1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Weird startup

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by JBravo, Oct 2, 2008.

  1. JBravo

    JBravo New Member

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    225 (0.10/day)
    Thanks Received:
    14
    Location:
    Cape Town, South Africa
    Hi

    I've seen it happen a few times now, and it got me wondering.

    What happens is, when I push the power-on button in my pc, the lights go on for about 1sec and then goes off again. Then about 2seconds later it starts up by itself without any problems. It doesn't happen every time tho, just once or twice a week:wtf:

    Is this something weird that I should be worried about? My PSU is an Isonic 400W with 13A on the 12v rail. Not great, but my system isn't to power hungry either. <see system specs<

    I don't want to be killing something slowly without knowing it. The whole system is about a month old now.

    Thanks for any info:toast:
  2. francis511

    francis511

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    2,547 (0.88/day)
    Thanks Received:
    271
    Location:
    N.Ireland
    What chipset is that board - p35 ?
  3. JBravo

    JBravo New Member

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    225 (0.10/day)
    Thanks Received:
    14
    Location:
    Cape Town, South Africa
    Sorry, yes it is.:)

    System specs updated.
  4. oli_ramsay

    oli_ramsay

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Messages:
    3,476 (1.36/day)
    Thanks Received:
    569
    Location:
    UK
    That's normal for P35 boards. If it's overclocked then it'll double restart. Mine does it over 333FSB too.
    JBravo says thanks.
  5. JBravo

    JBravo New Member

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    225 (0.10/day)
    Thanks Received:
    14
    Location:
    Cape Town, South Africa
    Thank goodness! You don't know how glad I am to hear that!!

    :toast:thanks
  6. Zanga New Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    77 (0.04/day)
    Thanks Received:
    11
    Asus P5K (p35) also double restarts when AI settings are changed from default or auto. (eg: if you have auto set to memory speed and you manually select speed - not overclock, it will again double restart)
    JBravo says thanks.
  7. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,183 (3.28/day)
    Thanks Received:
    1,399
    My p45 only does the double boot on a cold start,ie if i have had the psu turned off.
  8. JBravo

    JBravo New Member

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    225 (0.10/day)
    Thanks Received:
    14
    Location:
    Cape Town, South Africa
    You know what...that might just be it! I'll test it this afternoon. I feel like a dumbass:banghead:

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page