1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Which Graphics card?

Discussion in 'Graphics Cards' started by grimzz R, Feb 23, 2011.

  1. grimzz R New Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    36 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    what graphics card will get a minimum of 90fps in cod4 on max setting at 1680x1050? the reason i say 90fps instead of the usual 60, is because i plan on recording using fraps and fraps takes about a frame from your game for every frame you record, and i plan on recording in 30fps.

    here is the rest of my build.

    Once You Know, You Newegg

    another thing, don't ask about the usb 3.0 card.
  2. DarkOCean

    DarkOCean

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,613 (0.80/day)
    Thanks Received:
    348
    Location:
    on top of that big mountain on mars(Romania)
    Wats your graphics card budget?
  3. grimzz R New Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    36 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    no legitimate budget.
  4. boogah New Member

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Messages:
    887 (0.40/day)
    Thanks Received:
    141
    Location:
    Houston
    [​IMG]

    Any of those will do
  5. grimzz R New Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    36 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    i hear that is the maximum fps not the minimum, is that true?
  6. boogah New Member

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Messages:
    887 (0.40/day)
    Thanks Received:
    141
    Location:
    Houston
    average FPS

    Personally i'd go with the GTX 560 Ti for the b-4-b point of view.
  7. grimzz R New Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    36 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    i posted a link to the rest of my build on my first post and i do not have this build yet or any PC, i only have a laptop.
  8. the54thvoid

    the54thvoid

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    3,223 (1.91/day)
    Thanks Received:
    1,449
    Location:
    Glasgow - home of formal profanity
    Dude, where's your power supply unit in that shopping list???

    Or am i being blind....

    The PSU choice will have an effect on your gfx choice.
  9. grimzz R New Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    36 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    i know, i was told not to think about the PSU until after i get all of my other components together first so i know what wattage to get.
  10. Reefer86

    Reefer86

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,474 (0.79/day)
    Thanks Received:
    193
    Location:
    UK
    awesome thread................... no budget you say grab x4 580's then
    qubit says thanks.
  11. Red_Machine

    Red_Machine

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    1,698 (1.22/day)
    Thanks Received:
    364
    Location:
    Marlow, ENGLAND
    The board he's picked only has 2 PCIe slots. Maybe 560 SLI?
  12. Bo$$

    Bo$$ Lab Extraordinaire

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,294 (2.77/day)
    Thanks Received:
    859
    Location:
    London, UK
    GTX570 will do great for your use, even my 9800gt SLI will do 175 constantly no drops.... recording is 100fps minimum
  13. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,463 (5.07/day)
    Thanks Received:
    2,207
    Off topic -

    Do you REALLY need that Adaptec sata card I mean like REALLY REALLY need it?? you alread have about 6 Sata II slots and i think 2 of them are SATA III so 8 slots in total. How many hard drives do you plan on running? you gonna be downloading the whole of the interwebs on your PC or something???????
  14. grimzz R New Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    36 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    yes, i plan on recording my console games such as xbox 360 using the black magic intensity shuttle in fully uncompressed 1080p 30fps which takes about 233.28mbps write speeds so i need a minimum of at least that in order for it to not have any frame drops.
    FreedomEclipse says thanks.
  15. grimzz R New Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    36 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
  16. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,463 (5.07/day)
    Thanks Received:
    2,207
    whatever floats your boat - so long as you can afford it:toast::toast::toast:
  17. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    3,897 (2.62/day)
    Thanks Received:
    575
    Location:
    UK
    Edit:Originally Posted by grimzz R
    yes, i plan on recording my console games such as xbox 360 using the black magic intensity shuttle in fully uncompressed 1080p 30fps which takes about 233.28mbps write speeds so i need a minimum of at least that in order for it to not have any frame drops.[/quote]


    if your recording at those sorts of speeds your going to fill up those hard drives very quickly, have you thought about getting the f3's - slightly slower but their available in 500gb and 1tb
    Last edited: Feb 23, 2011
  18. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.22/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    ^^ +1 The F3 1TB's are only £40 here in the UK, $65 at the egg. Just make sure you get the HD103SJ model.
  19. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,463 (5.07/day)
    Thanks Received:
    2,207
    you got the wrong guy cheesy
  20. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.22/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    Wait, he got your name in the quote though, teh interwebz don't lie! Edit your post to make him right! :p
  21. grimzz R New Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    36 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    Last edited: Feb 24, 2011
  22. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,463 (5.07/day)
    Thanks Received:
    2,207
    that card is OLD - you would better off grabbing a cheap 5850 or 6850/6870/6950/6970.

    the 6xxx series cards are generally more energy efficient then the 260 and should clock better.

    if you STILL want to stay in green camp though a GTX460, 560, or 570 should be fine.

    Personally i wouldnt touch that 260 unless it was going stupidly cheap
  23. BinaryMage

    BinaryMage New Member

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    609 (0.48/day)
    Thanks Received:
    359
    Your post says GTX260, but the link is to a GTX460. Which was your choice?
  24. grimzz R New Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    36 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    i meant GTX460, thanks for correcting me.
  25. Aceman.au

    Aceman.au

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    1,418 (0.64/day)
    Thanks Received:
    51
    Increase your fps with commands into the console like

    /r_drawdecals 0
    /cg_brass 0
    Turning off Shadows

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page