1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Yo i just bought a

Discussion in 'Graphics Cards' started by bigmacks433, Dec 24, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    BFGTECH 8800 GT OC hells yea lol i had a drive a damn hour/hour back to get it, but bfgtech customer 4 life amazing support.

    249$ at bestbuy.
     
  2. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    I was gonna buy a visiontek radeon hd 3870 but i read it had a limited lifetime warranty man i dont trust that, i know bfgtech has a real lifetime warranty so i was like hell i know the company rules and 8800 gt aint a bad card.

    i just cant trust ati card's warrantys i already own a bfgtech 7800 gtx and had a few die but they replaced them no problem and good customer/service.
     
  3. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
  4. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    Ok, i ran it on socket 939 single core 2.0 ghz winchester 3200+ stock and bfgtech/625 core and single channel right now because i didnt put other stick in or use my other 3800+ probley score alittle better.

    but my bfgtech 7800 gtx 256 mb oc was getting 37 average/20 fps minimum 1600x1200 x4 x16 af f.e.a.r max.

    8800 gt just got 69/34.
     
  5. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    holy crap f.e.a.r never ran so smooth at max 1600x1200 x4 aa x16 af. solid as hell.

    time to try ut3.
     
  6. Duxx Guest

    Its like a personal conversation.... :D Grats though!
     
  7. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    Pretty much is im just updating thread as to what i think about 8800 GT etc and what my original idea was.

    ati card's are good, but they need to step up on the warranty's man visiontek say's limited lifetime warranty WTF does this mean? it's lifetime untill they stop making card? lol.
     
  8. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    21,287 (6.07/day)
    Thanks Received:
    7,225
    Bigmacks433, all warranties are limitted warranties.
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  9. woozers

    woozers New Member

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    41 (0.01/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    Latvia
    Dude, post your system specs. Anyway, congrats, seems that you are psyched about your new toy. :D
     
  10. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    nope.

    iam getting some pretty shitty performance in ut3 shouldnt i be hitting 60 fps cap at 1280x1024 max no aa? wtf feels like my 7800 gtx is playing it f.e.a.r does play smoother though.
     
  11. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    21,287 (6.07/day)
    Thanks Received:
    7,225
    Yep, they all have terms and limitations, and they all cover defective products only, hence they are are limitted warranties.
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  12. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    Ok, how come bfgtech say's lifetime

    visiontek says limited lifetime.

    This sucks my ut3 performance sucks also.
     
  13. Exavier

    Exavier New Member

    Joined:
    Dec 12, 2007
    Messages:
    982 (0.36/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Bath, UK
    oh noes!!1!eleven!

    you're bummed because you can't run a game...
    I'm using a geforce 5200.
    /end of

    And also, lol@the massive self-convo ITT

    What clock is this, OC//OC2?
     
  14. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1

    625 core.

    Yea, it's not running ut3 as good as expected.

    even at 1280x1024 the max no aa the fps doesnt stay at constant 60 fps like 40-50 like i expected but iam able to run 1600x1200 no aa with 50-30 fps.

    is this about right?
     
  15. {JNT}Raptor

    {JNT}Raptor New Member

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    733 (0.20/day)
    Thanks Received:
    87
    Location:
    NY
    Your 2.0gig CPU Is holding the card hostage my friend.....you'll have to have something In the 2.8-3.2gig range to let that card run at It's own pace.

    I have the 8800GT clocked at 740/1000/1850 everyday use and my UT3 screams with no dips whatsoever at 1680x1050 with 8xAF and 2xAA.

    Hope It helps. :)
     
  16. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    high resolutions are gpu limited.
     
  17. GLD

    GLD

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    1,440 (0.43/day)
    Thanks Received:
    182
    Location:
    California, U.S.A.
    Congrats! BigMack. Now all you need is a new AMD rig to push that card to it's limits. :toast:
     
  18. Black Panther

    Black Panther Senior Moderatorâ„¢ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,651 (2.93/day)
    Thanks Received:
    1,989
    That's gonna bottleneck your 8800GT...

