1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Using a Plasma as a monitor

Discussion in 'General Hardware' started by Duekay, Feb 12, 2008.

  1. Duekay New Member

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    258 (0.10/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Brisbane AU
    I have a Small Question can you Using a Plasma as a monitor, if you can what are the advantages and disadvantages of this.
    Say my max resolution on my GPU is 2048 x 1536 or so and i wanted to get a 42" plasma, what would the quality be like and could i get things to a similar scale as using a 22" LCD with a resolution of 1680 x 1050 or would it be just scale everything up and have larger pixelation?

    Any Ideas :confused:
     
  2. Skrabrug

    Skrabrug New Member

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Messages:
    608 (0.24/day)
    Thanks Received:
    34
    Location:
    Australia
    plasma screens are heavier than LCD by around 15% (if i remember right)
    also difference in quality and so on would really depend on the plasma your buying and the LCD your comparing it to.

    can you please post full specs?
     
  3. Duekay New Member

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    258 (0.10/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Brisbane AU
    Ok say a Panasonic TH-42PX70A 42" Plasma HDTV and a Acer X223W 22" Widescreen LCD Monitor
     
  4. phanbuey

    phanbuey

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    5,205 (2.07/day)
    Thanks Received:
    975
    Location:
    Miami
    i thought 1080P was 1680 x 1050 (but unsure)... in that case it would just be a much bigger version of your 22"... i have a plasma TV that can do 720 P and i was actually wondering how it would work as a monitor, as well...
     
  5. mrw1986

    mrw1986

    Joined:
    May 4, 2007
    Messages:
    2,111 (0.78/day)
    Thanks Received:
    338
    Location:
    Wallingford, CT
    Keep burn-in in mind....
     
    phanbuey says thanks.
  6. Jizzler

    Jizzler

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    3,421 (1.31/day)
    Thanks Received:
    639
    Location:
    Geneva, FL, USA
    My boss did with a 1366x768 Plasma, wasn't bad. I never got to try any games on it though :)

    I don't know how it'll turn out with a 1024x768 screen with wide-screen aspect (the TH-42PX70A).
     
  7. phanbuey

    phanbuey

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    5,205 (2.07/day)
    Thanks Received:
    975
    Location:
    Miami
    True that... burn-in and the loads more power it uses... nothing like having the oblivion health bar permanently tattooed on the bottom of your plasma.
     
    Last edited: Feb 12, 2008

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page