1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

YouTube Video Playback Problem

Discussion in 'General Software' started by Reventon, Sep 4, 2009.

  1. Reventon

    Reventon New Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    2,106 (1.07/day)
    Thanks Received:
    149
    Location:
    Sarasota, FL
    So lately I've been noticing just random points on YouTube where my the video will just like choke up for a second. The audio will keep playing but the video chokes up for a sec then resumes. Any reason why?
  2. pbmaster

    pbmaster New Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    2,590 (0.88/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    Savannah, GA
    Haven't they been having codec issues for a while? May be related.
  3. Reventon

    Reventon New Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    2,106 (1.07/day)
    Thanks Received:
    149
    Location:
    Sarasota, FL
    I'm still getting this bullcrap now.
  4. Reventon

    Reventon New Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    2,106 (1.07/day)
    Thanks Received:
    149
    Location:
    Sarasota, FL
    Actually I noticed it's not just YouTube. Everything on my screen will just choke up for a second for no reason. And it's happening frequently. I can even see it typing this.
  5. a111087

    a111087

    Joined:
    Apr 2, 2007
    Messages:
    2,741 (1.02/day)
    Thanks Received:
    193
    Location:
    US
    same here, and it's been happening to me for a few months or something like that
  6. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.02/day)
    Thanks Received:
    1,505
    Are you using firefox (lastest version)?
  7. Reventon

    Reventon New Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    2,106 (1.07/day)
    Thanks Received:
    149
    Location:
    Sarasota, FL
    Yes
  8. a111087

    a111087

    Joined:
    Apr 2, 2007
    Messages:
    2,741 (1.02/day)
    Thanks Received:
    193
    Location:
    US
    yes
  9. zaqwsx

    zaqwsx

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    1,144 (0.41/day)
    Thanks Received:
    62
    Location:
    New York
    That could be your problem (firefox) just a guess since i use ie.
  10. Reventon

    Reventon New Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    2,106 (1.07/day)
    Thanks Received:
    149
    Location:
    Sarasota, FL
    Well I guess I'll try Chrome because I'm never going back to IE again. I hate IE with a bloody passion.
  11. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,579 (13.40/day)
    Thanks Received:
    13,976
    Update Adobe Flash player. Next time, use a better thread title.
    Mussels says thanks.
  12. AsRock

    AsRock TPU addict

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    10,844 (4.15/day)
    Thanks Received:
    1,654
    Location:
    US
    You could try Seamonkey ( Mozilla ).
  13. Reventon

    Reventon New Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    2,106 (1.07/day)
    Thanks Received:
    149
    Location:
    Sarasota, FL
    I just downloaded Chrome and it seems to be running fine.
  14. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,579 (13.40/day)
    Thanks Received:
    13,976
    Because it installed the latest Adobe Flash Player with it. I had the same problem with IE myself, updated Flash player, problem gone.
  15. Reventon

    Reventon New Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    2,106 (1.07/day)
    Thanks Received:
    149
    Location:
    Sarasota, FL
    Ah okay, thanks. Well, Chrome is nice. So is Firefox. I like my addons in Firefox though so I'll probably go back to it.
  16. PP Mguire

    PP Mguire New Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,005 (2.28/day)
    Thanks Received:
    453
    Location:
    Venus, Texas
    Do you guys have a problem uploading to Photobucket? I can only upload one file at a time.
  17. Reventon

    Reventon New Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    2,106 (1.07/day)
    Thanks Received:
    149
    Location:
    Sarasota, FL
    Haven't uploaded anything to Photobucket in a while so I couldn't say.
  18. PP Mguire

    PP Mguire New Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,005 (2.28/day)
    Thanks Received:
    453
    Location:
    Venus, Texas
    Well when i try to upload multiple pics at once it stops after the first one hits 100. Idk if its a flash problem (was before) or a FF problem.
  19. shevanel

    shevanel New Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    3,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    406
    Location:
    Leesburg, FL
    check your cpu usage too. make sure everything is ok on the processes @ idle
  20. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,120 (11.68/day)
    Thanks Received:
    9,457
    actually, this makes sense.

    i ran into issues with this and they went away for no real reason... but now that i recall, i did run into a page telling me to update flash around the time the problem went away


    moved the thread from general hardware to software, and fixed the thread title a little
  21. Reventon

    Reventon New Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    2,106 (1.07/day)
    Thanks Received:
    149
    Location:
    Sarasota, FL
    Well now I've got this figured out.

    Now YouTube is actually the culprit this time. Everytime I try to upload a video, it fails. I guess I'll try converting it from .avi to MPEG-4.
  22. Reventon

    Reventon New Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    2,106 (1.07/day)
    Thanks Received:
    149
    Location:
    Sarasota, FL
    And now I need a free converter that doesn't put a damn watermark right in the center of the screen.

    Edit: Oh how life would be easier if Fraps just recorded in MPEG.
    Last edited: Oct 5, 2009
  23. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,133 (5.21/day)
    Thanks Received:
    3,543
    Location:
    Florida
    wtf is an appropriate word to have as a title?

    as for chrome iv been using chrome for a month or so now and i think its nce but for some reason after like the first week downloads crawl its irritating it jumps though...some days it will DL stuff super fast...other times uber slow which is fixed by DL'ing from a diff browser idk
  24. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,120 (11.68/day)
    Thanks Received:
    9,457

    its better than what he had.
  25. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,133 (5.21/day)
    Thanks Received:
    3,543
    Location:
    Florida
    i was just busting your balls dad

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page