1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Windows 7 network bug

Discussion in 'General Software' started by Mussels, Feb 5, 2010.

  1. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,983 (11.72/day)
    Thanks Received:
    9,390
    This is a bug i've been trying to track down for a while.

    More or less, my network speeds in task manager (and therefore in any programs that use task managers info, such as bandwidth meter pro in the screenshots) show DOUBLE the real network speed when uploading.

    its easy to see the truth behind this, cause its impossible to get 145MB/s from a single gigabit connection. It shows as more than double in the screenshot, simply because the programs/apps update at different seconds. I assure you that when watching in realtime, its always double.


    Oddity: its only double UPload, not download.

    if it matters: network card is a Marvell Yukon onboard gigabit adapter on the latest drivers, in win7 x64


    [​IMG]

    Program (real) speed shows 40MB/s, task manager/BWP shows 145MB/s (impossible)

    [​IMG]

    18 vs 34MB/s (closer to the 'double' i mentioned, best screenshot i could get showing that)

    Google doesnt help me track this one down at all, any help/ideas?
  2. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,983 (11.72/day)
    Thanks Received:
    9,390
    bump.

    No-one?
  3. [I.R.A]_FBi

    [I.R.A]_FBi New Member

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    7,664 (2.92/day)
    Thanks Received:
    540
    Location:
    c:\programs\kitteh.exe
    :(
  4. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.04/day)
    Thanks Received:
    1,505
    Did you by any chance update/install your lan drives from Windows Update?
  5. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,983 (11.72/day)
    Thanks Received:
    9,390
    yes. Tried the marvel drivers after that, with no changes.


    edit: they released a new driver i hadnt noticed. downloading now.
  6. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.04/day)
    Thanks Received:
    1,505
    I had a problem with window's update version which is why I asked. If you want to use window's update version make sure you uninstall your current version. Then go into the registry and remove all keys relating to your lan drivers. I honestly forgot how I downloaded the windows update version and installed it later once I lost internet access. Then install window's update version. If you are not able to get window's update version then just get the most recent version from your motherboard's website.
  7. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,983 (11.72/day)
    Thanks Received:
    9,390
    edit:

    latest drivers didnt help

    [​IMG]

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page