1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

X800 GTO² to X850 XT BIOS Mod

Discussion in 'Articles' started by W1zzard, Sep 13, 2005.

  1. Dynamic Guest

    Not sure why you're getting errors, my editing in Rabit 1.7 went well for the ID/Freq changes. I really don't know much, so you're on your own M8, sorry.
  2. kapeeteeleest_peeg New Member

    Joined:
    Oct 30, 2005
    Messages:
    39 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Sorry to sound like Dr Doom, but what your describing sounds real bad...
    rabbit 1.7 worked fine for me & I thought I had the bitchiest rig on here! lol
    Anyway... what kind of error messages are you getting?
    Are you sure your only getting errors when trying to open bios files? and not randomly any where in your OpSys?
    Are you deffo trying to open *.bin files with it?
    ...more info needed

    Sounds dodgy, cos all your doing is opening a basic, tiny file with a custom but very basic editor... Im thinkin memory/harddisk corruption or maybe some 3rd party software interfering... anti-virus etc?
    Have you tried other versions of rabit? Have you tried different bioses?

    You'll have to describe exactly whats happening...
  3. kapeeteeleest_peeg New Member

    Joined:
    Oct 30, 2005
    Messages:
    39 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Thanks for the bios dynamic...
    but...................................it didnt work, still super corrupt in ccc :(

    Cheers anyways!:toast:
  4. Oilsmoke New Member

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I just flashed my C3D gto to 16 and ATITooled found 563 core and 546 mem. I set it to 540/540, Seams stable.
    I can run IL2 Forgotten Battles AEP At FULL details ,with Pefect Water at 3 in the INI. For over 2 hours with No Problems.
    Temp with stock cooling is at 77 to 80c In this game, Is this to hot?

    Note to kapeeteeleest_peeg I sent you a MP.
  5. Dynamic Guest

    My GTO idles/load temps are 30/55 on the GPU and 28/38 on the GPU Envir. So you tell me if those temps are bad or not? Yes, they are high, once your GPU Envir hits well over 40 it will slightly decrease in performance. Why don't you set your fan speed with ATI TOOL to 100% fixed percentage, in the fan options, it helps.
    Last edited by a moderator: Nov 26, 2005
  6. Dynamic Guest

    GFX Temps...

    First off, it's a C3D x800 GTO by the way, so don't get fooled by the ID. That's my idle temp on my video card, and trust me those go up to about 54/38 on a good day on full load.

    Attached Files:

  7. Dynamic Guest

    Yeah, i figured that it wouldn't work. RMA that sucker! Something wrong with it bro...
  8. mascaras New Member

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    102 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    portugal
    ok guys, with the coming of winter you can overclock more your cards , now with this cold laltly , i have 23/24c idle, 35/36c playing and 40c scaning for artefacts with (530/530) and WC .


    >>> [​IMG]


    16c-CPU//24c-GPU >>> [​IMG]


    WINTER AND OC ARE FRIENDS :) WELCOME WINTER :toast:
    Last edited: Nov 26, 2005
  9. DanishDevil

    DanishDevil

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Messages:
    10,200 (3.27/day)
    Thanks Received:
    2,089
    Location:
    Newport Beach, CA
    OK I've got it working with RaBiT 1.7. Thanks for the indirect tip Dynamic and kapeeteeleest_peeg (was using RaBiT 1.5 before).
  10. DanishDevil

    DanishDevil

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Messages:
    10,200 (3.27/day)
    Thanks Received:
    2,089
    Location:
    Newport Beach, CA
    OK now this is scaring me. RaBiT and ATiTool think that my GPU is a different core than one another. Any ideas?

    [​IMG]

    Also, the max clocks that can be set by RaBiT SUCK! Is this what you guys are getting too?

    [​IMG]

    PS: Using a Sapphire X800GTO2 sucesfully modded to 16P and OCed with EMT to 522/582.
    Last edited: Nov 26, 2005
  11. mascaras New Member

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    102 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    portugal
    thats normal , some programs also detect in conect3d the r480 and they real have the r423 ;)
  12. DanishDevil

    DanishDevil

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Messages:
    10,200 (3.27/day)
    Thanks Received:
    2,089
    Location:
    Newport Beach, CA
    Roger that. It sucks that it won't let me clock the core past like 500MHz tho.
  13. Oilsmoke New Member

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Dynamic

    Your Case cooling is better than my I am Sure. I did max the Fan and Drop 9c at idle.
    My CPU is 42 and GPU is 43 at idle
    PC environment 29 gpu envrionment is 41 at idle..

    SO you only gain 2c from Idle to Load? Man that is good. I don't a great System. But it only $1000 system and Does OK..

