1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

x1950 pro black screen problem?

Discussion in 'ATITool' started by pimmysays, Oct 27, 2007.

  1. SpookyWillow New Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    378 (0.12/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    UK
    i just had that MOM.Implementation error so i just uninstalled everything using the ati uninstall utility and reinstall everything again.

    works now except i have the dvi connection doesn't work anymore problem, have to use a vga cable and adapter :/
     
  2. LoTHaR007 New Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    8 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Well, drivers fixed using the hotfix xp32_8.451.4_57941 I found on Sapphire web site.

    To SpookyWillow: The CCC is still causing problems. The funny point was that even I uninstalled all ATI things there remained a lot of garbage in Program Files folder --> ATI Technologies subfolder as well as in registry. There was still a path in the Run key. I decided to delete it manually. Then restart --> installation of all things back. The result: Could not load or assembly 'MOM.Implementation, Version=2.0.2910.39003, Culture=neutral, PublicKeyToken= 90ba9c70f846762e' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified. I checked the ATI folder, all the MOM and CLI dlls were there. I searched the net and I found this hint: http://de.answers.yahoo.com/question/index?qid=20071017084958AA5XaWH. I did it exactly this way and there is no error message anymore. Unfortunately I am not able to launch CCC neither. :confused: It does not work automatically nor manually even there is the ATI CCC option in the context menu and I can see the CCC.exe process running in the TSKMGR.
     
  3. SpookyWillow New Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    378 (0.12/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    UK
    i'd remove all ati drivers and then run driver cleaner and start from scratch.

    tbh ati drivers have always been good to me until i got this x1950pro, had more trouble with this card than any other ati card i have owned :(
     
  4. LoTHaR007 New Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    8 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Do you think it has something to do with drivers? They looks fine as the games work. I just miss those settings accessible via CCC.
     
  5. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,666 (6.89/day)
    Thanks Received:
    6,177
    When I had my 1950PRO I just ran the WDM's out of the CCC suite, and clocked with ATITray tools. Dont forget the math on raising the clocks...it only moves in certain incrimental jumps IIRC.
     
  6. LoTHaR007 New Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    8 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    OK, done. I removed the 8.1 CCC and replaced it with 7.12 CCC. It works. :D
    Current status: 8.1 drivers, 7.12 CCC. Gonna burn it out a little bit to check the stability. :nutkick:
    Last (regarding CCC topic, the rest still remains) maybe very stupid question: I was searching for some x1950 pro specs and I found a picture on Sapphire site:
    [​IMG] or a bigger one http://www.sapphiretech.com/en/productfiles/168image4.jpg
    The heatsink on my card is rotated in 180 dgrs - the hot air is going back into the case. Do you think it was just a manufacturer's mistake and I could rotate it to "as on picture" position? Or could there be some serious reason for that?
     
  7. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.46/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    That picture is a revision 1 card, which had digital VRMs and some people had problems with them overheating (I had this card and didn't have any problem with it....).

    They changed to analogue voltage regulation with Rev 2, and the fan was moved to the other end for some reason, so no, you can't just turn it round. Besides, whichever end it was it would still chuck heat back into the case as that is the direction the fan blows, and there are no vents in the bracket to release the air. Just make sure you have adequate airflow through the case and its fine.
     
  8. LoTHaR007 New Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    8 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Thanks for the explanation. I rather leave it as it is or I replace the fan. Could Zalman VF1000 be a good choice?
     
  9. LoTHaR007 New Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    8 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Well, this could work, I can try. I was using just ATITool before but it caused some problems to me - my screen went black after it has been started.
     
  10. MadCow New Member

    Joined:
    Jun 8, 2007
    Messages:
    544 (0.20/day)
    Thanks Received:
    33
    I would get the Accelero X2, I have one on that same card and it's amazing.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page