1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Ubuntu 8.10 ATI Driver Issue

Discussion in 'Linux / BSD / Mac OS X' started by mc-dexter, Mar 27, 2009.

  1. mc-dexter

    mc-dexter New Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    1,507 (0.72/day)
    Thanks Received:
    95
    Location:
    England
    So i've tried a few times now to install ubuntu, but i have problems from the word go almost. I'm able to get it to boot from CD and read the OS from the CD, but the problem is when it comes to installing to the HDD, It's been awhile since i've tried so bare with me on the info i can give at the moment, anyways when installing to the HDD it gets so far then says it has a problem with my onboard graphics and stops installation. My onboard graphics is ATI X1250. I've noticed from this site that other people have had no problems installing with the same or similer onboard graphics.

    Could anyone help?
  2. angelkiller

    angelkiller

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    1,258 (0.56/day)
    Thanks Received:
    225
    Location:
    North Carolina
    That's really weird. Take your hard drive to another computer and install it there or temporarily use a graphics card. (ATI preferably)
  3. xfire

    xfire New Member

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    1,395 (0.58/day)
    Thanks Received:
    193
    Location:
    Hyderabad,India
    Did you disable HPET support in bios. Try disabling ACPI.
    mc-dexter says thanks.
  4. mc-dexter

    mc-dexter New Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    1,507 (0.72/day)
    Thanks Received:
    95
    Location:
    England
    Nope, I've not tried to disable anything :) Thanks for the tip :toast:
  5. xfire

    xfire New Member

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    1,395 (0.58/day)
    Thanks Received:
    193
    Location:
    Hyderabad,India
    My system doesn't even boot without it disabled(boot to linux)
  6. blueskynis

    blueskynis New Member

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Messages:
    297 (0.13/day)
    Thanks Received:
    36
    Location:
    Serbia, Nis
  7. mc-dexter

    mc-dexter New Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    1,507 (0.72/day)
    Thanks Received:
    95
    Location:
    England
  8. xfire

    xfire New Member

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    1,395 (0.58/day)
    Thanks Received:
    193
    Location:
    Hyderabad,India
    It's not just foxconn, any AMD 690G chipset has that problem. HPET is a Vista feature. Linux is generally ignored in support, so it can't be helped.
    mc-dexter says thanks.
  9. mc-dexter

    mc-dexter New Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    1,507 (0.72/day)
    Thanks Received:
    95
    Location:
    England
    Well thanks for the heads up, I'm guna go search for my ubuntu CD, The main reason i want it is cause it looks so much better than XP, and Also my XP (Home Edition) doesn't like the UXPatcher to be able to use third party skins/themes :( I'm only able to use the Royale Noir. Which is odd.
  10. xfire

    xfire New Member

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    1,395 (0.58/day)
    Thanks Received:
    193
    Location:
    Hyderabad,India

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page