1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Video Streamers and Content Providers of TPU *UNITE*

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by Binge, Oct 5, 2012.

  1. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,363 (2.93/day)
    Thanks Received:
    906

    I found it difficult at first too, but once you figure it out, it's all good. Go to your settings and then to the encoding tab, if you are getting motion blur or pixelation under speed, lower the quality balance to around 2 or 3, that will solve it. Go to broadcast settings and set the mode to File Output Only, then set up where you want the file to go and what name to put it under. I put mine into My videos, filename SC2. Also setup hotkeys for starting and stopping. Also set it to an MP4 when you are setting up the file path and name.

    Under the video tab, you can set what resolution you want it to record at.

    Make sure that your game is open and you are alt tabbed to the desktop. Next go back to the main page of OBS and right click in the sources box, then click add. Select game capture, name it, then set the application to the game that you are playing. Make sure that it's checked and you are all set.

    After you start, then stop the recording, it will make an MP4 file and then you can upload that directly to youtube.
     
    james888 and johnnyfiive say thanks.
  2. johnnyfiive

    johnnyfiive

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,892 (1.64/day)
    Thanks Received:
    876
    Location:
    Tucson, AZ
    Nice info jc!
     
  3. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,080 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    Hi , i made a test video with it, there was no sound and it was pixelated , i adjusted the sound settings and quality .
    The file thus resulted was larger then my MSI afterburner file.
    So i gave up on OBS , i tried bandicam, the quality of video created using bandicam was superb , but again no sound and no amount of setting change was fixing that.
    So i am back to FRAPS and msi after burner :(.
    BTW , i am thinking of adding audio to my video.But the problem is that audio length is one-third of video length , so i thought of looping it.
    So does anyone know how to loop audio only using virtual dub?
     
  4. johnnyfiive

    johnnyfiive

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,892 (1.64/day)
    Thanks Received:
    876
    Location:
    Tucson, AZ
    With jc's tips, im able to record pretty good vid quality and audio. You sure your sources are set right? It's working fine for me?
     
  5. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,363 (2.93/day)
    Thanks Received:
    906
    That is weird. I was recording just a touch less than 480P, a 20 minute video was like 66MB. As for the sound, I am not sure, what do you have set in the audio section?
     
  6. Novulux

    Joined:
    Dec 18, 2011
    Messages:
    150 (0.14/day)
    Thanks Received:
    30
    You might want to try something like Mirillis Action
    http://mirillis.com/en/products/action.html
     
  7. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,080 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    I have a xfi sound card , could that be causing problem in settings ?
    plus i make videos in 720p
     
  8. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,540 (3.74/day)
    Thanks Received:
    1,692
    The game I am trying to record needs a lot of cpu grunt. What is a free recorder that does not hit performance much.
     
    Crunching for Team TPU
  9. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,080 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    OBS is good but i cant seem to get it working
     
    james888 says thanks.
  10. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,540 (3.74/day)
    Thanks Received:
    1,692
    I am recording sound but no video. I just have black videos.
     
    Last edited: Apr 8, 2013
    Crunching for Team TPU
  11. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,080 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    same here , i just cant seem to get it setup , no sound at all
     
  12. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,540 (3.74/day)
    Thanks Received:
    1,692
    I have the latest directx. I wonder if I have to try other capture modes. Maybe its an issue with my 13.3 beta drivers. I have read windows aero was giving this issue but I have aero disabled.
    I am reading this:
    http://dfenner.com/starcraft/open-broadcaster-software-guide/


    I suspect our problem is with our mismanagement of streams.
     
    Last edited: Apr 8, 2013
    Crunching for Team TPU
  13. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,540 (3.74/day)
    Thanks Received:
    1,692
    I got it working with monitor capture but I can not get a good video at any setting I tried. I got the best video quality with the game in windowed mode, being captured with monitor capture, and video quality 10, and cpu speed fast-slow but I kept it on fast. The game was so juttery while recording also at any setting I tried.
     
