1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

why won't my powercolor ati radeon 9250 play need for speed most wanted?

Discussion in 'Graphics Cards' started by Jeffrey86, Oct 25, 2006.

  1. Jeffrey86 New Member

    Joined:
    Oct 10, 2006
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    why does my powercolor ati radeon 9250 can't play need for speed most wanted?
     
  2. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.51/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    You're giving very few details to go on. Have you updated your drivers and are you using the latest directX? And what happens when you try to play?
     
  3. lemonadesoda

    lemonadesoda

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    6,275 (2.06/day)
    Thanks Received:
    968
    Your PCI radeon 9250 can do basic 3D in older games, but don't expect it to drive the latest and greatest titles.

    The 9250 is the bottom-of-the-range. I hope you didnt pay more than $30 for it.
     
  4. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.51/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    But you only need a 7500 to play NFS: Most Wanted. I know it won't play to great, but it still should run I think.
     
  5. DanTheBanjoman SeƱor Moderator

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    10,553 (2.72/day)
    Thanks Received:
    1,383
    He didn't say what he meant with "does can't play". So Jeffrey, doesn't it run at all? Does it give errors? Or does it simply run slow? More system specs would be nice as well.
     
  6. lemonadesoda

    lemonadesoda

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    6,275 (2.06/day)
    Thanks Received:
    968
    Yes, and a 9250 is about the same "power" as an ATI 7500. And that is minimum spec. But with such a set-up to "run" you would need to set games options to minimum graphics details and probably run the game 600x480. It will work... but you will be very disappointed in the performance.
     
  7. Jeffrey86 New Member

    Joined:
    Oct 10, 2006
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0

    I mean i can play it but it crushes after a few minutes, the screen becomes blue and my system automatically restarted. After it has restarted, a sign, "the system has recovered from a serious error" occur. I already get its patch version 1.3. im using catalyst 6.5, directx 9.0c. My memory is 512MB.
     
  8. Agility

    Agility

    Joined:
    Jun 10, 2005
    Messages:
    1,646 (0.47/day)
    Thanks Received:
    51
    Location:
    Singapore
    Update your Catalyst to the latest version. Then try again.
     
  9. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.51/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    I think they have stopped support for the cards Pre-9600 now, so 6.5 may be the latest he can use.

    Try a google search for Memtest86 and see if that finds any errors. Are you overclocking at all?
     
  10. Jeffrey86 New Member

    Joined:
    Oct 10, 2006
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I do not know how to overclock my video card. can you tell me how?
     
  11. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.51/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    Overclocking won't help with stability, if anything it will make your system less stable, but there are plenty of guides on how to use ATiTool so I won't spend time guiding you through it here. Did you run memtest to see if you have any errors? My next recommendation would be to re-install the game and if that doesn't work, uninstall the ATI Drivers, run DriverCleaner and then reinstall them. Post back if you need more help.
     
  12. DR.Death

    DR.Death New Member

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Messages:
    1,757 (0.51/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    Canada
    is it agp or pci because the agp one will paly more games then the pci one will and normaly now when they say down to a 7500 or around that its agp not pci
     
  13. C0mrad3 New Member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    130 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    your better off upgrading to be completely honest.

    make sure you uninstall previous video drivers and install the latest one in safe mode
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page