1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Upgrading a few features for my buddys dell.

Discussion in 'General Hardware' started by drade, Aug 7, 2006.

  1. bruins004 New Member

    Joined:
    Sep 27, 2005
    Messages:
    2,480 (0.77/day)
    Thanks Received:
    75
    There is one other piece of equipment that you might want to look into.
    Everytime someone puts a new piece of equipment into their Dell they always need to replace the PSU (Power Supply Unit).
    The reason is bc Dell puts the bare minimum that the system requires in their computers.
    So that would cause you to need a new PSU if you put something new in.
  2. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,638 (0.53/day)
    Thanks Received:
    16
    Meh 350w its at... I do have a 430w one.
  3. GLD

    GLD

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    1,352 (0.45/day)
    Thanks Received:
    136
  4. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,638 (0.53/day)
    Thanks Received:
    16
  5. jph1589

    jph1589 New Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Messages:
    126 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
  6. GLD

    GLD

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    1,352 (0.45/day)
    Thanks Received:
    136
  7. jph1589

    jph1589 New Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Messages:
    126 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Lol

    Glad someone else said it. It really is that full moon thing.
  8. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,638 (0.53/day)
    Thanks Received:
    16
    Very lazy tonight LOL, girls make me go insane at night, dramatic species.
  9. jph1589

    jph1589 New Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Messages:
    126 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Puleeeez

    Shut the hell up. Nobody wants to hear it!!! LOL
  10. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,638 (0.53/day)
    Thanks Received:
    16
    Sorry I know it was a dumb question, Im just tired and crap.
  11. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,638 (0.53/day)
    Thanks Received:
    16
    Yes I know, Cause girls are ridicolous, and I wasn't gonan talk about any of my problems, the only problem I have is they go fu%n crazy
  12. GLD

    GLD

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    1,352 (0.45/day)
    Thanks Received:
    136
    Are these said girls real? Or are they girls on your monitor? :rolleyes:
  13. W2hCYK New Member

    Joined:
    Dec 2, 2005
    Messages:
    912 (0.29/day)
    Thanks Received:
    96
    I dont think anybody has mentioned. Dell uses a different PSU, so you will have to upgrade that if you move to a different motherboard.

    get something simple for the cooler, doesnt have to be hardcore if hes not overclocking. $20 cooler will work wonders, buy a Thermaltake 500w PSU for $79, and spend the other $60 on the motherboard. Im sure he could cough up another $10 and buy 3 80mm's...
  14. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,638 (0.53/day)
    Thanks Received:
    16

    Luckily I have the tr2 430w thermaltake PSU lying around
  15. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,638 (0.53/day)
    Thanks Received:
    16
    Is the ram (samsung) compatable with the mobo im getting, does ram on a dell (that comes with it) compatable with another motherboard, its made by samsung.... so its not a dell manufactered product?
  16. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,638 (0.53/day)
    Thanks Received:
    16
    Cause its really conscerning me.
  17. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,652 (7.05/day)
    Thanks Received:
    2,972
    Location:
    some AF base
    i have one on a pentium d 930 it runs great and it is quiet
    edit never broke 45C
  18. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,638 (0.53/day)
    Thanks Received:
    16
    Yes, but somone read the question I had above...
  19. Polaris573

    Polaris573 Senior Moderator

    Joined:
    Feb 26, 2005
    Messages:
    4,279 (1.24/day)
    Thanks Received:
    709
    Location:
    Little Rock, USA
    I've never had a problem taking memory out of a dell and putting it on another motherboard. The only problem occurs when you try to do the opposite and put good memory on a dell motherboard.
  20. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,638 (0.53/day)
    Thanks Received:
    16

    Yes :), thanks polaris
  21. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,638 (0.53/day)
    Thanks Received:
    16
    I finished!!!!!!!! Everything looks and runs great! The cpu is nice and cool (around 36'ish c i think), the mobo is very nice.... everything runs alot faster, hes very happy, tonight he will be gaming and stuff. the pc looks great!!! Another sucessfull build :)
  22. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,638 (0.53/day)
    Thanks Received:
    16
    Well, It seems to lag in css.... Not sure of the fps or framrates cause I didn't put a config in yet....

    He has a crappy dell x300se (came with the e310 model)...

    Think A new video card would do the trick.. I need a cheap one, like a 110$ x850xt?
  23. randomperson21

    randomperson21 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2005
    Messages:
    1,535 (0.49/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    San Luis Obispo, CA
    congrats!


    you know, if you want to pump a bit of xtra life out of that x300...

    i was able to get a 73% mem, 25% core o/c on my x300se from msi. usable for about a month or two, but then it blew up.
  24. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,638 (0.53/day)
    Thanks Received:
    16
    Heatsinked card... from a dell...

    You think the lag of keys, and mouse (when you move mouse a second later the cursor moves) is from this low end ddr vid card??

    If so In about a week or two he will probably get a x850xt..
  25. randomperson21

    randomperson21 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2005
    Messages:
    1,535 (0.49/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    San Luis Obispo, CA
    i'm betting its the gfx card. you could always plug in another mouse and check......

    i upgraded the cooler to a vf700 zalman, so thats most likely why......

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page