1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Windows 7 Software Support Thread

Discussion in 'General Software' started by CrAsHnBuRnXp, May 10, 2009.

  1. CrAsHnBuRnXp

    CrAsHnBuRnXp

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    5,530 (2.16/day)
    Thanks Received:
    659
    This thread will be dedicated to those applications that work in Windows 7 whether it be x86 or x64. List what software (this includes games) you use and what flavor of Win7 you are using. Each application will be split into four sections: 32-bit/64-bit and Games 32-bit/64-bit. Post what you hvae working in either flavor.

    Windows 7 32-bit:
    nVIDIA drivers
    ATi drivers
    Nod32





    Windows 7 64-bit:
    nVIDIA drivers
    ATi drivers
    CCleaner
    Mozilla Firefox
    Mozilla Thunderbird
    Adobe Flash 10
    Xfire
    Pidgin
    AVG 8.5
    Nod32
    Tuneup Utilities 2007
    Songbird
    MagicDisk
    AusLogics Disk Defrag
    WinRar
    VLCVisual Basic Studio 2008
    CS4 Photoshop
    CS4 Priemre pro
    CS4 Media Encoder
    Roxio 10
    Nero 8
    uTorrent
    Steam
    SpeedFan
    Yahoo! Messenger
    RealTemp 3.00
    CDBurnerXP




    Games 32-bit:



    Games 64-bit:
    Crysis Warhead
    World of Warcraft
    Call of Duty 5
    Call of Duty 4 (SP)
    Spider-Man 3
    GTA:SA (some minor glitching)
    GTA IV
    Half-Life 2: Episode 1
    FEAR (latest cant think of its name)
    Company of Heroes
    Assassin's Creed
    Counter Strike: Source
    Garry's Mod
    Mass Effect
     
    Last edited: May 22, 2009
  2. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,400 (1.80/day)
    Thanks Received:
    755
    Location:
    where everyone wants to be
    No offense, but isn't this thread kind of redundant, sure it is specific to what works, but there are already like 2 or 3 other windows 7 threads that I have seen being posted in the past few days.
     
  3. CrackerJack

    CrackerJack

    Joined:
    Dec 13, 2007
    Messages:
    2,707 (1.08/day)
    Thanks Received:
    450
    Location:
    East TN
    everone one of my programs work fine

    windows 7 b.7077 x64

    Games:
    crysis warhead
    call of duty 4-5 ( haven't tried the other 2)
    titan quest & IM
    vegas 2
    C&C 3
    Age of Empires 3 and Expansions
    Company of Heros
    The Sims 2 and all expansions and stuff packs

    App:
    Visual Basic Studio 2008
    CS4 Photoshop
    CS4 Priemre pro
    CS4 Media Encoder
    TMPengc DVD Author 4.0(later doesn't support Win 7, in fact 4.0 doesn't either. But it is support on Vista x64)
    Roxio 10
    Nero 8


    Problems:
    3dMark06- Error at start-up but i the opengl, I didn't spend much time on it. But i'm 99% sure what it is.
     
  4. CrAsHnBuRnXp

    CrAsHnBuRnXp

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    5,530 (2.16/day)
    Thanks Received:
    659
    There was an updated opengl i had to install for Vista. So its probably the same for Win 7.
     
  5. CrackerJack

    CrackerJack

    Joined:
    Dec 13, 2007
    Messages:
    2,707 (1.08/day)
    Thanks Received:
    450
    Location:
    East TN
    yeah that's what it is, just been to busy with other things.

    Problems with vista when it was release, and some programs still doesn't work all that great. but yet they run flawless on win7. kinda wierd


    but o a side note, i'm very impress how well win7 works. my specs are still the same, and it's still runs like a champ :) now when i get a video card i'll be very happy camper lol


    more app:
    Convertdvdx (about 15-20fps less than vista, but in till ati works on better and a final release drivers. this will be well improved)
    Imgburn
    Vantage
    StarWars Battlefront 2


    Codecs: not sure if you wanted this, but this could help someone
    VistaCodecs
    Klite x86 (Media Player- works perfect)
     
  6. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.01/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    I'll keep this thread alive. But instead of posting what works, I'm going to post what doesn't work.

    Right now I'm having trouble with 3DMark06. Soumething about OpenGL.dll in not found on my system. Well, I found it. And I tried to run 3DMark after putting it in it's system folder (damn if you can't find it in the OS folder you better find it now!! :laugh:) and then I get a totally different error!
     
  7. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,177 (2.18/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    nice thread my friend keep with update's
    and about testing programs did you want to put some like 3d mark 06 , i install some of them in win 7
     
  8. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.01/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    Anh??? I just want 3DMark06 to run on my Windows 7 RC1 Build 7100 and it doesn't.

