around between 60c like it is now, or 70c during hot days.
     
    Crunching for Team TPU
  3. gopal

    gopal

    Joined:
    Jun 25, 2012
    Messages:
    1,027 (1.12/day)
    Thanks Received:
    121
    Location:
    Patna, Bihar, India, Asia, Earth, Terron System, M
    How did you manage to do that 920 is not a unlocked chip?
     
  4. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.95/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Glad you are liking the chip hat. :toast: I had some fun with my 920 as well back when I had it.
     
  5. gopal

    gopal

    Joined:
    Jun 25, 2012
    Messages:
    1,027 (1.12/day)
    Thanks Received:
    121
    Location:
    Patna, Bihar, India, Asia, Earth, Terron System, M
    humph, I guess you guys can play PS2 Games on pc better then me!
    I get 25fps avg you guys will get 50+

    Looks like WCG Server is down again.
    Cannot upload any tasks
    Does any of you have the same problem?

    Looks like no one is on this thread.
    Let's see CP-no, Norton-no, ca-no
    so no one here exept me:D
     
    Last edited by a moderator: Jul 25, 2012
  6. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (0.98/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    Same problem here on all rigs.
     
  7. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,781 (9.68/day)
    Thanks Received:
    6,239
    Location:
    Chatsworth, GA
    AC went out AGAIN in my house so all crunchers have yet to be restarted since coming home from vacation. I will just crunch the 2600K at work for now.
     
    Crunching for Team TPU
  8. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (6.83/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    x58 is pre-"intel locked bclk" overclocking.
     
  9. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,781 (9.68/day)
    Thanks Received:
    6,239
    Location:
    Chatsworth, GA
    Yep CP is right, one of the best setting is 21x191 = 4011mhz! set that then 1.3V and check for stability, if so then lower Vcore until unstable. Also set all voltages manually to there defaults and leave non on auto.
     
    JrRacinFan says thanks.
    Crunching for Team TPU
  10. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.95/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Damn Brandon, that's terrible luck man. :(

    I remember my 920. :(. 4732 MHz on air. That thing was golden... :(
     
  11. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,781 (9.68/day)
    Thanks Received:
    6,239
    Location:
    Chatsworth, GA
    I meant for a fast 4ghz clock :)

    Mine would do 4.3ghz 1.3V on air when I had it.
     
    Crunching for Team TPU
  12. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.95/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    No I know, but it just brought me memories. I think 4.7 GhZ took like >1.4v. I have screenshots at home.
     
  13. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    5,131 (4.56/day)
    Thanks Received:
    3,795
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    Yep it looks like Freedc and Wcg are still having issues. Seems more so on the freedc end of things.
     
    Daimus says thanks.
    Crunching for Team TPU
  14. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.95/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Well I'm assuming that if WCG is down, Free DC can't update neither? Or does it get the points and stuff from somewhere else?
     
    Daimus says thanks.
  15. theonedub

    theonedub habe fidem

    Joined:
    Apr 30, 2009
    Messages:
    7,235 (3.50/day)
    Thanks Received:
    3,861
    FreeDC, WCG.org, and the WCG WU upload server are working for me.
     
    Daimus says thanks.
    Crunching for Team TPU
  16. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.95/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Free DC was working for me earlier just wasn't disputing any updated stats.
     
  17. okidna

    okidna

    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    475 (0.43/day)
    Thanks Received:
    357
    Location:
    Indonesia
    Maybe you're right. Today points is still 0 at Free-dc, so they're not updating because WCG is down/not updating.

    EDIT : Just finish checking (updating projects), WCG project server is up and running, no message about shut down for maintenance again. Maybe free-dc will start updating their stats after this.
     
  18. gopal

    gopal

    Joined:
    Jun 25, 2012
    Messages:
    1,027 (1.12/day)
    Thanks Received:
    121
    Location:
    Patna, Bihar, India, Asia, Earth, Terron System, M
    Well for me WCG is working just uploaded a task but Free-dc's stats are old as it should be it will be updated at 00:00 UTC

    [​IMG]
    :D:D:D:D:D:D:toast::toast::toast::toast::toast:
     
  19. agent00skid

    Joined:
    May 6, 2012
    Messages:
    609 (0.63/day)
    Thanks Received:
    450
    My PSU seemed to have started clicking under operation... *Sigh* Guess I have to send it somewhere for service or replacement. :S
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  20. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (0.98/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    Too bad to hear. Hope you can get it fixed soon.

    When it comes to PSU's I always opt in for the direct replacement option for $15 at the computer store. It's a drag to have to wait for RMA's when you have no spares kicking around.
     
  21. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,781 (9.68/day)
    Thanks Received:
    6,239
    Location:
    Chatsworth, GA
    Well all crunchers are back online. Will try to OC the I7-920 when I get a chance but now its running stock.
     
    Crunching for Team TPU
  22. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    5,131 (4.56/day)
    Thanks Received:
    3,795
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    Brandon buddy, I feel your pain with the a/c. Mine went out just before I walked in the door tonight from work. Now I have just about a complete unit for spare parts. The part thats bad is the fan capacitor for the inside unit. Of all the spare crap I have for a/c's laying around, I don't have one of those. Thats one of those F*ck me running deals. I rob one from an old 110 window unit which is just barely enough to run the fan. I will get a couple tomorrow. It's running now but I don't expect it to run long.
     
    Crunching for Team TPU
  23. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    9,165 (8.29/day)
    Thanks Received:
    21,666
    Mine did that last year... a spare capacitor is now sitting in the garage ready to go just in case :)

    A couple of box fans blowing on the condenser is a decent ghetto mod to get cool air in a pinch :eek:
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  24. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    5,131 (4.56/day)
    Thanks Received:
    3,795
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    My blower fan for the inside unit is the one that went out. The outside (condenser ) unit is good. That why it no blow air in house.
     
    Norton says thanks.
    Crunching for Team TPU
  25. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    9,165 (8.29/day)
    Thanks Received:
    21,666
    Anyone heard from stinger608?

    He hasn't posted since 7/20... hope he's OK
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Share This Page