1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

[WTB] [UK] DDR ram and possibly pentium 4

Discussion in 'Buy/Sell/Trade/Giveaway Forum' started by Nick259, Aug 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nick259

    Nick259

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    1,034 (0.43/day)
    Thanks Received:
    166
    Location:
    Scotland
    I have a neighbour who's stuck on a pentium 3 pc with windows me so nothing is compatible with it any more and he needs something newer. One of my friends recently obtained two pc's from his mum's work so he's keeping the better one and was going to throw out the other one so instead we're just getting it in working order and giving it to my neighbour to be kind. It has a socket 478 pentium 4 2ghz and 256mb ram so we've put in a spare 256mb stick giving it 512mb but it's still a bit on the low side, so i'm looking to see if anyone has a spare 512mb stick or even a 256mb so we can bump it up a bit more. I'm only looking to pay postage or a bit more considering we're only charging him the cost of the new bits we're having as he's a pentioner. If anyone has a faster s478 p4 that they want rid of I wouldn't mind that either :laugh:
     
  2. Ramirez

    Ramirez

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    498 (0.16/day)
    Thanks Received:
    73
    Location:
    Murrieta, CA
    If you werent in Scotland I could hook you up......got a P4 3ghz CPU 800mhz FSB.
     
    Nick259 says thanks.
  3. MightyMission

    MightyMission

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    1,034 (0.77/day)
    Thanks Received:
    137
    i got a 2.8/256/533 s478 celeron d but no way of verifying if it works right now,also got a couple 256 sticks of ddr i think
     
    Nick259 says thanks.
  4. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,992 (3.49/day)
    Thanks Received:
    4,545
    I have a P4 3.0GHz SL7e4, but no idea what it would cost to ship it to you.
     
    Nick259 says thanks.
    Crunching for Team TPU
  5. Nick259

    Nick259

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    1,034 (0.43/day)
    Thanks Received:
    166
    Location:
    Scotland
    Np :)

    Are you from the UK? I've managed to find a pentium 4 2.5ghz do you think that would be faster than the celeron d?

    Ah forgot to mention the board only takes up to 533mhz bus speed, sorry. Shipping would take a bit too long as well but thanks for the offer :) I bought a cpu from MKMods a few years ago and it only cost $3 or something small.
     
  6. Bo$$

    Bo$$ Lab Extraordinaire

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,320 (2.62/day)
    Thanks Received:
    868
    Location:
    London, UK
    PM scaminatrix, im sure he has one
     
    scaminatrix and Nick259 say thanks.
  7. Nick259

    Nick259

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    1,034 (0.43/day)
    Thanks Received:
    166
    Location:
    Scotland
    He has a 256mb stick but i'm waiting to see if anyone has a 512mb stick. Cheers though :toast:
     
  8. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,992 (3.49/day)
    Thanks Received:
    4,545
    I have some (2 or 4) sticks of 512mb ddr also.
     
    Nick259 says thanks.
    Crunching for Team TPU
  9. Nick259

    Nick259

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    1,034 (0.43/day)
    Thanks Received:
    166
    Location:
    Scotland
    Thanks for the offer again but the USA is a bit of a distance and shipping will take ages.
     
  10. INSTG8R

    INSTG8R

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    3,018 (0.83/day)
    Thanks Received:
    515
    Location:
    Lost in Norway
    I have a 3.2 Prescott and a 3.2 Northie. Also have 2x1024 of Corsair XMS 3200 CL2.
    I am just across the way in Norway tho registered shipping kills me and costs around £30 for me.

    Also got 2 Primo 478 MoBo's (whatever the highest chipset was) 1 is an Intel and one Abit both were the PAT capable ones.

