1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Windows 8 Clubhouse

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by Dos101, Aug 17, 2012.

  1. H82LUZ73

    H82LUZ73

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    1,782 (0.76/day)
    Thanks Received:
    265
    Location:
    Cobourg,Ontario
  2. caleb

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    1,539 (0.42/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    Poland,Slask
    Which user account did you guys go with the MS one or just local?
    Are there any things one must read about before installing ? File system and stuff like that ?
  3. Live OR Die

    Live OR Die

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    3,894 (1.47/day)
    Thanks Received:
    383
    I went with local and no its pretty much the same as 7.
  4. 20mmrain

    20mmrain

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    2,772 (1.56/day)
    Thanks Received:
    825
    Location:
    Midwest USA
    Anyone else noticing Memory leaks with windows 8? I Googled it and the two areas I noticed were with AMD/ATI drivers (Which I am an nvidia user) and with Battlefield 3 (Possibly the problem but I haven't run it yet).

    If others are getting the same symptoms has anyone else fixed it yet. If specs are needed they are up to date under my profile pic.
  5. Drone

    Drone

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    2,575 (1.77/day)
    Thanks Received:
    1,278

    I've noticed some leaks. I couldn't find the cause (couldn't care less about battlefield or whatever) but I fix it with Wise Memeory optimizer. It always works. Normal state (not idle and not overloaded either) uses less than 800 MB of RAM (x64 version here).
  6. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,739 (1.97/day)
    Thanks Received:
    1,044
    I'm not playing BF3 on the Win8 machine but I'm sure you could run the game in Win7 compatibility mode.

    On a side note, another Windows 8 "cheat code" is win key + printscreen takes a snapshot of your screen. Png file in pictures folder.

    [​IMG]
    TRWOV says thanks.
  7. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,923 (7.93/day)
    Thanks Received:
    7,502
    Are any of you guys checking your event viewer? I get stange warnings there like.....

    "taskhostex (2840) The database cache size maintenance task has taken 60 seconds without completing. This may result in severe performance degradation. Current cache size is 122 buffers above the configured cache limit (153 percent of target). Cache size maintenance evicted 2 buffers, made 100107 flush attempts, and successfully flushed 0 buffers. It has run 58838 times since maintenance was triggered."

    I know its a new OS with nothing really compatible but still this kinda crap bothers the hell out of me.
  8. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    5,816 (4.40/day)
    Thanks Received:
    6,961
    I played BF3 a few times for 1-2 hrs each time after installing Win8, and i didn't notice anything unusual going on. I didn't check for any errors in the Event Viewer, but performance was solid without any noticeable issues.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  9. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,923 (7.93/day)
    Thanks Received:
    7,502
    I don't have any problems other then my OCD telling me to check the event viewer ever 10 minutes :laugh:
  10. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    5,816 (4.40/day)
    Thanks Received:
    6,961
    I never thought to check it before, but now that I'm going to be thinking of it, i'll more be aware and take a gander
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  11. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,923 (7.93/day)
    Thanks Received:
    7,502
    No one ever does.
  12. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,739 (1.97/day)
    Thanks Received:
    1,044
    OK, I just checked. The same warning appeared for me the first time today about an hour ago and had several instances until half an hour ago. Strange coincidence?
  13. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,923 (7.93/day)
    Thanks Received:
    7,502
    Dunno. How many warnings do you have in total for the past 7 days?
  14. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,739 (1.97/day)
    Thanks Received:
    1,044
    114 Errors and 98 warnings. Don't give a damn. Interesting thing is his particular warning appeared just today.
  15. caleb

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    1,539 (0.42/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    Poland,Slask
    Running PRO and I think i like it so far. The GUI needs some tweaking that's for sure - corner clicking explorer is a bit annoying.

    How do I link my google account when it with 2 step authentication ?
  16. Drone

    Drone

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    2,575 (1.77/day)
    Thanks Received:
    1,278
    0 Errors 8 Warnings in my eventvwr (since October 26). Holy cow it's 8 days since W8 got released, time flies so fast! :eek:

    Whatever ... two utilities people might need

    W8 codecs for those who don't have WMC

    And another Start Menu for W8 from IOBIT.

    It's in the opening post.
    Crap Daddy says thanks.
  17. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,923 (7.93/day)
    Thanks Received:
    7,502
    What mobo are you running? I have a feeling most my problems are from all the beta drivers that are out right now. ALSO have you restarted in 8 days?
  18. Drone

    Drone

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    2,575 (1.77/day)
    Thanks Received:
    1,278
    It's Asus Laptop

    Yes I restart after updates and after drivers' installation (I installed realtek audio and nvidia beta drivers). Also I shut down laptop when I don't use it.
  19. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,472 (3.13/day)
    Thanks Received:
    2,018
    Location:
    Mexico
    1 critical (hard shutdown due to a lock up), 60 errors and 86 warnings over here. SRT got out of sync a couple of times though, don't know if that's giving me the errors. I don't know if it's the SRT driver or the SSD, I'll swicht the SSD to see if that's the problem.
    Crunching for Team TPU
  20. Millennium

    Millennium New Member

    Joined:
    Jun 18, 2005
    Messages:
    610 (0.18/day)
    Thanks Received:
    76
    Location:
    London, UK
    Count me in. Installed but currently still using 7 - we'll see. Pro version.

    thanks
  21. caleb

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    1,539 (0.42/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    Poland,Slask
    Bumping my question : How the heck to you add google stuff when you have 2 step auth
  22. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,923 (7.93/day)
    Thanks Received:
    7,502
    You have to authorize the program.
    caleb says thanks.
  23. caleb

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    1,539 (0.42/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    Poland,Slask
    I see that Microsoft needs to be an arse after all - can't add Gtalk to messenger.

    Thanks for the tip MM
  24. caleb

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    1,539 (0.42/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    Poland,Slask
    2 questions:
    Where is the button to shutdown the system
    Where is clock
  25. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,125 (11.68/day)
    Thanks Received:
    9,461
    mouse to bottom right corner, drag right. its under power in there somewhere.

    clock, no idea. probably only available as a metro tile, or full screen app

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page