    You should pair up your card with a core2 or core quad... then you'll see what a real monster it is! :)
     
  19. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    lmfao, but my 3200+ is pulling same framerates as intel core2 duo /quadcore benchmarks with 8800 gt from other sites.


    you dont need a fast cpu for ut3 or even really crysis a64 is still a good cpu quadcore isnt needed 1 cpu is enough this only effects how low the fps drops minimum fps but even quadcore's still drop as low as a64 2ghz in crysis example* the games are gpu limited.


    I know what my problem is i need to install my chipset drivers , problem is probley one install got frozen and i think it glitched up my xp install. ut3 is taking longer to load than usual.
     
    Last edited: Dec 25, 2007
  20. Cold Storm

    Cold Storm Battosai

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    15,014 (5.32/day)
    Thanks Received:
    2,999
    Location:
    In a library somewhere on this earth
    go to http://www.yougamers.com and it will show you how your system rates on games.
    wish you the best of luck, but I've been down that road your on and Fear looked great and Unreal was Unreal....
     
  21. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    lol this your bottlenecking the card thing is overrated sure maybe resolutions 1024x768 who the hell uses that and buy's midhigh end card to use that? 1280x1024 higher more gpu limited the cpu speed doesnt matter as much. as long as the cpu isnt totally outdated you are good. crysis ran great physics wise on my 3200+ a64 sc.

    i just reformated and im about to try ut3 again maybe solved my problems not very good fps* i noticed there's a shadow gltich or some shit though on my character model using latest display driver from nvidia.
     
  22. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    weird stuff, i reformated installed all drivers etc, changed power supply units umm and ut3 still loads slower than it used too and i have 2gb.

    still not hitting 60 fps cap at 1280x1024 no aa.

    PUTTING MY 3800+ 2.4 GHZ single core at 2.8 ghz did nothing still drop into 20s on suspense vctf map 1280x1024 no aa.

    im calling bullshit on cpu, ut3 isnt isnt even cpu dependant unless you running big botcount.
     
    Last edited: Dec 25, 2007
  23. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/HD_3850_Xtreme/10.html

    Intel Core 2 Duo E6550 2.33 GHz
    (Conroe, 2x 2048 KB Cache)
    Motherboard: Gigabyte P35C-DS3R
    Intel P35
    Memory: 2x 1024MB A.DATA DDR2 1066+ CL4
    Harddisk: WD Raptor 740ADFD 74 GB
    Power Supply: OCZ GameXStream 700W
    Software: Windows XP SP2
    Drivers: NVIDIA: 169.04
    ATI: Catalyst 7.11


    look at rig [​IMG]



    http://img167.imageshack.us/img167/3695/fearmpdemo2007122423415es9.jpg

    look i score 73 1600x1200 x4 aa x16 af f.e.a.r max on 2.4 ghz a64 and the 8800 gt is slighly overclocked so my scores are on par.


    im wondering why my unreal tournament 3 performance sucks maybe the card just doesnt run the game as good as i expected? but still it drops same fps as my 7800 gtx as at res wtf.
     
  24. Cold Storm

    Cold Storm Battosai

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    15,014 (5.32/day)
    Thanks Received:
    2,999
    Location:
    In a library somewhere on this earth
    The card is fine, even thought Unreal tells you that it can run like the specs say... Its not going to give you any "goodies" so to say. It needs to have a C2D or a x2 in order to even get something good out of it. I feel you on the performance. I played Unreal 3 with it looking boxy for about a month, now I have a new rig and I'm loving it.
     
  25. bigmacks433 New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    205 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    Iam getting crappy framerates in ut3 and i highly doubt my cpu is the reason 2.8 ghz single core athlon 64 is holding it back tons? bs.

    not the performance i was expecting almost wish i didnt buy it and kept using 7800 gtx.

    i drop into the 20 fps zone running 1280x1024 no aa max on vehicle ctf map suspense just like with the 7800 gtx.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page