1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Vantage score dropped after fresh OS install

Discussion in 'AMD / ATI' started by crunchie, Aug 14, 2010.

  1. crunchie

    crunchie New Member

    Joined:
    Feb 22, 2006
    Messages:
    110 (0.03/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Australia
    Running my system with a HLFS Raptor, my vantage score was close to 21000.
    I bought a SSD and did a fresh install, same drivers as on the Raptor and now I am about 1000 points lower.
    I have even pumped the cpu to 4250Mhz and still cannot achieve the same score.
    10.6 drivers in use.
    Any idea what may have happened here?
     
  2. Lethalrise750

    Lethalrise750 New Member

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    123 (0.06/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Orlando, FL
    Did you install your Chipset Drivers and Update DirectX?
     
  3. crunchie

    crunchie New Member

    Joined:
    Feb 22, 2006
    Messages:
    110 (0.03/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Australia
    Sure did. About to do another install.
     
  4. ShiBDiB

    ShiBDiB

    Joined:
    Jul 21, 2008
    Messages:
    4,102 (1.79/day)
    Thanks Received:
    776
    Location:
    Clifton Park, NY
    sure u werent using the 10.7s?
     
  5. crunchie

    crunchie New Member

    Joined:
    Feb 22, 2006
    Messages:
    110 (0.03/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Australia
    100%. I tried the 10.7 drivers before with the raptor and found a drop in performance.
    Instead of reformatting I re-imaged the drive from immediately after setting 7 up on the SSD. Yet to test, but I have put the 10.7's on now just to test.
    Only difference from running the same hardware/software on the Raptor as opposed to the SSD is that I had IDE enabled in BUIOS for the Raptor and AHCI for the SSD.
     
    Last edited: Aug 15, 2010
  6. crunchie

    crunchie New Member

    Joined:
    Feb 22, 2006
    Messages:
    110 (0.03/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Australia
    Opinions on these scores are welcome :). Running with 9800GT as Physx.

    5850 @ 900/1200 and cpu @ 4050Mhz.

    5850 10.7 drivers.jpg

    This one same settings without the 9800GT.

    5850 no Physx.jpg

    Still does not beat my previous high of 20758.
     
  7. phanbuey

    phanbuey

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    5,205 (2.05/day)
    Thanks Received:
    975
    Location:
    Miami
    are you sure you didnt mess with the control panel on the old install... cmon... you know you did
     
  8. crunchie

    crunchie New Member

    Joined:
    Feb 22, 2006
    Messages:
    110 (0.03/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Australia
    The PC's control panel? Not sure what you mean.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page