1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Which driver am I missing?

Discussion in 'General Hardware' started by Black Panther, Nov 14, 2009.

  1. Black Panther

    Black Panther Senior Moderator™ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,577 (3.21/day)
    Thanks Received:
    1,928
    The motherboard's P5KPL-AM SE.

    I got all the drivers from the Asus website (disk didn't work on Win7), and I installed them all.

    However in the Device Manager I have an "Unknown Device" on Intel (R) 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Controller 27B8.

    :confused:

    Edit: I'm googling to find it elsewhere. Can't understand why it isn't on the Asus site though...
     
  2. allen337

    allen337

    Joined:
    Aug 29, 2004
    Messages:
    955 (0.26/day)
    Thanks Received:
    113
    Location:
    Danville IL
  3. Black Panther

    Black Panther Senior Moderator™ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,577 (3.21/day)
    Thanks Received:
    1,928
    I downloaded this, but when I tried to install it it said that my version of the driver is newer.:confused:

    How come since the Device Manager says there's no driver installed at all?
     
  4. Black Panther

    Black Panther Senior Moderator™ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,577 (3.21/day)
    Thanks Received:
    1,928
    I'm sure that's not it.

    Checked Device Manager again and under System Devices there are all 82801 of the chipset, including the Intel (R) 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Controller 27B8.

    What I'm getting is an 'unknown device' just below 'network' and above 'ports' ie "Unknown Device" on Intel (R) 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Controller 27B8.
     
  5. Black Panther

    Black Panther Senior Moderator™ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,577 (3.21/day)
    Thanks Received:
    1,928
    Here, this shows it better:

    [​IMG]

    Anyone knows which device is that?

    Thanks.
     
  6. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,881 (4.98/day)
    Thanks Received:
    5,616
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    Install PCProbe
     
  7. Bo$$

    Bo$$ Lab Extraordinaire

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,311 (2.70/day)
    Thanks Received:
    867
    Location:
    London, UK
    might be a USB device plugged in
     
  8. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,881 (4.98/day)
    Thanks Received:
    5,616
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    Sorry for being too terse in my last post. It appears that if you install PCProbe, it will install the driver for the device in question. I did not mean to install it for troubleshooting.

    I am not sure what the driver is, and it appears that you do not really need it for anything, but the consensus on the interwbez is that installing PCProbe will make the little yellow exclaimation point go away.
     
    Black Panther says thanks.
  9. Black Panther

    Black Panther Senior Moderator™ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,577 (3.21/day)
    Thanks Received:
    1,928
    Thanks Kreij, it's the only thing I haven't done so far, mainly because I'm still downloading it from the Asus website... been downloading for a couple of hours (not kidding), they're awfully slow!
    955 bytes/sec!

    [​IMG]
     
  10. mlee49

    mlee49

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    8,488 (3.45/day)
    Thanks Received:
    2,105
    Try it from a different location, I remember having to choose a World Wide connection cause the USA connection would just stall out.
     
  11. Black Panther

    Black Panther Senior Moderator™ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,577 (3.21/day)
    Thanks Received:
    1,928
    Thanks again Kreij, Probe did the trick - I dunno exactly what it did but it worked!:toast:
     
  12. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,819 (3.50/day)
    Thanks Received:
    4,270
    SMBUS or some kind of senser perhaps?
     
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page