1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Vista RC1 Released to public

Discussion in 'General Software' started by Jimmy 2004, Sep 7, 2006.

  1. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.54/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    The first release candidate of Microsoft's next operating system has now been released. Anyone who already has a Product Key from the Vista Beta 2 can use that and Microsoft will supply new Product Codes to new testers soon. Post back on how you get on, there are both 32bit and 64bit releases.

    Download it from here. Their download manager is trash for me with IE7 but you can use your own (just mine can't handle over 2GB).
     
  2. Batou1986

    Batou1986

    Joined:
    Oct 2, 2005
    Messages:
    2,474 (0.75/day)
    Thanks Received:
    356
    Location:
    Baltimore MD
    sweet now i can finally dl the 64 bit edition
     
  3. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.46/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Cheers for the heads up, hopefully this version will recognise my wireless network:toast:
     
  4. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.54/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    Wouldn't count on it sorting your wireless... I just got it installed (64bit) and it still doesn't work to start with and I can't use XP drivers. To get the drivers I'll need to connect to windows update, with the catch being I need my wireless network in order to connect to it. Looks like I'll be moving my PC to get that update. :(

    Ubuntu on the other hand needs no extra drivers and the wireless connection works fine 'out of the box'.
     
  5. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.86/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    hehehe im downloading it now :D lets see how it likes my amd s754 the original 64bit
     
  6. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.86/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    holy crap 256k a sec this will take forever grrr calculated it if i stay @256k it will take 1 Days 9 Hours 27 Minutes 40.41 Seconds hehe thats not kool


    edit part well its not taking as long as i thought apperantly it connected 4x to the same thing :D and is down to 3-4hrs if it keeps the same connection speed:banghead: that wont happen will it?
     
    Last edited: Sep 9, 2006
  7. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.46/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Success! My wireless card (belkin pci) was installed automatically with vista drivers. At first it still didn't work so went back to xp(dual booting) ,logged into router and changed channel to 9.
    All of a sudden, went back to vista and bingo! Works quite well except that avast anti-virus is blocked by the program compatability wizard( despite avast website saying it will work ).
    I'm sure teething as a toddler was less painful than this:cry:
     
  8. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.54/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    Hmm, my wireless is a PCI Belkin too and that doesn't work. Perhaps it will work when I reboot then!

    As for cdawall's comment is that 256kilobytes or 256kilobits? If it's 256kilobytes it's downloading at 2megabit speeds so 3-4 hours is about right.
     
  9. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.46/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Thats odd. My card is a Belkin f5d7000, about 2 years old and by the time Vista booted the first time the drivers were installed. Maybe try it in a different slot to force os to re-install? Might work....
     
  10. newmodder New Member

    Joined:
    Sep 9, 2005
    Messages:
    669 (0.20/day)
    Thanks Received:
    7
    Location:
    british columbia
    which would be better to download for me, 32bit or 64 bit?
     
  11. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.86/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    yeah i figured it eventually


    you have a 64bit amd go for 64bit

    btw ido i have to have pix-shader 2.x for the beta to work?:ohwell: ti4200=1.x pixel shader
     
  12. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.54/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    Vista reconises there is a card there, but doesn't have the drivers for it. It's the same card you have, is your Vista the 32 bit version?
     
  13. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.46/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Yeah ,32 bit. Thats a bit weird innit... Suppose thats why its pre release:banghead:
     
  14. newmodder New Member

    Joined:
    Sep 9, 2005
    Messages:
    669 (0.20/day)
    Thanks Received:
    7
    Location:
    british columbia
    well i just got it installed, the first thing i try is play BF2...haha no go, same thing happened with the Beta 2 version...any one have a fix for this?
     
  15. W2hCYK New Member

    Joined:
    Dec 2, 2005
    Messages:
    912 (0.28/day)
    Thanks Received:
    96
    I have an extra 77gb partition and I will be trying this tonight once its done downloading. :)
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page