    Edit: Not sure that RAM is actually DDR may be DDR2...But I know I have some DDR kicking around somewhere will keep digging
     
    Nick259 says thanks.
  11. MightyMission

    MightyMission

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    1,034 (0.77/day)
    Thanks Received:
    137
    I don't know if the difference in frequencies translates to the user as much as say putting in an aftermarket gpu and as much ram as can fit,or maybe even RAID 0 a pair of drives...
    your welcome either way though (S.E. UK)
    ME is pretty crap IIRC,i got an XP home disk sp3 and COA you can have to help the perception of increased speed.
     
    Nick259 says thanks.
  12. Nick259

    Nick259

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    1,034 (0.43/day)
    Thanks Received:
    166
    Location:
    Scotland
    I'm fairly sure those 3.2ghz's are 800mhz and the max the mobo supports is 533mhz. As you say though shipping will probably cost more than i'm wanting to spend but thanks anyway :)

    Well i've been offered a p4 2.5ghz and 256mb ram on another forum for £2 + postage so it should work out at less than £5 if sent in a jiffy bag. I'm guessing you'd want more than that so i'll probably just go with that unless I can get something better :)

    Oh and the pc we're pimping up comes with an xp serial key so I won't be needing it. Thanks very much for the offer though.
     
  13. MightyMission

    MightyMission

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    1,034 (0.77/day)
    Thanks Received:
    137
    No problem fella,i'm trying to clear space for more junk :laugh: i would only have wanted postage for the cpu (as like i said-i cant say 100% if it works)the only 478 mobo i have here doesn't support 533,only 400.
    If your man's computer has an agp/pci-e slot though i'd definitely free up the system ram by filling that slot.
    good luck with your endeavours though :toast:
     
    Nick259 says thanks.
  14. Nick259

    Nick259

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    1,034 (0.43/day)
    Thanks Received:
    166
    Location:
    Scotland
    Yeah we've put in an old 9250 agp card I had lying about. If I don't go with the other guys offer i'll be back :D
     
  15. Nick259

    Nick259

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    1,034 (0.43/day)
    Thanks Received:
    166
    Location:
    Scotland
    MightyMission I just went with the guy's p4 from the other forum since he knew it was working. Thanks for the offers everyone!
     
    MightyMission says thanks.
  16. MightyMission

    MightyMission

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    1,034 (0.77/day)
    Thanks Received:
    137
    No worries my man,i hope your friend is happy with what your doing for him :)
     
    Nick259 says thanks.
  17. Red_Machine

    Red_Machine

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    1,740 (1.15/day)
    Thanks Received:
    384
    Location:
    Marlow, ENGLAND
    I hope you're not planning to just buy a Pentium 4 and drop it straight into his Pentium III mobo. You need a new motherboard, considering that he may as well just look for a cheap used PC instead.
     
    Nick259 says thanks.
  18. MightyMission

    MightyMission

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    1,034 (0.77/day)
    Thanks Received:
    137
    isnt it like amd then:all same socket chips will run as long as the bios is updated?
     
    Nick259 says thanks.
  19. Nick259

    Nick259

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    1,034 (0.43/day)
    Thanks Received:
    166
    Location:
    Scotland
    No of course not. We're scrapping his old pc. One of my friends got a pentium 4 pc handed down to him from his mums work and he was going to trow it out until I suggested we give it to my neighbour. It has a 2ghz p4 atm and 512mb ram so i'm just trying to make it a little better before giving it to him.
     
  20. Red_Machine

    Red_Machine

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    1,740 (1.15/day)
    Thanks Received:
    384
    Location:
    Marlow, ENGLAND
    I have a 2.53GHz P4 lying around. Or, you could check eBay for the 3.06GHz HyperThreaded model. Usually can be had for between £15-20.
     
    Nick259 says thanks.
  21. Nick259

    Nick259

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    1,034 (0.43/day)
    Thanks Received:
    166
    Location:
    Scotland
    Thanks but I managed to source a p4 2.5ghz and 256mb ram earlier in the week. It's all fitted and working well now so i'll close this thread.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page