1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Which one is 8 and which is 1 pin on chip?

Discussion in 'AMD / ATI' started by Halos, Nov 13, 2009.

  1. Halos

    Halos New Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    8 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Croatia, Europe
    Hi guys. I have broken x1800GTO(flashed with 3870 ddr4 bios...dont ask...im stupid):ohwell:

    Well, i cant manage to see which one pin is 1. , and which is 8?( i am trying soldering method)

    [​IMG]

    [​IMG]

    I am not good at electronics.:p

    data sheet about that chip is here:
    http://www.google.fi/search?&q=M25P05&
    Last edited: Nov 13, 2009
  2. temp02 New Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    493 (0.25/day)
    Thanks Received:
    166
    See if you can find a notch on the sides of the IC (look at it "sideways", the notch can be on the back side of the IC), that notch should be equivalent to the "lower left circle", like so:
    [​IMG]

    Hope this helps.
    Last edited: Nov 13, 2009
  3. Halos

    Halos New Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    8 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Croatia, Europe
    Well, thx

    But there isnt any notch. :(
  4. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,745 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,462
    photo please
  5. Halos

    Halos New Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    8 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Croatia, Europe
    Hi wizz, i heard about you:D

    Well, dont need to do the "photo" thing, becouse ive managed to understand which one is 1 and which is 8.

    My x1800gto was broken. It wasnt recognized in DOS(w atiflash -i thing), but after solidering(i was doing it almost whole day), well soldering was easy, i managed to get some new problems.

    I was using the latest ATIflash(and the version before that).

    First problem was that i couldnt flash it. I was using my old x1800gto bios.
    Error i was recieving was: ROM not erased OR ASID not idle while...(or smthn like that, i dont remember now i am fighting with it the whole day...:( )

    Well, than i bounced on smthn on internet about flashing it with empty rom, empty.bin. And i did it, after that i flashed it with new.bin(my own rom saved from card a month ago, before i killed her).It couldnt flash whole 10000h(it was 900 as i remember...talking about rom size) Finnaly i could get the whole information with -i thing.

    PICS:(56k warning)

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    These are the pics.

    With no ati drivers on i can detect her with add new hardware wizzard, but after instaling the driver it BSOD every time when entering the windows.

    I dont have an idea what to do. I was thinking that after solidering it will be easy job, but here come the hard part of it.

    0FL01 and 0FL04 where the errors i was always getting. But hey, i gave her a little life, now i must somehow repair her, but seems like her IC is dead or dn, it wont successfully flash.

    edit: ASIC not idle after write enable is the the other error, 1st was ROM not erased
    Last edited: Nov 13, 2009
  6. Zubasa

    Zubasa

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    3,980 (1.38/day)
    Thanks Received:
    457
    Location:
    Hong Kong
    The X1800GTO have done its service, I guess its time for a new card.
  7. Halos

    Halos New Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    8 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Croatia, Europe
    :) Well...look my specs. I ve got another, but i got that x1800gto foir free and i destroyed it with flashing 3870 bios on her, it wasnt my fault(well it was :) ), but winflash changed all my bios-es to 3870bios...comedy...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page