1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Will this RAM work with my rig?

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by bL1nd3R, Jul 21, 2014.

  1. bL1nd3R

    bL1nd3R

    Joined:
    Dec 15, 2013
    Messages:
    79 (0.23/day)
    Thanks Received:
    3
    Hi, will this work with my FX-6300 and ASRock 970 PRO3 R2.0 ?
     
  2. RCoon

    RCoon Gaming Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    7,788 (8.17/day)
    Thanks Received:
    3,911
    Location:
    Gypsyland, UK
    Yes, although I don't see the point. 1600Mhz is probably better for your budget looking PC. 2400Mhz will do nothing in terms of performance in games.
     
    Aquinus says thanks.
  3. Hellfire

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    565 (0.34/day)
    Thanks Received:
    119
    Location:
    Essex, England
    +1
     
    RCoon says thanks.
  4. Dent1

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    3,164 (1.91/day)
    Thanks Received:
    922
    Yes it will work, but your old ram operates at only 1866Mhz. The new 2400Mhz sticks will down clock to 1866Mhz if used together.

    You can manually overclock the old sticks to 2400Mhz, but there is a chance it won't go that high.
     
  5. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,643 (1.26/day)
    Thanks Received:
    682
    Location:
    Mainland Britain
    I doubt it will work, look here seems the mobo has limitations *may run at 2000Mhz

    Note: memory controler on that cpu is 1866
    Source here

    atb

    Law-II
     
    RCoon says thanks.
  6. Aquinus

    Aquinus Resident Wat-man

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    6,688 (6.46/day)
    Thanks Received:
    2,340
    Location:
    Concord, NH
    I would just buy another two sticks of what you already have if you need more memory. Faster memory isn't going to do a whole lot for you.
     
  7. RCoon

    RCoon Gaming Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    7,788 (8.17/day)
    Thanks Received:
    3,911
    Location:
    Gypsyland, UK
    It technically will work, just not at its intended frequency, thus rendering it a waste of money.
     
    Law-II says thanks.
  8. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,643 (1.26/day)
    Thanks Received:
    682
    Location:
    Mainland Britain
    Hi

    Thank you for clarifying this point for others that read my post;. I on the other hand was already aware that it would ;)

    Note: after rereading my post I see how some confusion could be drawn from this :toast:

    atb

    Law-II
     
    RCoon says thanks.
  9. RCoon

    RCoon Gaming Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    7,788 (8.17/day)
    Thanks Received:
    3,911
    Location:
    Gypsyland, UK
    My bad, didn't mean to sound like a snooty smartass child. :toast:
     
    Law-II says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page