1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

[Updated]AMD/ATi 2D Clock Guide

Discussion in 'AMD / ATI' started by erocker, Mar 16, 2010.

  1. Hamacher New Member

    Joined:
    Apr 27, 2013
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    The same

    Hi guys i'm new here, i've fix the problem 3 times before. but now i'm trying to fix the same problem and I have sucess... 7970 and my sound is bugged

    I used like this before... please help me! :(

    <Feature name="AutoTuneSupport" />
    <Feature name="CoreClockTarget_PCI_VEN_1002&amp;DEV_6798&amp;SUBSYS_3000174B&amp;REV_00_4&amp;B77C4C1&amp;0&amp;0008A">
    <Property name="Want_0" value="40000" />
    <Property name="Want_1" value="57500" />
    <Property name="Want_2" value="85000" />
    </Feature>
    <Feature name="PowerControl_PCI_VEN_1002&amp;DEV_6798&amp;SUBSYS_3000174B&amp;REV_00_4&amp;B77C4C1&amp;0&amp;0008A">
    <Property name="Want" value="0" />
    </Feature>
    <Feature name="MemoryClockTarget_PCI_VEN_1002&amp;DEV_6798&amp;SUBSYS_3000174B&amp;REV_00_4&amp;B77C4C1&amp;0&amp;0008A">
    <Property name="Want_0" value="30000" />
    <Property name="Want_1" value="150000" />
    <Property name="Want_2" value="150000" />
    </Feature>
    <Feature name="CoreVoltageTarget_PCI_VEN_1002&amp;DEV_6798&amp;SUBSYS_3000174B&amp;REV_00_4&amp;B77C4C1&amp;0&amp;0008A">
    <Property name="Want_0" value="850" />
    <Property name="Want_1" value="1175" />
    </Feature>
    <Feature name="MemoryVoltageTarget_PCI_VEN_1002&amp;DEV_6798&amp;SUBSYS_3000174B&amp;REV_00_4&amp;B77C4C1&amp;0&amp;0008A">
    <Property name="Want_0" value="0" />
    <Property name="Want_1" value="0" />

    http://pastebin.com/6S2b4zV9


    HAhahaha FIXED the problem AGAIN, Using the same options, with 13.4 amd catalyst. Thanks for this Topic helpfull

    Edit

    Now the same problem back, why god, why!!!:banghead::cry::respect:
    Last edited: Apr 27, 2013
    thracx says thanks.
  2. thracx

    thracx New Member

    Joined:
    May 12, 2013
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    HDMI Intermittent Audio Workaround

    Raising the CoreClockTarget Want_0 value to 46000+ fixed this issue for me (PowerColor 7950, Radeon Catalyst Drivers v13.4 from 2013.04.24).

    Below is the 'HDMI Sound Fix.xml' file that I am using as Catalyst Preset:
    Code:
    <Profile>
      <Caste name="Graphics">
        <Groups>
          <Group name="Overdrive5">
            <Feature name="TimeUnlocked" />
            <Feature name="OverclockEnabled">
              <Property name="OverclockEnabledProperty" value="True" />
            </Feature>
            <Feature name="AutoTuneSupport" />
            <Feature name="CoreClockTarget_PCI_VEN_1002&amp;DEV_679A&amp;SUBSYS_30001787&amp;REV_00_4&amp;BAB4994&amp;0&amp;0008A">
              <Property name="Want_0" value="46000" />
              <Property name="Want_1" value="84000" />
            </Feature>
            <Feature name="PowerControl_PCI_VEN_1002&amp;DEV_679A&amp;SUBSYS_30001787&amp;REV_00_4&amp;BAB4994&amp;0&amp;0008A">
              <Property name="Want" value="0" />
            </Feature>
            <Feature name="MemoryClockTarget_PCI_VEN_1002&amp;DEV_679A&amp;SUBSYS_30001787&amp;REV_00_4&amp;BAB4994&amp;0&amp;0008A">
              <Property name="Want_0" value="15000" />
              <Property name="Want_1" value="103500" />
            </Feature>
            <Feature name="CoreVoltageTarget_PCI_VEN_1002&amp;DEV_679A&amp;SUBSYS_30001787&amp;REV_00_4&amp;BAB4994&amp;0&amp;0008A">
              <Property name="Want_0" value="950" />
              <Property name="Want_1" value="1250" />
            </Feature>
            <Feature name="MemoryVoltageTarget_PCI_VEN_1002&amp;DEV_679A&amp;SUBSYS_30001787&amp;REV_00_4&amp;BAB4994&amp;0&amp;0008A">
              <Property name="Want_0" value="0" />
              <Property name="Want_1" value="0" />
            </Feature>
          </Group>
        </Groups>
        <Adapter name="PCI_VEN_1002&amp;DEV_679A&amp;SUBSYS_30001787&amp;REV_00_4&amp;BAB4994&amp;0&amp;0008A">
          <Aspect name="Overdrive5" />
        </Adapter>
      </Caste>
      <Caste name="Platform">
        <Groups />
        <Adapter name="PlatformAdapterUDID" />
      </Caste>
    </Profile>
    PS. Prior to using this Catalyst Preset method, simply having a game like Starcraft 2 running minimized in the background fixes the issue (since this causes the GPU Core Clock to stay well above the threshold needed).
  3. nenedy New Member

    Joined:
    May 24, 2013
    Messages:
    7 (0.02/day)
    Thanks Received:
    2
    Location:
    Brasil
    HD 5850 driver stops responding

    Hello! I installed a HD 5850 and I'm having trouble playing BF3 (Directx Error) and use the flash player, the picture is all distorted.
    Note: disable Flash Player in Chrome options in about :/ / plugins, NOT resolves, continue to distort the images and I can not see videos on youtube for example. Already tried lots os ATI drivers, using driver sweeper, none solves the problem. Already tested the card on another pc, it works fine.

    Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.130318-1533)
    BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
    Processor: Intel(R) Core(TM)2 Extreme CPU X9650 @ 3.00GHz (4 CPUs), ~3.0GHz
    PLacamãe: ASUS P5N-D
    Memory: 4096MB RAM 4GB (2x2Gb) CORSAIR XMS2 DDR2 800Mhz
    DirectX Version: DirectX 11
    HD Samsung 840 SSD 250Gb
    Fonte: OCZ 750W
    Card name: ATI Radeon HD 5800 Series XFX
    Driver Version: 12.104.0.0

    Edit: I made a profile, if Want_0 300 = BSOD, than i made Want_0 400 = BSOD again...

    SOLVED! Just adjust the memory values on BIOS, 5-5-5-18-22, Done!!!

    Attached Files:

    Last edited: May 26, 2013
  4. Shaolinfist New Member

    Joined:
    Sep 20, 2013
    Messages:
    22 (0.07/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    South West England
    Great guide erocker thanks a lot +1! Helped me to fix the damn flickering every time my memory clocks change on my overclocked HD 5770.

    However is there a way to get the custom profile to start automatically with windows or do I have to manually enable it every time?
  5. suraswami

    suraswami

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    6,050 (1.79/day)
    Thanks Received:
    789
    Location:
    Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
    Thanks E, fixed my 2D clocks and IE stutter when opening a page.
  6. seanmac

    seanmac

    Joined:
    Nov 7, 2013
    Messages:
    40 (0.16/day)
    Thanks Received:
    14
    Location:
    Australia
    Hey erocker !

    This didn't work for me using windows 8.1 on cat 14.4.

    When I try and apply the settings nothing happens and the clocks stay at default.

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Share This Page