1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Win7 "GodMode"

Discussion in 'General Software' started by X800, Jan 6, 2010.

  1. X800

    X800

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Messages:
    294 (0.08/day)
    Thanks Received:
    55
    Location:
    FIN
    Make a new folder for example under C: and rename it to GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} and you get a bunch hidden controls.The folders icon will change. :)
     
    Bo$$, DrPepper, MK4512 and 12 others say thanks.
  2. human_error

    human_error

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    1,769 (0.77/day)
    Thanks Received:
    505
    Heh it works. Doesnt seem to have anything that can't be found elsewhere but it's nice to have all the controls in one place :)
     
  3. jjFarking

    jjFarking New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    456 (0.24/day)
    Thanks Received:
    92
    Location:
    Brisbane, Australia
    Kewlies. Nice find mate :toast:
     
  4. IINexusII

    IINexusII

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    912 (0.42/day)
    Thanks Received:
    173
    Location:
    London, UK
    nice
     
  5. PP Mguire

    PP Mguire New Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,005 (2.09/day)
    Thanks Received:
    453
    Location:
    Venus, Texas
    Corny but probably the coolest thing ive seen in an OS yet.
     
  6. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,791 (2.35/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    Very cool. I quickly googled a bit, seems only the code is relevant, so you can even name the folder pr0nmode and it'll work.
     
  7. DirectorC

    DirectorC New Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    1,624 (0.83/day)
    Thanks Received:
    268
    Location:
    Florizy
    Very cool.
     
  8. Binge

    Binge Overclocking Surrealism

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    6,982 (2.96/day)
    Thanks Received:
    1,752
    Location:
    PA, USA
    It's basically a shell command, people should google this before messing around too much.
     
  9. X800

    X800

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Messages:
    294 (0.08/day)
    Thanks Received:
    55
    Location:
    FIN
    It works on vista 32 bit too.
     
  10. Easo

    Easo

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    855 (0.40/day)
    Thanks Received:
    87
    Location:
    Latvia
    Heh, funny thing, realy may come in handy. High five to the one in MS, who thought of this name :D
     
  11. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,791 (2.35/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    As far as I could gather the name is completely irrelevant, only the code matters. Godmode is just a widely accepted term.
     
  12. DirectorC

    DirectorC New Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    1,624 (0.83/day)
    Thanks Received:
    268
    Location:
    Florizy
    The articles I came across give the impression that MS developers actually did come up with the name GodMode for this 'feature'.

    Here: http://www.tomshardware.com/news/GodMode-Windows-7-How-to,9345.html

    - If you haven't heard of it, GodMode is a feature that was revealed by CNet's Microsoft Correspondent, Ina Fried

    and Here: http://www.sitepoint.com/blogs/2010/01/05/windows-7-god-mode/#

    - Here’s a neat Windows 7 trick that’s been doing the rounds on the Internet. It enables “GodMode,” a term devised by the Microsoft development team
     
  13. PP Mguire

    PP Mguire New Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,005 (2.09/day)
    Thanks Received:
    453
    Location:
    Venus, Texas
    Mine says PP McBadass mode
     
  14. RadeonX2

    RadeonX2 New Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    1,197 (0.51/day)
    Thanks Received:
    180
    Location:
    Asia, PH
    I can't open My Documents anymore every time I open it windows explorer has stopped working appears. Now how do I delete the folder? :shadedshu

    Vista 64
     
  15. InTeL-iNsIdE Guest

    Thats cool :rockout: quite nifty to have all them controls in one place :toast:
     
  16. RadeonX2

    RadeonX2 New Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    1,197 (0.51/day)
    Thanks Received:
    180
    Location:
    Asia, PH
    3dsage says thanks.
  17. InTeL-iNsIdE Guest

  18. RadeonX2

    RadeonX2 New Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    1,197 (0.51/day)
    Thanks Received:
    180
    Location:
    Asia, PH
    its fine now I can access my mydocuments again. if the solution didn't work I'd probably reformat by now :banghead:
     
  19. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,791 (2.35/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    I've read that this command can cause problems in Vista x64. You be glad that only the MyDocuments folder was concerned.
     
  20. [I.R.A]_FBi

    [I.R.A]_FBi New Member

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    7,664 (2.69/day)
    Thanks Received:
    540
    Location:
    c:\programs\kitteh.exe
    ]


    Doesnt work with vista 64
     
  21. RadeonX2

    RadeonX2 New Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    1,197 (0.51/day)
    Thanks Received:
    180
    Location:
    Asia, PH
    true. if I created the folder in desktop then I would be doom :banghead:
     
  22. Black Panther

    Black Panther Senior Moderator™ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,619 (3.04/day)
    Thanks Received:
    1,944
    Meh I couldn't even browse drive C lol.

    To remove it open cmd and type RmDir Master GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
    No need to enter safe mode.

    Edit: I have Vista x64 Prolly that's why I couldn't even browse my hard drive.

    The above method brought everything the way it was before though.
     
  23. RadeonX2

    RadeonX2 New Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    1,197 (0.51/day)
    Thanks Received:
    180
    Location:
    Asia, PH
    ya no need to enter in safe mode. I guess the safe mode are for those who can't enter windows in normal mode
     
  24. sweeper

    sweeper New Member

    Joined:
    Dec 19, 2004
    Messages:
    796 (0.21/day)
    Thanks Received:
    36
    Location:
    SW, Ohio
    Sweet!!
     
  25. mrsemi

    Joined:
    May 22, 2007
    Messages:
    658 (0.23/day)
    Thanks Received:
    67
    :roll:
    I did do it on desktop and it crashes windows explorer. 3 reboots and couldn't fix it, will try try to safe boot at home.

    OP, please warn vista 64 users. I read 32 bit worked and I figured... welll, if it works on 32....

    :banghead::roll:
    http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100105085327AAoBAWE
     
    Last edited: Jan 6, 2010

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page