• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

ı need help plz

espiritus

New Member
Joined
Jan 27, 2007
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
#1
really my english bad ı lıke techpowerup so ı am a member:ı am happy to with you ::toast:

ı have his 256 mb 9550 128 bit video card and ı want to make it 9600 ı searched bios collection but ı cant choose one plz which bios ı can use help me:eek:
 

espiritus

New Member
Joined
Jan 27, 2007
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
#2
also today ı used bios of
HIS 9550 256 MB Apr 23rd 2004 8:11 AM Jan 23rd 2005 12:56 PM 250 / 200 Mezza 5.0
and it worked but it isnt 9600 :(
 
Last edited:
Joined
Oct 26, 2006
Messages
1,937 (0.48/day)
Likes
103
Location
Fremont, Ohio
System Name The Darkside
Processor Intel i7-2600K
Motherboard Gigabyte Z77X-UD3H
Cooling OEM
Memory 8 GB GSKILL Ares PC3-12800
Video Card(s) VisionTek R9 270x
Storage 250GB, 320GB, 1TB, & 2TB Seagate
Display(s) 40" Sharp Aquos Quattron 1080p
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard Reltek
Power Supply Silverstone Strider 500W
Software Windows 7 Ultimate x64
#3
Welcome to TPU!:cool:

look at your memory chips and they say either Hynix, Samsung, Mezza, etc.
then look in the bios section for your kind of chip
Remember:BACK UP YOUR OLD BIOS!!!!
 

rick22

New Member
Joined
Sep 4, 2006
Messages
628 (0.15/day)
Likes
29
System Name bubba
Processor e something
Motherboard old but good mobo
Cooling my farts
Memory can't find it
Video Card(s) EVGA 250 took a shit..back to my 4850..fk off ati fanboys
Storage i think i have one
Display(s) not sure but it sucks
Case lol my mouth
Audio Device(s) me
Power Supply ass farts
Software that sucks to
Benchmark Scores i'm so fat i sat on the bench and smashed assssit
#4
I would get rid of that card and spend 140.00 0n a ati or nvidia card...u can get a XFX 7600gt xxx for 140.00 at newegg...over clocks easy i had mem up to 1700...for 140 u can't beat it....your card is just to old....go iiinnnvvvviiiiddddiiiaaaa
 

espiritus

New Member
Joined
Jan 27, 2007
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
#5
ı backed up old bios file when my first try now ı want to make it 9600 where can ı see my memory chip
 

xman2007

New Member
Joined
Jan 25, 2006
Messages
633 (0.15/day)
Likes
4
Processor E4300@ 3.0ghz
Motherboard Asus P5B
Cooling Arctic freezer
Memory 2gb supertalent ddrII 1000 5.5.5.15
Video Card(s) Inno 3d 8800gts 320mb
Storage Seagate 320gb
Display(s) 19" widescreen tft 5ms
Case Antec 900
Audio Device(s) X-fi Xtreme Audio
Power Supply Hiper 430w 30a dual rails
Software Vista Ultimate
#6
will a softmod not help?
wait is that just the 9500 ? maybe.
cant think, heres the link anyway (http://www.techpowerup.com/softmod/), you should be able to overclock it to 9600 speeds without flashing it and crippling your card

(if you cant even find your memory chips do not try to flash the bios on your own, do it at your own risk!!)
 

espiritus

New Member
Joined
Jan 27, 2007
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
#7
ı taked my video card from mainboard and ı read somethings in a balck chip ı saw infineon

near fan ı saw R8NH0600P
P8N-17-B
256MB
0535
ı really dont want to overclock ı never had 9600 :( ı want to see
 
Joined
Oct 26, 2006
Messages
1,937 (0.48/day)
Likes
103
Location
Fremont, Ohio
System Name The Darkside
Processor Intel i7-2600K
Motherboard Gigabyte Z77X-UD3H
Cooling OEM
Memory 8 GB GSKILL Ares PC3-12800
Video Card(s) VisionTek R9 270x
Storage 250GB, 320GB, 1TB, & 2TB Seagate
Display(s) 40" Sharp Aquos Quattron 1080p
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard Reltek
Power Supply Silverstone Strider 500W
Software Windows 7 Ultimate x64
#8
you have Infineon memory chips then
and if you do decide to flash, make sure the card can handle the 9600 speeds or youll end up frying it
 

espiritus

New Member
Joined
Jan 27, 2007
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
#9
my card can handle becouse in ati tool maximum core 318 and memory 253 :D

and where can ı find tru 9600 bios for me plzz maybe you are true guys but really can ı lost my video card for a bios my friend said he used four bad bios and nothing happened becouse he had backup
 
Joined
Oct 26, 2006
Messages
1,937 (0.48/day)
Likes
103
Location
Fremont, Ohio
System Name The Darkside
Processor Intel i7-2600K
Motherboard Gigabyte Z77X-UD3H
Cooling OEM
Memory 8 GB GSKILL Ares PC3-12800
Video Card(s) VisionTek R9 270x
Storage 250GB, 320GB, 1TB, & 2TB Seagate
Display(s) 40" Sharp Aquos Quattron 1080p
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard Reltek
Power Supply Silverstone Strider 500W
Software Windows 7 Ultimate x64
#10
GeCube 9600 Pro 256 MB Jan 14th 2005 5:46 PM Jul 11th 2005 10:29 AM 398 / 200
Infineon

this is the only BIOS I found with same memory as yours but the core clock is a bit higher than yours now
if you do try this, all responsibility is yours if it dont work
 

espiritus

New Member
Joined
Jan 27, 2007
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
#11
ok ı want to try. when it crashed can ı use backup to rescue my videocard
very very thanks for helping
 