    Just got a twin HD3870 and I'm curious about my 3DMark 06 score while crossfired...

    I'm looking for ideas or if people have had similar problems and have solved them. Please. Thanks.
     
  9. Paulieg

    Paulieg The Mad Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    11,914 (4.24/day)
    Thanks Received:
    2,979
    Location:
    Wherever I can find the iron.
    OK guys. I'm trying to download the RC from MS, but when I come to the download page, I get the "download manager will now begin download", the nothing happens. What's weird is this is what happens, despite which browser I use, IE, Firefox or Chrome...WTF?
     
  10. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.01/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    I know this sounds real stupid and you deserve to shoot me for even bringing it up, but did you clear your cache and cookies? Okay okay!! Easy now....I'm just trying to help and am in no way referring to your level of expertise. (I guess it comes from being internet support for Comcast as a living! :laugh:

    Kick me in the nuts if you want Paul!!:p
     
  11. A Cheese Danish

    A Cheese Danish

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    2,963 (1.02/day)
    Thanks Received:
    413
    Location:
    your local vending machine
    Windows 7 b. 7100 x64
    Programs:
    uTorrent
    Steam
    SpeedFan
    Yahoo! Messenger
    RealTemp 3.00
    CDBurnerXP

    Games:
    Counter Strike: Source
    Garry's Mod
     
    Last edited: May 21, 2009
  12. Paulieg

    Paulieg The Mad Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    11,914 (4.24/day)
    Thanks Received:
    2,979
    Location:
    Wherever I can find the iron.
    :nutkick::nutkick::nutkick: j/k. Yeah, I did that. For some reason it just doesn't like Vista 64. I'm downloading it now on my XP system, and it's working fine.
     
  13. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.01/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    Well At least I tried!! :roll: Once you get it and burn the image, it will be smooth sailing with W7. I promise!! :)

    (Well for most shiznits)
     
    Paulieg says thanks.
  14. mlee49

    mlee49

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    8,491 (3.40/day)
    Thanks Received:
    2,106
    I know it's a Java thing too, so maybe check to see if your upto date on your Java Runtime software. Other than that I'm not sure whats up, especially if you've tried different browsers.
     
    ChaoticAtmosphere says thanks.
  15. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,177 (2.18/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    i have first release of win7 not RC but 3d mark 06 work well with me
     
    ChaoticAtmosphere says thanks.
  16. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.01/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    Ya, it worked darn fine with BETA 7000...but I can't seem to get it to work with RC 7100.

    I really don't want to hear about how it works with people...I want suggestions.

    As I said, When I start 3DMark06, it say "Sorry, the program cannot start because OpenGl.dll cannot be found. (see original post.)

    Geez. Anyone?

    EDIT: Oops, sorry Paulie...didn't mean to steal your thunder....I actually have my own thread about this problem...I'll pay more attention from here! :)
     
  17. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,177 (2.18/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    IRAQ-Baghdad

    strange , the open GL come with 3d mark o6 , no problem if it is open GL dll error try this
    http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?opengl
     
    ChaoticAtmosphere says thanks.
  18. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.01/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    Hmmmm, I'm very leery about those things. Rather just try re-installing until it works. :)

    Thanks anyway!
     
  19. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.01/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    bump...anybody else?
     
  20. CrAsHnBuRnXp

    CrAsHnBuRnXp

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    5,530 (2.16/day)
    Thanks Received:
    659
    I have the same issue with 06. I wanted to bench my GTX 285, but after I fixed the OpenGL.dll error, another one popped up. I then said fuck it and quit trying. If anyone finds a fix for it Id love to hear about it.

    Updated original post.
     
    ChaoticAtmosphere says thanks.
  21. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.01/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.

    Thanks Crash. I'm glad I'm not the only one. So it's a futuremark/win7 issue. I'll keep the radar on for any fixes.

    In the meantime I'm gonna sell my GPUs as soon as I get the money up to but the Sapphire Radeon Atomic HD4890 1Ghz DDR5 :rockout:
    I thought maybe, just maybe going crossfire with my the HD3870's might allow me to go Very high settings in crysis but all I got was better framerates...cool but GONG!!! :laugh:
     
  22. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.01/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
  23. yogurt_21

    yogurt_21

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    4,420 (1.39/day)
    Thanks Received:
    575
    Location:
    AZ
    vista is trying to prevent its inevitable replacement lol

    well stalker was working with 7048 so we'll see if it still works with rc1 after that i'll see if wic works, the only dx10 compliant game I have lol.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page