1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Upgrading from a HD7850 1gb

Discussion in 'AMD / ATI' started by OneCool, Apr 29, 2014.

  1. OneCool

    OneCool

    Joined:
    Nov 27, 2005
    Messages:
    844 (0.27/day)
    Thanks Received:
    66
    Location:
    Look behind you!!
    The rig

    AMD 965 PHENOM2 (running 4ghz)
    8gigs g.skill 1600
    Gigabyte GA-78LMT-S2P v5 (mobo)
    Sapphire HD 7850 1gb
    Cooler Master 460w

    Im on a $250 to $300 budget for the video card and later im going to upgrade the psu,mobo and cpu.Maybe go Intel.Just cant swing it all right now.I know the psu is alittle weak but im hoping to slide for a month or so until upgrade it to a 700+.
  2. Devon68

    Devon68

    Joined:
    Jan 25, 2014
    Messages:
    568 (3.16/day)
    Thanks Received:
    211
    Well in that range you can choose either the AMD R9 280 (or the R9 280x for 320$ on newegg which is essentially an HD 7970 card) or the nvidia GTX 760
  3. OneCool

    OneCool

    Joined:
    Nov 27, 2005
    Messages:
    844 (0.27/day)
    Thanks Received:
    66
    Location:
    Look behind you!!
    Last edited: Apr 30, 2014
  4. Vario

    Vario

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    2,825 (0.88/day)
    Thanks Received:
    888
    Don't buy a 4GB 760, its a waste of money. That extra Vram won't be used.

    Asus 770 2GB
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121770

    ASUS GTX770-DC2OC-2GD5 GeForce GTX 770 2GB 256-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 HDCP Ready SLI Support Video Card
    • $329.99
    • $309.99
    • Save: 6%
    • $299.99 after $10.00 rebate card
  5. OneCool

    OneCool

    Joined:
    Nov 27, 2005
    Messages:
    844 (0.27/day)
    Thanks Received:
    66
    Location:
    Look behind you!!
    Figured that too.

    I dont think my current psu will do a 770 or my system would even push it.

    I think im going to just put the cash in a mobo and cpu.Seems to be my best option.It sucks because I wont have the 300 on hand to upgrade the gpu for a few months :/
  6. Jack1n

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    1,011 (1.55/day)
    Thanks Received:
    224
    Location:
    Central Israel
    I would get a new CPU/Mobo and 4gb more ram first if i were you,i upgraded from a phenom 940 to a 3570k and it was a huge upgrade,you can get the cheapest haswell i5 and h87 mobo and it will probably be just as good as an unlocked one with a z87 mobo.
  7. OneCool

    OneCool

    Joined:
    Nov 27, 2005
    Messages:
    844 (0.27/day)
    Thanks Received:
    66
    Location:
    Look behind you!!
    Pulled the trigger on the MSI R9 280. I know!!! but 1gb of GPU ram SUX ASS!!!
  8. OneCool

    OneCool

    Joined:
    Nov 27, 2005
    Messages:
    844 (0.27/day)
    Thanks Received:
    66
    Location:
    Look behind you!!
  9. Devon68

    Devon68

    Joined:
    Jan 25, 2014
    Messages:
    568 (3.16/day)
    Thanks Received:
    211
    Post some pictures of that beast if you can.
  10. OneCool

    OneCool

    Joined:
    Nov 27, 2005
    Messages:
    844 (0.27/day)
    Thanks Received:
    66
    Location:
    Look behind you!!
    nah..... really I cant.

    Bought a hasbeen 4770 and a Gigabyte 1055 mobo. I was SOOOO close with the 280 and something in me said no.
  11. Vario

    Vario

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    2,825 (0.88/day)
    Thanks Received:
    888
    That should be a nice improvement, as I went from a 965 to ivy myself and it was a nice jump.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page