    Crunching for Team TPU
  14. Binge

    Binge Overclocking Surrealism

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    6,982 (3.13/day)
    Thanks Received:
    1,752
    Location:
    PA, USA
    All of the above are issues I just have not experienced with OBS, so I don't have a lot of insight here. Both of your systems have more than enough to handle high quality recordings, and it isn't a video driver issue.

    Maybe I can do a stream to explain the settings or make a video about it.

    Some tips,
    1) Make sure your game resolution and recording resolution are equal.
    2) If your screen is black try using the windowed capture option "capture layered window"
    3) If you have to do fullscreen remember to change your game resolution down to your recording resolution and use "game capture" instead of window capture.
     
  15. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,540 (3.74/day)
    Thanks Received:
    1,692
    1) I did experiment with this but it did reduce quality so I kept it at default.
    2)That is how I ended up getting any video
    3) Refer to number 1

    I think in my case it might have to do with the game being recorded. I read a lot of people had problems with SC2. I should experiment with another game, but I can't until my motherboard comes back from rma.
     
    Crunching for Team TPU
  16. Aleksander

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    3,254 (1.82/day)
    Thanks Received:
    304
    @binge
    I still use the decoder you showed me, but I was thinking on how to get my videos stream in 1080p instead of 720p.
    Is there another decoder? Pls tell me!!! :)
     
  17. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,540 (3.74/day)
    Thanks Received:
    1,692
    I gave up on starting to record games but just came back. Got it working. These are my settings right now. They give me nice smooth gameplay, quality video, but large file size. A 1 minute video is about 100mb.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Any settings I should try instead?
     
    Crunching for Team TPU
  18. remixedcat

    remixedcat

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    2,929 (1.80/day)
    Thanks Received:
    645
    Anyone want a good converter use handbrake.

    Uses all cores and is profusely fast and great quality.
     
  19. D007

    D007

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    3,224 (1.16/day)
    Thanks Received:
    438
    Location:
    Pompano beach, Florida
    FF7 Tifas bootleg HD. Beating Emerald weapon w/ only items and weapons

    Just some fraps I took of me killing Emerald weapon.
    11 minutes using the Tifas bootleg HD remastered mods.

    Only used weapons and items to do damage.

    Uncompressed, raw footage, 10 gb in size.
    Just as if you were in the game.
    :toast:

    FF7 Beating Emerald weapon with weapons and items ...
     
    Last edited: Jul 18, 2013
  20. Flibolito

    Flibolito

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    728 (0.32/day)
    Thanks Received:
    84
    I started a Youtube channel like 3 months ago and at the moment it's for sharing the fun times our group of friend has together. Started my first Let's Play a few days ago of Doom 3 just for fun to see if I could complete it with quality in mind. Tons of BF3 footage alot with Magic 2014, SWOTOR as well as many other games including an ongoing Diablo 3 Hardcore feed.

    I use Dxtory and the lagarith codec to record and down-sample on the fly from 2560x1440p to 1920x1080p. Then I run it through handbrake. Next step is to get somewhat proficient at video-editing software and so on.

    Doom 3 Let's Play
    McPlay Doom 3 BFG #1 - Welcome to Mars Marine - Yo...

    Also check out the awesome BF3 footage for a real look at the quality since it's the best looking game out of the bunch.
     
  21. D007

    D007

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    3,224 (1.16/day)
    Thanks Received:
    438
    Location:
    Pompano beach, Florida
    Raw, Uncompressed video footage of Kerbal space program. 60 GB. & optional download

    KSP 1 - YouTube

    The video footage is 100% raw, it has not been even the slightest bit compressed.
    This is as good as it gets for video footage.
    Just like you were playing the game yourself.
    Ran on 2x GTX 680 in sli @ absolute maximum settings.

    It's a new ship I made, I lovingly call Gundam, with it's piggybacking ship.
    Both ships are fully capable of take off and landing.

    This is take off and landing of both ships.
    with download links to the ships if you want them.
    Enjoy.
    I know I did.

    KSP 1 - YouTube
     
    Last edited: Aug 8, 2013
  22. Fourstaff

    Fourstaff Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    9,196 (5.14/day)
    Thanks Received:
    1,982
    Location:
    Home
    Necro!

    Does anyone have any experience with Nvidia Shadowplay?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page