1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

X800 GTO² to X850 XT BIOS Mod

Discussion in 'Articles' started by W1zzard, Sep 13, 2005.

  1. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,714 (6.82/day)
    Thanks Received:
    6,234
    weill since you have never flashed you could make a paper weight in the worst case. There are ways to recover from a bad flash, but being you are new to the opperation, it may be a little beyond your realm of comfort.

    Be sure to read this and other threads and get a good grasp on flashing. If you have any specific questions along the way feel free to ask.

    I, myself, am not the greatest with flashing things, but I can get by. If I can do it, it cant be all that bad:)

    I will see if I can find a link to Dolfs boot CD, that makes things a bit easier.
     
  2. mechtech

    mechtech

    Joined:
    Dec 26, 2006
    Messages:
    251 (0.09/day)
    Thanks Received:
    18
    Time to revive this old thread.

    I have a powercolor, x800crap, PCIe, 350/400 clocks, R430 Core, 12 pipes, 1.6ns ram, ati theatre chip on it. I would like to know if it can be flashed to an x800xl??

    Here is a pic of the core, I don't see any laser cuts, but I could be wrong.

    Please let me know if any other info is needed.
     

    Attached Files:

  3. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,980 (12.96/day)
    Thanks Received:
    14,401
  4. mechtech

    mechtech

    Joined:
    Dec 26, 2006
    Messages:
    251 (0.09/day)
    Thanks Received:
    18
    Hmm ok. I don't really care if I unlock the extra pipes, I mainly want to run that 600 MHZ ram faster than 350MHz.
     

    Attached Files:

  5. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,980 (12.96/day)
    Thanks Received:
    14,401
    Well, the x800xl uses 16 pipelines from what I remember. I'm not sure if you need to add voltage or not, but have you tried overclocking it first to see what it can do?
     
  6. mechtech

    mechtech

    Joined:
    Dec 26, 2006
    Messages:
    251 (0.09/day)
    Thanks Received:
    18
    Not yet, I think I will let ATI tool run and see. I think this is a powercolor x800 bravo model although it seems to be built like a vivo model minus the yellow plug.

    edit - the mem went to about 530 before getting artifacts. I ran it at 500mhz for about 4 min with no artifacting, then shut it down.

    So now to figure out if I can flash it or not, doesnt matter too much if it dies, I am pretty much doing this for the experience, I have an HD3450 sitting in an unopened box ;)
     
    Last edited: Jun 25, 2010
  7. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,576 (2.57/day)
    Thanks Received:
    1,329
    You can edit your memory timings on that board, one of the last few able to do so (don't do so unless you know what you are doing). I tweaked with my for a few weeks to finally get it set just right, then flashed a custom BIOS to it.


    What is you core clock? That makes a crapload of difference, and also will tell you if it is able. I will have to review some of the thread but most cores that could unlock managed to reach much higher speeds than the defect or early revision dies.
     
    10 Million points folded for TPU
  8. mechtech

    mechtech

    Joined:
    Dec 26, 2006
    Messages:
    251 (0.09/day)
    Thanks Received:
    18
    Wow busy week/weekend.

    The specs list the core as 400mhz default and memory as 350 mhz default. However atitool reports something like 397 Mhz for the core and 349mhz for memory.

    The card is a powercolor with dual dvi, 1.6ns ram and rage theater chip on it, but with those default clocks I think it maybe a plain x800 or x800bravo.

    http://www.firingsquad.com/hardware/powercolor_radeon_x800_bravo/page3.asp

    pretty much it, I put my ati silencer 5 on it, probably just sell it for a few bucks, be nice though it could unlock to an x800xl though.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page