1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Why is GPU-Z power consumption absent?

Discussion in 'GPU-Z' started by Shohidul, Feb 6, 2013.

  1. Shohidul New Member

    Joined:
    Feb 6, 2013
    Messages:
    5 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    Hi

    Could anyone please help me, why TechPowerUp GPU-Z 0.6.7 cannot show power consumption option under Sensors tab?

    My GPU is NVIDIA GeForce GTX 560.

    It is very necessary for my research.
    Thank you in advance for your time.

    Shohidul.

    Attached Files:

    Naki says thanks.
  2. Maban

    Maban

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    2,338 (1.00/day)
    Thanks Received:
    988
    Was it showing in previous versions?
    Naki says thanks.
  3. Frick

    Frick Fishfaced Nincompoop

    Joined:
    Feb 27, 2006
    Messages:
    10,421 (3.39/day)
    Thanks Received:
    2,112
    It might be that it doesn't work with that card. Doesn't show with my GTX 550 Ti either.
    Naki says thanks.
  4. Shohidul New Member

    Joined:
    Feb 6, 2013
    Messages:
    5 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    @ Maban: Prior version TechPowerUp GPU-Z 0.6.6 does not show either.
    @ Frick: Thanks much. Could you give any alternative idea?

    How can I measure GPU power consumption?

    Somebody use NVIDIA inspector tool for it. But I cannot find the power option there as well.

    Any method is okay for me.
    Last edited: Feb 6, 2013
    Naki says thanks.
  5. Naki

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    184 (0.15/day)
    Thanks Received:
    5
    Last edited: Feb 8, 2013
  6. Maban

    Maban

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    2,338 (1.00/day)
    Thanks Received:
    988
    Your card likely doesn't have the necessary components to monitor power consumption. Apart from buying one of them Kill A Watt or similar device, there's nothing cheap(ish) you can do about it.
  7. Shohidul New Member

    Joined:
    Feb 6, 2013
    Messages:
    5 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    @ Naki: Thank you for your reply. I installed the software but it does not show power level, even if there is a field to show power. I attached the image that contains details info.

    I still have no solution for it. But badly looking for an way to measure GPU power consumption!

    Attached Files:

  8. Vinska

    Vinska

    Joined:
    Jul 23, 2011
    Messages:
    1,397 (1.27/day)
    Thanks Received:
    1,217
    Location:
    Kaunas, Lithuania
    IIRC, HWMonitor could show my GPU power readings while other programs could not. Give it a shot - might work for You.
    Crunching for Team TPU
  9. Naki

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    184 (0.15/day)
    Thanks Received:
    5
    You are trying to run MSI Kombustor!
    I suggested MSI AfterBurner - these are two DIFFERENT apps, so please try that instead. :)
    Another app you can try is EVGA Precision.
    Last edited: Feb 12, 2013
  10. Shohidul New Member

    Joined:
    Feb 6, 2013
    Messages:
    5 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    @ Vinska and Naki: Thanks for your kind reply. I tried your suggestions... but still cannot find it. HWMonitor shows power for CPU but not for GPU. Attached images show details...

    Attached Files:

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page