    AMD XP3200+ 2.19 GHZ
    1024 Samsung pc3200
    C3dX800gto I got it :)
    Audigy 2 ZS

    I do have one open slot I will get a duel fan PSU and Slot fan also. That should cool things down alittle.

    Any brand better than other? PSU and Slot fan?
  14. DanishDevil

    DanishDevil

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Messages:
    10,200 (3.27/day)
    Thanks Received:
    2,089
    Location:
    Newport Beach, CA
    Get the Enermax Liberty PSU. Go here:

    http://extreme.outervision.com/index.jsp

    and calculate your system wattage, and get the PSU with at least 70 Watts more than your system uses at Peak Utilization. Here are the links to the Liberties:

    http://www.newegg.com/Product/Produ...&Category=0&minPrice=&maxPrice=&Go.x=0&Go.y=0

    As for slot fans, I don't use any, but Antec and Vantec are good makers of slot fans from what I've heard. I used to use this on my AIW9600XT with a fanless Zalman cooler:

    http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16835888112

    Works great. PWM and pretty UV Blue glow. The Enermax Liberty and Vantec Spectrum Fan Card would be my two choices.
  15. VTwedge New Member

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    56 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    danish overclock to 506mhz and max memory with rabbit, save your mod bios, open it again it will let you overclock it more. rabbit just has a safety 100mhz something feature on each over clock so u went from 400 to 500 on the core u passed it, now if u open the modded bios u saved with the 500 u can get it to 600;) thats wot i did;)
  16. DanishDevil

    DanishDevil

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Messages:
    10,200 (3.27/day)
    Thanks Received:
    2,089
    Location:
    Newport Beach, CA
    Got it! Thanks VTwedge!
  17. ShadowFlare New Member

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    542 (0.17/day)
    Thanks Received:
    0
    That's normal. RaBiT just doesn't ever show R480 there.
  18. gigat New Member

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Another success story of unlocking extra pipes in connect3d x800 gto. But I was a little bit pissed off since after one day I bought it, newegg had it for $149.... (could have bought this $30 cheaper if I waited it just one day...urgggg :(..)
    Anyway, I was able to O/C up to 550/550 w/o any artifacts (could have gone higher but didn't) with stock cooling, but the temps are too high in my opinion. When I run artifacts and 3d viewing on atitool the max temp is 78C. (Is this normal? or too dangerous to play at 550/550 if atitool shows that temp?). I only use o/c clock whenever I'm playing games, and the temps are around 65 and 68 (550/550). Is this too hot? But I realized that the temps are pretty much the same rather I play at 500/500 or 550/550. it's only about 3-5 degree difference. And yes I put my fan control to 100%. I scored 6300 w/ 550/550 stock cooling. I just need some advice on temp control since I don't want to burn my card just after couple weeks of using it.
  19. omega_prime New Member

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    11 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    you're a masochis, right ? ;)
    i don't build a halfway quiet rig to but a hair-drier in it
    zalman @ 5 or 7 V is the way :)
  20. RatusNatus

    Joined:
    Oct 17, 2005
    Messages:
    95 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    How many C3D cant be unlocked?how many sucess? Where is the numbers?
  21. blsnelling New Member

    Joined:
    Oct 25, 2005
    Messages:
    82 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Look at page one. It was updated Nov 23.
  22. satans_pet_penguin New Member

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    My Connect3D card will be here soon and i'm going to attempt to flash it. My only question is.

    If the extra 4 pipelines can't be unlocked, will the card still work and let me reboot to change back to 12 pipelines or will it be broken? Or if they can be unlocked, but the 4 lines are defective, will it still work and let me go back to 12?
  23. DanishDevil

    DanishDevil

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Messages:
    10,200 (3.27/day)
    Thanks Received:
    2,089
    Location:
    Newport Beach, CA
    Here's the solution to your problem satans_pet_penguin:

    Make two floppy disks:

    1. Connect 3D Card with 16 Pipes
    2. Connect 3D Card with 12 Pipes

    Try to flash to 16 pipes. If it fails, then just re-flash to 12 Pipes.

    Good Luck and Have Fun.
  24. DanishDevil

    DanishDevil

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Messages:
    10,200 (3.27/day)
    Thanks Received:
    2,089
    Location:
    Newport Beach, CA
    I personally don't like anything getting above 65C. If it doesn't go over that in games, you should be OK. I would HIGHLY recommend some aftermarket cooling though. Zalman VF700-CU is my choice. Here's the cheapest price ive found:

    http://www.xoxide.com/zalman-vf700culed-vga-cooler.html
  25. VTwedge New Member

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    56 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    quick question: is the arctic coolin ati 5 rev 2 better or the zalman vf700-cu better? common guys quick answer

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page