1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Upgraded to 3GB, Windows Defrag is not working

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by suraswami, Dec 2, 2007.

  1. suraswami

    suraswami

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    6,251 (1.77/day)
    Thanks Received:
    837
    Location:
    Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
    I recently upgraded my main machine from 2G to 3G with the left over 512MB sticks that were lying around. I had to reduce the speed of the ram for the mobo to recognize and boot with 4 sticks of ram. All works in dual channel. 2G corsair + 1G patriot.

    Everything is fine. Gaming is good. Hours of BF2 no crashes. Recently I cleared all the temp files and wanted to run the HDD defrag but it wouldn't run. A DOS screen opens and hangs for a while then disappears. Nothing is happening. I also tried to run from command prompt still the same.

    Did I screw up anything?

    Machine specs on my signature.

    Help please.
     
  2. lemonadesoda

    lemonadesoda

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    6,267 (2.08/day)
    Thanks Received:
    968
    H8 to say it, but I've ALWAYS had problems matching Corsair VS when more than 2 sticks. I've found 4x VS sticks can bring a system down, while 2 sticks are rock-solid. Never had a problem with XMS mem though.

    I dont know why.
     
  3. suraswami

    suraswami

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    6,251 (1.77/day)
    Thanks Received:
    837
    Location:
    Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
    yea may be I will pull it out and see if it cures itself.
     
  4. suraswami

    suraswami

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    6,251 (1.77/day)
    Thanks Received:
    837
    Location:
    Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
    Fixed it. When I run the command dfrgntfs.exe from the dos prompt it gives me a error "Program too big to fit in memory". This means that the program is corrupted. So I replaced the .exe from another folder and it is fine now. Morons what kind of error is that. Can't they just say it is corrupted.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page