Joined
Oct 26, 2006
Messages
1,937 (0.48/day)
Likes
103
Location
Fremont, Ohio
System Name The Darkside
Processor Intel i7-2600K
Motherboard Gigabyte Z77X-UD3H
Cooling OEM
Memory 8 GB GSKILL Ares PC3-12800
Video Card(s) VisionTek R9 270x
Storage 250GB, 320GB, 1TB, & 2TB Seagate
Display(s) 40" Sharp Aquos Quattron 1080p
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard Reltek
Power Supply Silverstone Strider 500W
Software Windows 7 Ultimate x64
#12
well if the flash goes wrong, you will need a PCI video card or you will be doing the reflash to your old BIOS on a black screen
 

espiritus

New Member
Joined
Jan 27, 2007
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
#13
thank taz ı want to listen you maybe ı shouldnt use bios becouse GeCube 9600 Pro 256 MB 398 / 200 really core is high ı scare maybe my card will burn so really thanks all :D
ı believe that one day ı will find good bios for me :D
 

espiritus

New Member
Joined
Jan 27, 2007
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
#14
thanks you thank you it is 9600 now ı nade my 9550 to 9600 pro :D finally ı am very happy la la la la la la la la :D happy cristmas ;)
 
Joined
Oct 26, 2006
Messages
1,937 (0.48/day)
Likes
103
Location
Fremont, Ohio
System Name The Darkside
Processor Intel i7-2600K
Motherboard Gigabyte Z77X-UD3H
Cooling OEM
Memory 8 GB GSKILL Ares PC3-12800
Video Card(s) VisionTek R9 270x
Storage 250GB, 320GB, 1TB, & 2TB Seagate
Display(s) 40" Sharp Aquos Quattron 1080p
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard Reltek
Power Supply Silverstone Strider 500W
Software Windows 7 Ultimate x64
#15
Joined
Oct 26, 2006
Messages
1,937 (0.48/day)
Likes
103
Location
Fremont, Ohio
System Name The Darkside
Processor Intel i7-2600K
Motherboard Gigabyte Z77X-UD3H
Cooling OEM
Memory 8 GB GSKILL Ares PC3-12800
Video Card(s) VisionTek R9 270x
Storage 250GB, 320GB, 1TB, & 2TB Seagate
Display(s) 40" Sharp Aquos Quattron 1080p
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard Reltek
Power Supply Silverstone Strider 500W
Software Windows 7 Ultimate x64
#17
well, I cant translate but is that a Direct 3D error?
 

espiritus

New Member
Joined
Jan 27, 2007
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
#18
ı didnt have this error when ı had 9550 now ı have it says

instruction at 0x691d8d8c uses memory address 0x0c41a00c Memory can't be read

is it bad error so ı cant see my red car :D ı cant use advanced view settings
so what should ı do ?
 
Joined
Oct 26, 2006
Messages
1,937 (0.48/day)
Likes
103
Location
Fremont, Ohio
System Name The Darkside
Processor Intel i7-2600K
Motherboard Gigabyte Z77X-UD3H
Cooling OEM
Memory 8 GB GSKILL Ares PC3-12800
Video Card(s) VisionTek R9 270x
Storage 250GB, 320GB, 1TB, & 2TB Seagate
Display(s) 40" Sharp Aquos Quattron 1080p
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard Reltek
Power Supply Silverstone Strider 500W
Software Windows 7 Ultimate x64
#20
hmmmmmm, mine was always a direct 3d error

is the HIS bios based off the Infineon mem chips?
 
Joined
Oct 26, 2006
Messages
1,937 (0.48/day)
Likes
103
Location
Fremont, Ohio
System Name The Darkside
Processor Intel i7-2600K
Motherboard Gigabyte Z77X-UD3H
Cooling OEM
Memory 8 GB GSKILL Ares PC3-12800
Video Card(s) VisionTek R9 270x
Storage 250GB, 320GB, 1TB, & 2TB Seagate
Display(s) 40" Sharp Aquos Quattron 1080p
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard Reltek
Power Supply Silverstone Strider 500W
Software Windows 7 Ultimate x64
#22
be sure, be sure, BE SURE you get a BIOS for Infineon chips
 

espiritus

New Member
Joined
Jan 27, 2007
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
#23
ı am not sure but saphire worked too thanks for helping now ı want to sleep good night all and good forums :D
 
Joined
Oct 26, 2006
Messages
1,937 (0.48/day)
Likes
103
Location
Fremont, Ohio
System Name The Darkside
Processor Intel i7-2600K
Motherboard Gigabyte Z77X-UD3H
Cooling OEM
Memory 8 GB GSKILL Ares PC3-12800
Video Card(s) VisionTek R9 270x
Storage 250GB, 320GB, 1TB, & 2TB Seagate
Display(s) 40" Sharp Aquos Quattron 1080p
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard Reltek
Power Supply Silverstone Strider 500W
Software Windows 7 Ultimate x64
#24
hopefully it works for you error free!