1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Weird issue with my internet...

Discussion in 'Networking & Security' started by Kantastic, May 18, 2009.

  1. Kantastic

    Kantastic

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    5,135 (2.84/day)
    Thanks Received:
    993
    For some reason, whenever I boot up my comp, I won't get internet for the first minute or two. This isn't an issue with either the laptop or my sister's desktop, just my computer.

    Sometimes, if I don't use the browser, any browser, for a while, my browsers won't load any pages, it's either stuck on resolving host or waiting for cache. Once I try loading the page a few more times, the browser will work fine. This applies for both IE and Chrome.

    My internet is not dead because I'm not getting DC'ed from games, and I can still join rooms and play flawlessly whilst the web pages are failing to load.

    Edit: I'm running Time Warner Road Runner w/ a Linksys Router.

    Edit2: Okay, so the internet just dies on me while browsing sometimes, but my games run fine. I don't DC or see any lag, nor do I get disconnected from MSN/AIM. If I open up BitComet, all the pages load and the net works fine until it dies again.
    Last edited: Jun 12, 2009
  2. Hybrid_theory

    Hybrid_theory New Member

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    1,895 (0.74/day)
    Thanks Received:
    163
    Location:
    ontario canada
    Kind of sounds like your computer is just getting slow on boot to get the internet up and running. You can try and disable non essential startup services in msconfig to speed up that.

    As for the webpages, try removing all of your cookies and temporary internet files to see if that fixes it.
  3. Kantastic

    Kantastic

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    5,135 (2.84/day)
    Thanks Received:
    993
    I forgot to mention, I NEVER had this issue with DSL. I even compared it a few times during the month I had both, due to not being able to cancel to the DSL.
  4. 95Viper

    95Viper

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    4,186 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,493
    Location:
    στο άλφα έως ωμέγα
    I looked at your sys specs. Try these for getting your system info:http://www.hwinfo.com/download32.html, http://www.gtopala.com/siw-download.html, http://www.cpuid.com/pcwizard.php, http://blackbox.hardwaremania.com/en/home, http://majorgeeks.com/AIDA32_-_Personal_System_Information_d181.html, and http://majorgeeks.com/EVEREST_Free_Edition_d4181.html ;these are but a few and free.:)

    Yep, I would start with what Hybrid Theory said. Then I would make sure I had the latest drivers for my network adapter and the latest firmware for my router. Also, try using something like OpenDNS (it is free), here:http://www.opendns.com/

    My son in Texas, has Road Runner and he has trouble every once in a while; they keep telling him, he is at the fringe( to far out ).

    Goodluck...:)
    Last edited: May 23, 2009
  5. Kantastic

    Kantastic

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    5,135 (2.84/day)
    Thanks Received:
    993
    Thank you for the help with my specs, another member has also PM'ed me with a link to software. I'll get to it whenever I don't feel like procrastinating or being lazy. :D

    My dad's laptop, sister's laptop, and sister's desktop don't have this problem at all!
  6. Kantastic

    Kantastic

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    5,135 (2.84/day)
    Thanks Received:
    993
    Just bumping this up. Still have this issue. D:
  7. watts289

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    280 (0.10/day)
    Thanks Received:
    4
    Location:
    New Jersey, USA
    do you have the blackberry desktop manager installed???

    when i had it installed i couldnt get any networking stuff for 2-3 min. when i checked the event vwr one of the components stopped responding which slowed down my comp.

    i had to install it without media manager.
  8. Kantastic

    Kantastic

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    5,135 (2.84/day)
    Thanks Received:
    993
    Nope I don't have any phone software installed.
  9. watts289

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    280 (0.10/day)
    Thanks Received:
    4
    Location:
    New Jersey, USA
    ok nvm then

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page