1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Win7~32 or 64

Discussion in 'World Community Grid (WCG)' started by vaiopup, Oct 24, 2009.

  1. vaiopup New Member

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    840 (0.30/day)
    Thanks Received:
    191
    Location:
    England
    Which to get?

    XP not good enough for my daughter :rolleyes::laugh:
     
  2. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    12,799 (5.88/day)
    Thanks Received:
    12,996
    Location:
    Raleigh, North Carolina, United States
    Definitely x64
    Supports 4GB+ of memory, runs WCG faster (a little over 10%), and I wouldn't be surprised if before too long there were apps that were only x64
     
    vaiopup says thanks.
    Crunching for Team TPU
  3. CrAsHnBuRnXp

    CrAsHnBuRnXp

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    5,847 (2.04/day)
    Thanks Received:
    808
    Even if you dont have 4GB+ RAM id say x64 as well just so the CPU takes advantage of the OS and isnt held back by a 32 bit OS.
     
    vaiopup says thanks.
  4. vaiopup New Member

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    840 (0.30/day)
    Thanks Received:
    191
    Location:
    England
    Well. to date I have never had more than 2 gig and got by fine.
    Planned build would have 2 gig :)

    Appreciating the feedback :toast:
     
  5. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    12,799 (5.88/day)
    Thanks Received:
    12,996
    Location:
    Raleigh, North Carolina, United States
    There's a thanks button for that :laugh: :p :eek:
     
    Crunching for Team TPU
  6. vaiopup New Member

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    840 (0.30/day)
    Thanks Received:
    191
    Location:
    England
    Lol, I knew you'd sulk. :D
    Oh alright then....sheesh :rolleyes::laugh:
     
  7. Soylent Joe

    Soylent Joe New Member

    Joined:
    May 27, 2009
    Messages:
    3,408 (1.49/day)
    Thanks Received:
    680
    Location:
    Brunswick, GA
    Yeah, no need to go x86 at this point in time. It used to be that everyone hated it because of the lack of program support, but most programs do support 64-bit nowadays. Along with the fact that it lets you use a lot more ram, it's a no-brainer. :D
     
  8. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,795 (2.19/day)
    Thanks Received:
    861
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    +1, there's no reason to stay at 32bit. I have yet to come across a program that doesn't run (except those really really old ones).
     
  9. CrAsHnBuRnXp

    CrAsHnBuRnXp

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    5,847 (2.04/day)
    Thanks Received:
    808
    Why is this in the WCG forum? Is she gonna be crunching?
     
  10. bogmali

    bogmali Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    6,830 (2.51/day)
    Thanks Received:
    4,220
    Location:
    Olympia, WA

    Judging by who the OP is, more than likely:D
     
  11. vaiopup New Member

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    840 (0.30/day)
    Thanks Received:
    191
    Location:
    England
    Wouldn't get built if she wasn't crunching :D
     
  12. bogmali

    bogmali Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    6,830 (2.51/day)
    Thanks Received:
    4,220
    Location:
    Olympia, WA
    LOL, told yah:D
     
  13. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.71/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    Lol..yeah I cant see any other reason to build rigs ;)

    As for the OS, I went W7 x64 on my last three builds, just because I could, even though I only run 2GB in my crunchers.But at least you can always upgrade in the future.
     
  14. Woody112

    Woody112 New Member

    Joined:
    Jan 18, 2008
    Messages:
    562 (0.20/day)
    Thanks Received:
    74
    Location:
    Florida
    x64 all the way. There is no reason to stay with just 2gb of ram especially with how cheap it is anymore.
     
  15. vaiopup New Member

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    840 (0.30/day)
    Thanks Received:
    191
    Location:
    England
    Seems unanimwatsit!!!

    Thanks guys~64 it is :)

    Lock and delete at your leisure :)
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page