1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Why is my WEI score so low?

Discussion in 'AMD / ATI' started by fullinfusion, Jun 28, 2012.

  1. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,344 (3.37/day)
    Thanks Received:
    2,138
    I just did a clean W7 install.
    All updates and SP1 are installed and yet I'm getting a WEI score of 6.0 :wtf:

    My 6990 is the lowest scorer! Does anybody know whats up with that?

    I'm used to getting a score of 7.8 as the cpu is the weakest link in the chain.

    HELP
     
  2. Random Murderer

    Random Murderer The Anti-Midas

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    6,468 (2.25/day)
    Thanks Received:
    1,169
    First off, WEI is a load of bs.
    Second, to actually be constructive:
    have you put your OC back on your card? (the one in your system specs, 1000/1505)
    are you running the same graphics drivers as before?
     
  3. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,807 (13.19/day)
    Thanks Received:
    14,189
    WEI uses one GPU. Please, put no stake in WEI scores, they're meaningless.
     
    Random Murderer says thanks.
  4. Arctucas

    Arctucas

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Messages:
    1,772 (0.59/day)
    Thanks Received:
    290
    I get usage on both mine when I run WEI, not that it matters.
     
  5. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,344 (3.37/day)
    Thanks Received:
    2,138
    No I havent! Im using 900-1400 atm
     
  6. Yo_Wattup New Member

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    790 (0.79/day)
    Thanks Received:
    200
    Location:
    Brisbane, Australia
    who cares. Do some better benchmarks like 3dMark to determine if your card is playing up
     
  7. 95Viper

    95Viper

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    4,417 (2.00/day)
    Thanks Received:
    1,616
    Location:
    στο άλφα έως ωμέγα
    Guess the OP does, since they posted the thread.:shadedshu

    Back to the topic.

    Did you try deleting the .XML file in the folder "C:\Windows\Performance\WinSat\DataStore"
    Re-boot then re-run the assessment.


    Also, here is a little info on the real source of the WEI scores... Winsat

    WEI is a not a real good testing tool except for windows, itself, to adjust itself for the results it comes up with. Such as, is the graphics system able to run aero, will the USB stick be able to use readyboost, and etc.
     
    cadaveca and fullinfusion say thanks.
  8. Yo_Wattup New Member

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    790 (0.79/day)
    Thanks Received:
    200
    Location:
    Brisbane, Australia
    Get off my back man.. youre rustling my jimmies
     
  9. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,344 (3.37/day)
    Thanks Received:
    2,138
    Do me and the others a favor and troll somewhere else unless you have some proper input into what I originally posted :wtf:
     
    95Viper says thanks.
  10. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,344 (3.37/day)
    Thanks Received:
    2,138
    Thanks Viper that worked. Weird but it did. :respect:
     
    95Viper says thanks.
  11. 95Viper

    95Viper

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    4,417 (2.00/day)
    Thanks Received:
    1,616
    Location:
    στο άλφα έως ωμέγα
    Yep, I had a problem the first time I installed Windows 7.
    It would rate my system, I had then, at 1.0 on everything, over and over.
    So, after a little read up on the subject, that was one of the fixes for inaccurate results.
    Glad it worked.:)
     
    fullinfusion says thanks.
  12. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,344 (3.37/day)
    Thanks Received:
    2,138
    Thanks Viper, that really helped alot. :respect:
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page