1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Which MB unlock the 4 cores on Phenom 550BE ??

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by MohawkAngel, Dec 28, 2009.

  1. MohawkAngel

    MohawkAngel New Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    1,864 (0.89/day)
    Thanks Received:
    122
    I just wanted to upgrade the next year my motherboad and wanted one that is able to unleash the power of my Phenom X2 550BE AM3. I can have a stable overclock up to 3.7gigs for now ut i think that 3.7gigs on a quad core phenom would be greater.
    The motheboard need also to have onboard video card high resolution with HDMI port-DVI dual link, gigabit lan, sound, satas, firewire maybe but not necessary.
    I always bought Asus but if you have any opthr suggestions with links to the company website let me know. Thanx
     
  2. Kantastic

    Kantastic

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    5,156 (2.59/day)
    Thanks Received:
    993
    Both the motherboards in my specs unlocked my 550 without problems. Before you buy a new board, do you know for sure whether or not your 550 unlocks?
     
  3. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,810 (13.18/day)
    Thanks Received:
    14,192
    Pretty much any AM3 board has an unlocking feature. What is the catch is not all processors unlock and if they do the unlocked cores may not be stable and/or defective.
     
  4. MohawkAngel

    MohawkAngel New Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    1,864 (0.89/day)
    Thanks Received:
    122
    i have the C2 version
     
  5. Zubasa

    Zubasa

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    3,980 (1.35/day)
    Thanks Received:
    457
    Location:
    Hong Kong
    C2 and C3 makes no difference in unlocking.
     
  6. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,937 (5.85/day)
    Thanks Received:
    2,067
    Location:
    Ohio
    Is there any other reason to buy a new board?
     
    Crunching for Team TPU
  7. LittleLizard

    LittleLizard New Member

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    3,775 (1.74/day)
    Thanks Received:
    575
    Location:
    Latin America, Uruguay
    as long as its not a dfi, it will unlock easily
     
  8. MohawkAngel

    MohawkAngel New Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    1,864 (0.89/day)
    Thanks Received:
    122
    I was planning to go with Asus since I have it it is a good overclocker but also wanted to unlock the CPU.Instead of buying a new cpu its better to buy a motherboard to unlockthe power of my phenom then one day change the phenom for a 6 cores.
    but for not yes this is the reason and because im stuck with display port instead of hdmi. wanna have hdmi and unlock the phenom....2 first reasons to change the mobo
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page