1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's WCG/BOINC Team

Discussion in 'World Community Grid (WCG)' started by Chicken Patty, Feb 20, 2009.

  1. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,582 (10.12/day)
    Thanks Received:
    6,090
    Location:
    Chatsworth, GA
    Ok having issues. I ran out of GPU WU yesterday so today I decide to let the CPU run and I updated to 7.0.64 but now its only running one CPU WU instead of 4 (quad core). I checked the settings and maybe I am missing something?
     
    Crunching for Team TPU
  2. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,810 (3.51/day)
    Thanks Received:
    4,263
    This was probably a result of uninstalling it first, which I believe would dump the queue. The best method I could suggest would be to allow the queue to run dry first. However, I would suggest not updating the client unless you had an issue you intend to resolve. If it ain't broken, don't fix it. ;)

    Is it set to use all CPU's?
     
    Crunching for Team TPU
  3. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,582 (10.12/day)
    Thanks Received:
    6,090
    Location:
    Chatsworth, GA
    were is it located?
     
    Crunching for Team TPU
  4. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,492 (3.08/day)
    Thanks Received:
    2,048
    Location:
    Mexico
    I've updated clients without clearing queues before, this is the first time this happened. I've even moved the Boinc data folder to another rig and it happily accepted the WUs (you have to set the OS user and system name to be the same as in the previous system).
     
    Last edited: May 9, 2013
    Crunching for Team TPU
  5. Vinska

    Vinska

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    1,411 (1.22/day)
    Thanks Received:
    1,252
    Location:
    Kaunas, Lithuania
    Assuming You have the Advanced View on: here.
     
    Crunching for Team TPU
  6. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,582 (10.12/day)
    Thanks Received:
    6,090
    Location:
    Chatsworth, GA
    Yes I have all that set but still shows one WU :(
     
    Crunching for Team TPU
  7. Vinska

    Vinska

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    1,411 (1.22/day)
    Thanks Received:
    1,252
    Location:
    Kaunas, Lithuania
    Norton says thanks.
    Crunching for Team TPU
  8. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    8,598 (8.59/day)
    Thanks Received:
    19,429
    Shut down the BOINC Manager- (close from the tray icon- make sure "stop running science" is checked off on the prompt when closing)

    Restart the BOINC Manager and promptly open the event log- if there is an issue or setting that isn't correct you will see it in the log as BOINC starts up.

    Other things to try...
    - to restart the rig
    - increase the work cache slightly
    - abort the currently running wu-
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  9. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,810 (3.51/day)
    Thanks Received:
    4,263
    It was a suggestion to avoid issues like this. As I said, I think the queue was lost only happened because you uninstalled & reinstalled, not because you updated (installed over an existing client).

    I only have one rig on the new client so far. That rig has a 3570K in it and is running all four cores right now.
     
    Crunching for Team TPU
  10. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,492 (3.08/day)
    Thanks Received:
    2,048
    Location:
    Mexico
    I didn't restart when the Boinc installer prompted me to as I was installing Media center on it. I left the WMC install running and went to sleep (the WMC installer does an automatic restart at the end) so maybe something in the WMC installer process botched the boinc install or something. :confused: Well, I only had a .25 day buffer so not much was lost.
     
    Crunching for Team TPU
  11. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,810 (3.51/day)
    Thanks Received:
    4,263
    It's always a possibility that one program will mess up another if you have multiple installations happening at the same time. :(

    Anybody interested in a Phenom II x4 910e (65W) and mobo?
     
    Crunching for Team TPU
  12. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,492 (3.08/day)
    Thanks Received:
    2,048
    Location:
    Mexico
    mmm... I could take the CPU if the 1045t deal falls off.
     
    Crunching for Team TPU
  13. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    4,844 (4.74/day)
    Thanks Received:
    3,387
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    Pm sent. :toast:
     
    t_ski says thanks.
    Crunching for Team TPU
  14. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,810 (3.51/day)
    Thanks Received:
    4,263
    replied :D
     
    Crunching for Team TPU
  15. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,582 (10.12/day)
    Thanks Received:
    6,090
    Location:
    Chatsworth, GA
    Here ya go norton.. I am stumped..

    [​IMG]
     
    Crunching for Team TPU
  16. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,582 (10.12/day)
    Thanks Received:
    6,090
    Location:
    Chatsworth, GA
    Well after letting it sit all night, I woke up to this... Do not know what the issue was but seems like its fixed.

    [​IMG]
     
    Norton and Vinska say thanks.
    Crunching for Team TPU
  17. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    8,598 (8.59/day)
    Thanks Received:
    19,429
    I've seen my rigs work themselves out like that once in a while. Once that single wu finishes then all is well again.... Why? IDK :confused:
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  18. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,582 (10.12/day)
    Thanks Received:
    6,090
    Location:
    Chatsworth, GA
    Yea I am hoping the temps for the VRMs stay cool. I do not know if HWmonitor is correct but it seems like 40 degrees is not bad
     
    Crunching for Team TPU
  19. Aquinus

    Aquinus Resident Wat-man

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    6,264 (6.50/day)
    Thanks Received:
    2,075
    Location:
    Concord, NH
    Is anyone else having trouble uploading WUs from the clean energy project?
     
  20. ALMOSTunseen

    ALMOSTunseen

    Joined:
    Sep 8, 2012
    Messages:
    831 (1.12/day)
    Thanks Received:
    316
    Location:
    Sydney, Australia
    I'm having troubles actually receiving them.....
     
  21. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    8,598 (8.59/day)
    Thanks Received:
    19,429
    Their server goes down for maintenance once in awhile. Is there progress on them on the transfers tab? They're kinda large and upload slowly.
     
    Aquinus says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  22. Aquinus

    Aquinus Resident Wat-man

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    6,264 (6.50/day)
    Thanks Received:
    2,075
    Location:
    Concord, NH
    It was going a little bit then it would stop and said it would retry in 2 hours. So I wait 10 minutes and manually retry it and it starts, maybe uploads 8-10Mb, then does it again. The 3820 does these WUs in just under 8 hours, so I try to take them when I can. Since it was waiting on two WUs to be uploaded it was stalling all the others. It has since finished so it must be some maintenance on their end.

    I'm sure half of my settings are off too, I just reformatted the other day but my computer was in desperate need of it.

    Also my uploads don't take too long, 4.5 Mbit upload isn't too shabby.
     
    Chevalr1c and Norton say thanks.
  23. sabre23

    Joined:
    Feb 7, 2013
    Messages:
    115 (0.20/day)
    Thanks Received:
    63
    Just installed CM 212 EVO on i5-3570 (3.6Ghz)

    Does anybody know whats the idle and load temperature under this cooler ?

    Intel stock fan under load was Approx 69C and Evo under load is Approx 58C. Just 11C reduction?
     
  24. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,787 (6.45/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    For what it's worth, my 3770k @ 4GHz under an old H50 does about 67C load...
     
    Crunching for Team TPU
  25. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    5,937 (4.41/day)
    Thanks Received:
    7,328
    I was hoping to get a nice cooler for my 3770k before the challenge, but alas! it didn't work out. Anything would do a better job than stock cooler :). Soon enough ....
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD

Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (2 members and 2 guests)

james888, Recca29

Share This Page