1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

X800XL temp reading

Discussion in 'AMD / ATI' started by Buschwick, May 7, 2008.

  1. Buschwick New Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    16 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi guys.

    I just upgraded to ATI Tool 0.26 from 0.24 and noticed that temperature moniter isn't available now in the settings. Worked like a charm with 0.24 and liked the little temp display in the tray. I tried uninstalling, rebooting, installing, rebooting....no dice.

    Anyone heard of this? Any settings in the registry to tell ATI Tool where to look for the data?

    I've searched and searched and can't find an answer so here I am.

    Thanks in advance.

    Sapphire X800XL
     
  2. Fahim

    Joined:
    Sep 9, 2004
    Messages:
    217 (0.06/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    In Front Of My PC
    It shows the temperature just next to the 'scan for artifacts' button with my ASUS AX800 XL. Sapphire should do the same.
     
  3. Buschwick New Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    16 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Be nice if it did...? That's why I'm here.
     
  4. Fahim

    Joined:
    Sep 9, 2004
    Messages:
    217 (0.06/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    In Front Of My PC
    Did you try with GPU-Z to see if there is a temp. sensor on your card? Also are you using ATI Tool 0.27 Beta 3 or just the normal release??
     
  5. Buschwick New Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    16 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Have you read my original post at all?
     
  6. Fahim

    Joined:
    Sep 9, 2004
    Messages:
    217 (0.06/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    In Front Of My PC
    I did, and you installed ATI Tool 0.26, according to your post. Did you try ATI Tool 0.27 Beta 3, or have you read my post at all?
     
  7. Buschwick New Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    16 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Wow dude you make me not care anymore.

    Forget it, problem solved with an upgrade to nVidia soon...maybe stuff works for them and if not maybe I'll find a useful forum for it.
     
  8. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,786 (13.19/day)
    Thanks Received:
    14,166
    Sorry, I guess he didn't. Try ATi Tool 0.27 beta 3 and see if that works. Otherwise, why not just stick with the version that worked?
     
  9. Buschwick New Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    16 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Yeah that's what I'm doing now, using .24. I tried the .27 beta and still a no go. I just wondered if anyone knew if there was a way to force it to recognize my temp sensor because I like the features of .26 with the temporal AA threshold and all.

    Anyways, thank you erocker. I guess my particular card is slightly different than others as it works with .24 as an X800GTO and X800XL but neither work in .26 or any of the betas. Oh well.

    Thanks man.

    Edit: Like you avatar but I bet you're not rockin the ringtone like I am :D
     
  10. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,786 (13.19/day)
    Thanks Received:
    14,166
    No problem... Getting ringtone now!:toast:
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page