1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Uniden 1515 + 1 Corless phone cutting off internet

Discussion in 'Networking & Security' started by Widjaja, Jan 16, 2013.

  1. Widjaja

    Widjaja

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    4,819 (1.86/day)
    Thanks Received:
    636
    Location:
    Wangas, New Zealand
    Been having this minor issue where the Uniden 1515+1 DECT 6.0 Cordless phone will sometimes cut off internet while in use.
    Router internet light will go red then go out.
    Takes about 10 minutes for it to come back on.
    The corded phone does not have this problem.
    The secondary phone outlet is spliced off the primary since the installers said it would be a big task to run a cable directly from the point outside due to concrete.

    Here is a diagram of how everything is set out phone/internet wise.
    [​IMG]
    Hopefully there is a setting in the phone or modem which will solve this issue.
  2. ChiSox

    ChiSox

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    446 (0.22/day)
    Thanks Received:
    77
    Location:
    On The Green
    Do you have a Dual Band Router & Adapter?
  3. Widjaja

    Widjaja

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    4,819 (1.86/day)
    Thanks Received:
    636
    Location:
    Wangas, New Zealand
  4. ChiSox

    ChiSox

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    446 (0.22/day)
    Thanks Received:
    77
    Location:
    On The Green
    If you were to purchase a Dual-Band Route & Wireless Card/Adapter you could change it to a 5 GhZ band and would keep you from receiving interference from the cordless phone which is on a 2.4 GhZ frequency
    Widjaja says thanks.
  5. Fourstaff

    Fourstaff Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    9,154 (5.43/day)
    Thanks Received:
    1,958
    Location:
    Home
    I had that problem too, fixed it with a bit of shielding between the router and the cordless receiver. A tin can between those two worked, you might want to try something else.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page