1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Your PC ATM

Discussion in 'Cases, Modding & Electronics' started by DaMulta, Jul 7, 2008.

  1. DonInKansas

    DonInKansas

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    5,096 (1.89/day)
    Thanks Received:
    1,265
    Location:
    Kansas
    Yah, my camera died after a few snaps so I didn't get any after shots. :p
     
  2. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,976 (4.86/day)
    Thanks Received:
    1,631
    that cooler block the first 2 ramslots?
     
  3. DonInKansas

    DonInKansas

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    5,096 (1.89/day)
    Thanks Received:
    1,265
    Location:
    Kansas
    With the fan on, yes. The fan is actually mounted above my tall ass ram so it actually blows a bit above the cooler.
     
  4. mastrdrver

    mastrdrver

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    3,149 (1.52/day)
    Thanks Received:
    582
    For anyone that has been trying to find ball bearing Yate Loon fans (at least 120mm ones) I think you might be interested in this and this.

    If those pictures are accurate, then it looks like Newegg is carrying rebranded Yate Loon fans under the Chieftec label. The two 120mm ones there are the slow and medium speed ones though it looks like they took the medium fan and put a 4 pin on it and added a pwm circuit to the fan.

    BTW, still love my 140mm Masscools. For reference, the Noctuas on my D14 in the same case are louder. :rockout:
     
    p_o_s_pc says thanks.
  5. A Cheese Danish

    A Cheese Danish

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    2,963 (1.02/day)
    Thanks Received:
    413
    Location:
    your local vending machine
    This mess is what I have currently:
    [​IMG]

    Yup, needs cleaned and I need to make everything look better
     
  6. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,586 (2.07/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    You should really set that hard drive on top of the tub at least. If your not gunna have it in the case, that is.
     
    Crunching for Team TPU
  7. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,795 (13.19/day)
    Thanks Received:
    14,178
    Look Ma! It's a PhysX card!

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Last edited: May 20, 2010
    Cold Storm says thanks.
  8. TONYSALEM New Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    224 (0.10/day)
    Thanks Received:
    41
    Location:
    MI,USA(unfortunately)
    What did you end up with Erocker? Look's like a Galaxy 240/250? DDR3 or DDR5? I wanna slap my GT 240 1g ddr3 in my rig for PhysX.. Let me know how it does after benching if you could..
     
  9. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,976 (4.86/day)
    Thanks Received:
    1,631
  10. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,677 (9.97/day)
    Thanks Received:
    6,153
    Location:
    Chatsworth, GA
    Nice Card setup there!!

    Did some OCing today with the new cooler.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Crunching for Team TPU
  11. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,795 (13.19/day)
    Thanks Received:
    14,178
    Lol, I was bored and I had a GC for Best Buy. This is my 4th attempt at combining PhysX with ATi cards. It works! Plus, I liked this card since I don't have to hook up any power cables.

    Love the B-Envi! :toast:
     
  12. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,677 (9.97/day)
    Thanks Received:
    6,153
    Location:
    Chatsworth, GA
    Thanks erocker! you are my influence on getting this case after i seen yours in the case gallery
     
    Crunching for Team TPU
  13. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,795 (13.19/day)
    Thanks Received:
    14,178
    Yup, my card is the GT 240 1g DDR3. 6700 in fluidmark and 31000 CPU score in Vantage with my PII at 4ghz. The only reason I took the previous PhysX cards out was power consumption. This card downclocks nicely and I'm using 10 watts more at idle than before installing the card. I got it mainly to mess around in UT3 and to see if I can get it working in Just Cause 2. I was also going to play through Mirrors Edge again as I love that game.
     
  14. mlee49

    mlee49

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    8,491 (3.41/day)
    Thanks Received:
    2,106
    Erocker, does PVK support Physx? :p
     
  15. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,795 (13.19/day)
    Thanks Received:
    14,178
    Well, it has whatever physics that are coded in the Orange Box. Heh, I'm trying to think of other games that acutally use PhysX that I would play. For all the talk you hear on it and all the marketing they do, there really isn't much.
     
  16. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,677 (9.97/day)
    Thanks Received:
    6,153
    Location:
    Chatsworth, GA
    I had a 9600GT for physx but i took it out and sent it to Jrracing for him to fold. Now im getting a HIS 3870 for my HTPC
     
    Crunching for Team TPU
  17. TONYSALEM New Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    224 (0.10/day)
    Thanks Received:
    41
    Location:
    MI,USA(unfortunately)
    I am going to try it out on Batman AA this weekend hopefully.. I heard it makes a decent difference.. Hard to get it going with Ati drivers and nvid drivers? I seen a post somewhere how to do it.. I guess i will find it this weekend.. Or.. PM Erocker!! lol
     
  18. mlee49

    mlee49

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    8,491 (3.41/day)
    Thanks Received:
    2,106
    Batman actually does benefit from Physx. Metro 2033 supports Physx but I cant remember seeing anything when I was playing.
     
  19. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,677 (9.97/day)
    Thanks Received:
    6,153
    Location:
    Chatsworth, GA
    Physx did ALOT of improvment for Metro 2033. with just the 5850 i was getting 30-40FPS on high and with the 5850 and 9600GT for physx, i was getting 50-70FPS! Its kinda sad that you have to have a specific item to play a game :(
     
    erocker says thanks.
    Crunching for Team TPU
  20. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,795 (13.19/day)
    Thanks Received:
    14,178
    I don't own Batman and don't plan on owning it. I do have Metro 2033 and that would be a great game to try out again. Thanks for the reminder! :toast:
     
  21. Cold Storm

    Cold Storm Battosai

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    15,014 (5.84/day)
    Thanks Received:
    2,999
    Location:
    In a library somewhere on this earth
    I've seen Metro2033 play on physx. There really isn't a difference between a ati card running it, and a ati card with physx. RM is running 4870's with a 250 and it was "smooth" but a 5870/5850 can make it that smooth..

    But, that doesn't mean I don't want one myself! lol
     
  22. xBruce88x

    xBruce88x

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    2,420 (1.33/day)
    Thanks Received:
    584
    @erocker, the orange box games use Havok Physics.

    here's mine... removed a 16x dvd rom to make room for a 120mm fan I stole from a 268w sony vaio power supply muwahahaha

    [​IMG]

    Its an NMB 4710KL-04W-B39, hard finding exact specs on it but i'm sure it can do over 70CFM, but i have it on the 5V to make it silent, it can be noisy on the 12v lol
     

    Attached Files:

    More than 25k PPD
  23. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,586 (2.07/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    Rexus/NMB fans are decent, I pulled one out of a Mac G4 and used it for a while. Until I got my Cooler Master R4's.
     
    Crunching for Team TPU
  24. xBruce88x

    xBruce88x

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    2,420 (1.33/day)
    Thanks Received:
    584
    yea i've got an even bigger NMB (thicker, but still 120mm) that i got outta a dell, just need to find it. I plan on putting it in the back somehow... i'll need to cut the case me thinks... and put it on the 5v also, since its really loud lol.
     
    More than 25k PPD
  25. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.26/day)
    Thanks Received:
    3,778
    I couldn't get it working in Mirror's Edge. Let me know if you do, and what you needed to do to get it to work.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (1 member and 3 guests)

khemist

Share This Page