1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Will IvyBridge work in z68/p67/h67? give me proof

Discussion in 'General Hardware' started by Fitseries3, Mar 7, 2012.

  1. Protagonist

    Protagonist

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    723 (0.46/day)
    Thanks Received:
    125
    YES the 6 Series Chipset 1155 Socket boards eg with Z68, P67 etc support Ivy Bridge. One form of proof a day or two before Ivy Bridge was released Intel rolled out BIOS update for several 6 series motherboards eg there was a BIOS update for DZ68BC and the release note stated processor update. those might not be the exact words tho, but it was for a processor update.
     
  2. happy New Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    638 (0.50/day)
    Thanks Received:
    25
    So I'm assuming a i7 3770k will also work on my AsRock Extreme4 Gen3 right? I remember mines said that it isis pci-e 3.0 enabled.
     
  3. xBruce88x

    xBruce88x

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    2,460 (1.30/day)
    Thanks Received:
    646
    More than 25k PPD
  4. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,781 (9.68/day)
    Thanks Received:
    6,239
    Location:
    Chatsworth, GA
    Crunching for Team TPU
  5. MetalRacer

    MetalRacer

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    872 (0.32/day)
    Thanks Received:
    717
    Location:
    The Lone Star State
    [​IMG]
     
  6. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,781 (9.68/day)
    Thanks Received:
    6,239
    Location:
    Chatsworth, GA
    Crunching for Team TPU
  7. xBruce88x

    xBruce88x

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    2,460 (1.30/day)
    Thanks Received:
    646
    yea asrock is known to slack off on their "cpu support list". I remember downloading some "unofficial" bios from some german site for my AsRock 4CoreDual-VSTA to enable it to use a e5300 and 4GB ram (3.5gb usable, 64bit or not)
     
    More than 25k PPD
  8. Millennium

    Millennium

    Joined:
    Jun 18, 2005
    Messages:
    610 (0.18/day)
    Thanks Received:
    76
    Location:
    London, UK
    Last edited: Apr 28, 2012
  9. happy New Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    638 (0.50/day)
    Thanks Received:
    25
    My question is how will a 22nm fit in a 32nm? So I guess I will have to wait until they release the official one until I could feel safe to put in a i7 3770k?

    Thanks
     
  10. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (6.82/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    What do you mean "how will it fit?".... :confused:
     
  11. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,781 (9.68/day)
    Thanks Received:
    6,239
    Location:
    Chatsworth, GA
    JrRacinFan says thanks.
    Crunching for Team TPU
  12. happy New Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    638 (0.50/day)
    Thanks Received:
    25
    Isn't 22nm and 32 the the size of each processor? So if the IBs are 22nm wouldn't it be smaller in size when inserted into my AsRock Extreme4 Gen 3.
     
  13. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (6.82/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    Die size, not socket size. Both are LGA1155.
     
    happy says thanks.
  14. happy New Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    638 (0.50/day)
    Thanks Received:
    25
    Oh thanks. I was confused.
    :D
     
  15. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    2,990 (2.58/day)
    Thanks Received:
    803
    Location:
    Italy
    The area that has been freed up in the transition from 32nm to 22nm is used to host additional iGPU parts if I'm not mistaken :) so the socket size is the same.
     
    happy says thanks.
  16. Cotton_Cup

    Cotton_Cup

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    378 (0.37/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Rizal, Philippines
    overall yes they will fit ^_^
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page