1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Will Crysis be playable at this setting with an HD 5870?

Discussion in 'AMD / ATI' started by Monkey_Business, Apr 26, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Monkey_Business Guest

    If I play Crysis or Crysis Warhead on all "very high" or "enthusiast" settings, on 1024x768 with no AA, I get 20-35 FPS using an HD 5750 1GB.

    What kind of FPS would I be getting if I played those games on those exact same settings with an HD 5870?
  2. TIGR

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    2,183 (0.99/day)
    Thanks Received:
    1,029
    Location:
    Minnesota, USA
    I'm not sure what FPS you'd get at 1024x768 (45-50?) but with no AA and very high settings at 1680x1050, a 5870 should net you around 40fps on your system.
  3. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,613 (13.35/day)
    Thanks Received:
    14,001
    No, upgrade your CPU as running at that low resolution it's doing most of the work.
  4. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,164 (5.19/day)
    Thanks Received:
    3,549
    Location:
    Florida
    what i was about to say. that their rez is CPU country!
  5. Monkey_Business Guest

    I'm not running this graphics card on my current PC. I am building an entirely new PC at some point this year.

    The possible processors include the following.

    *Phenom II X4 965BE
    *Phenom II X6 1090T
    *Core i7 920 or 930
  6. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,613 (13.35/day)
    Thanks Received:
    14,001
    Okay, so what?

    You have things backwards. Unless you like playing at horribly low resolutions, increase the resolution to 1680x1050 like you should, put more of the work on your video card and use your current processor. You have no need to upgrade your CPU.
  7. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,950 (0.86/day)
    Thanks Received:
    98
    Location:
    Dundalk, Maryland
    WAIT:

    #1 Are you using a gateway Prebuilt? Seriously? Dude, you're awesome. Prebuilts FTW, even tho i am building my secondary rig, prebuilts are the way to go. Thanks for supporting Gateway and Prebuilts. Just how much did that rig cost you btw?

    #2 I find it strange that you're getting 20-35 fps at 1024x768 no aa with a 5750 1gb card?
    On my secondary rig which is a pentium D 805, when i had my 9800gt in it, i was getting at very high at 1280x1024 around 20-35.
    But then again, i was getting at dx9. But i still got similar results in win7
    AlienIsGOD says thanks.
  8. JATownes

    JATownes

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    1,824 (0.86/day)
    Thanks Received:
    433
    Monkey...are you addicted to Crysis and Warhead? I have noticed a lot of threads you post about "Can Crysis do this?" or "Will (insert product here) run Crysis maxed?"

    Bottomline. Grab new monitor, then unleash a video card on it, because like eRocker stated, at that res, your video card is just chillin' waiting around, and your CPU is working like a dog, or a monkey :D...After you have done all of that, I would recommend you look into some new games. Crysis had its day of awesomeness, now try some BFBC2, or Just Cause 2, etc.
  9. [I.R.A]_FBi

    [I.R.A]_FBi New Member

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    7,664 (2.88/day)
    Thanks Received:
    540
    Location:
    c:\programs\kitteh.exe
    Im not one to troll but

    [​IMG]



    sigworthy
    AlienIsGOD, Zubasa and JATownes say thanks.
  10. AlienIsGOD

    AlienIsGOD

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    3,434 (1.55/day)
    Thanks Received:
    1,489
    YAY U2Konline returns to bless us with LAWLS!!!!!
    Crunching for Team TPU
  11. Monkey_Business Guest

    Crysis and Crysis Warhead are eyegasmic when the graphics have been cranked up really high. A very nice gaming experience.

    I wonder how the HD 5870's will handle Crysis 2 on very high settings.

    Or will we have to wait a few generations until we can play Crysis 2 on it's highest possible settings? Just like we did with the first Crysis. It brought every GPU to it's knees until the GTX 2xx and HD 4xxx series graphics cards.
  12. D007

    D007

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    3,092 (1.13/day)
    Thanks Received:
    386
    Location:
    Pompano beach, Florida
    I'm very curious about this, what about @1920x1080 is it still the cpu doing most of the work? I don't know much about that stuff.
    I just sent out for a 5850 as well, now I'm worried my cpu might run me into a wall. :eek:

    +1 LOL
  13. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,950 (0.86/day)
    Thanks Received:
    98
    Location:
    Dundalk, Maryland
    Btw, hey OP, why are you using at 1024x768?
    I can you tell you from past history, using cards above the 6200, gaming at below 1280x1024 the game gets choppy and so forth, you should be gaming at 1280x1024, you will get better performance.
  14. Monkey_Business Guest

    Really? I'll get more FPS at the same settings (enthusiast 0x AA) than I would on 1024x768?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page