1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ZOTAC Releases FireStorm Overclocking Software Utility

Discussion in 'News' started by btarunr, Nov 10, 2008.

  1. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,959 (11.00/day)
    Thanks Received:
    13,757
    Location:
    Hyderabad, India
    ZOTAC International, a leading manufacturer of NVIDIA-based graphics cards and motherboards, today unleashes an overclocking storm with the new ZOTAC FireStorm software-overclocking application. The new free ZOTAC FireStorm application enables owners of ZOTAC GeForce 8, 9 and GTX series graphics cards to easily overclock their products. “Graphics card overclocking is becoming mainstream. With the new ZOTAC FireStorm application, users can easily overclock their ZOTAC graphics cards without downloading third-party applications or worry about compatibility with third party applications,” said Carsten Berger, marketing director, ZOTAC International.

    [​IMG]

    The ZOTAC FireStorm application is available for free to all ZOTAC GeForce series 8, 9 and GTX graphics card owners. Owners will be able to download the ZOTAC FireStorm software from the ZOTAC website under downloads immediately.

    It’s time to play with ZOTAC FireStorm.
    • General details
    • New ZOTAC FireStorm overclocking utility
    • Overclock your ZOTAC graphics card with ease
    • Adjust GPU core, shader, memory clocks and fan speed
    • GPU temperature monitoring
    • Compatible with ZOTAC GeForce 8, 9 and GTX series graphics cards
    • Requires Windows XP/Vista
    Source: Zotac
     
  2. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.62/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    I hope all gpu makers make programs like these. They make OCing alot easier!
     
  3. Tatty_One

    Tatty_One Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,918 (5.19/day)
    Thanks Received:
    2,690
    Location:
    Worcestershire, UK
    Hmmmm wonder if like EVGA Precision tool....this might actually work on non Zotac cards, might have to give it a try when I get home.
     
  4. Castiel

    Castiel

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    3,319 (1.37/day)
    Thanks Received:
    310
    Palit kinda gives you one. I have one kinda like this for my 9600GT Sonic.
     
  5. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,711 (6.83/day)
    Thanks Received:
    6,232
    I have downloaded it and installed. Only issue I have with it.... it wont set the fan speed. Could be due to the beta driver Im using, but the clocks and shaders will allow OC, just when I hit apply on the fan speed it resets to 0%:(
     
  6. Bytor

    Bytor New Member

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    1,051 (0.38/day)
    Thanks Received:
    109
    ATI has CCC
     
  7. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,711 (6.83/day)
    Thanks Received:
    6,232
    Who brought ATI into this?:wtf::)
     
    1c3d0g says thanks.
  8. Haytch

    Haytch New Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    510 (0.21/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    Australia
    I think you will find that the minor differences in the bios's may effect the cards ability, or even display and or set false clocks.
     
  9. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    8,043 (2.69/day)
    Thanks Received:
    1,802
    Location:
    Missoula, MT, USA
    Kind of seems like it with a different GUI and looks like possible lack of profiles. IMO I'd rather use Precision, but I wouldn't mind at least trying this...though I woudln't expect much since I have an EVGA if that program requires a Zotac card or Zotac drivers to work lol!
     
  10. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    works great with my card :D including the fan speed part
     
  11. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,711 (6.83/day)
    Thanks Received:
    6,232
    Driver version PLZ?
     
  12. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    169.06 i kinda need to update lol
     
  13. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    8,043 (2.69/day)
    Thanks Received:
    1,802
    Location:
    Missoula, MT, USA
    Nice! Yeah I've had fan speed with the 1.3.3 Precision release and 180 series of drivers, though I did do a quick mod and flash to my bios so my fan runs no less than 70% (which is barely audible, yet much more effective than 40%)...does that program have profiles too by chance?
     
  14. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,711 (6.83/day)
    Thanks Received:
    6,232
    ahh well Im on the 180 betas, I think thats what is bogarting my fan speed being able to be set!

    Thats a no on profiles, just allows you to set the one and boot it at startup!
     
  15. SK-1

    SK-1

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    3,226 (0.92/day)
    Thanks Received:
    344
    Location:
    In a Galaxy Far Far...you know the rest.
    I have 1 eVGA and 1 Zotac in SLi. I wonder if I should even try, as eVGA's utility seems to work fine for my cards.
     
  16. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    it wont let me set my core clock over 811mhz :cry:

    [​IMG]

    and yes thats one hell of an oc'ing 8800GTS :) stock cooler does 800+ :D
     
  17. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    8,043 (2.69/day)
    Thanks Received:
    1,802
    Location:
    Missoula, MT, USA
    I'd say get the latest WHQL's and try there, iirc they're the 178.24's...not only should you attain better 3d/gaming performance, but possibly that program might let ya go further? I dunno...but it's worth a shot and I can't believe you're still on 169's! But hey if they work, don't mess with em right? Except when the new ones are good, and get the job done, give ya cuda and more performance! :D

    :toast:

    Try that if ya want, and see if that helps! I'm curious to see...I'm wondering if maybe that program will allow a little more, though it could be worse and allow less if drivers do affect it.
     
  18. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    ill see if i can push her more tonight as for upgrading to be honest i just haven't had a chance lol
     
  19. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    8,043 (2.69/day)
    Thanks Received:
    1,802
    Location:
    Missoula, MT, USA
    a 5-10 minute download and even less time to install? You've played more with OC-ing in that Zotac program than you would updating drivers! :p It's all good tho! I'm just curious to see if that affects the program for you Zotac users...dunno why it would tho haha!
     
  20. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    no idea what affect they have but here is pretty close to max shaders will do around 2058mhz but its not worth rerunning with the ram cranked that high

    [​IMG]
     
  21. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,179 (2.13/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    that's good i hope all products do same , im very enjoy to overclock my gigabyte 8800gt card with gigabyte HUD overclock program it is so quick and easy and the problem is it is made only for one 8800gt version
     
  22. Tatty_One

    Tatty_One Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,918 (5.19/day)
    Thanks Received:
    2,690
    Location:
    Worcestershire, UK
    I have one here that does 830.....no mods :D using it as a physx card at the moment, a bit of a waste TBH.
     
  23. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    mine does 850ish on rivatuner no mods
     
  24. Tatty_One

    Tatty_One Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,918 (5.19/day)
    Thanks Received:
    2,690
    Location:
    Worcestershire, UK
    Very nice! with mine at 830 on just a Q6600 I got 17,400 points in 2006, yours must be screaming! I think my shaders were at about 2,200 though!
     
  25. SK-1

    SK-1

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    3,226 (0.92/day)
    Thanks Received:
    344
    Location:
    In a Galaxy Far Far...you know the rest.
    This is freaky,..I boot to Vista, it works fine with both cards.
    I boot to XP and the utility says, " You need a Zotac card to use this program"

    I have eVga card in the first upper slot, and my Zotac is is the lower port.

    Idk.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page