• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

1070 asus turbo

Fearofthemrak

New Member
Joined
Sep 12, 2020
Messages
7 (0.15/day)
I got my self an 1070 for cheap that video out was not working(guy used it in sli config) and i found a guy who say that he can fix thr hdmi qproblem for me. He was not succesful so i decided to use mine 3400g apu and to use its hdmi for picture and to use gpu for rendering the games. I put everything togeder and i got error 43. System post everytime without any problem. I opened the card to check everything even cleaned it with breaker cleaner, reheating it and still same problem, the guy who i gave the card try to solder it again and that is what i can see different about it. I download the gpu z and when i switch to 1070 it display nothing(picture downbelow) i think that he tryed also so flash the bios and he was unsucesful. Ehat do you think about all of this?
 

Attachments

FreedomEclipse

~Technological Technocrat~
Joined
Apr 20, 2007
Messages
20,936 (4.24/day)
Location
London,UK
System Name Codename: Icarus Mk.V
Processor Intel 8600k@4.8Ghz
Motherboard Asus ROG Strixx Z370-F
Cooling CPU: BeQuiet! Dark Rock Pro 4 {1xCorsair ML120 Pro|5xML140 Pro}
Memory 16 Corsair Vengeance White LED DDR4 3200Mhz {2x8GB}
Video Card(s) Gigabyte 1080Ti Gaming OC|Accelero Xtreme IV
Storage Samsung 970Evo 512GB SSD (Boot)|WD Blue 1TB SSD|2x 3TB Toshiba DT01ACA300
Display(s) Asus PB278Q 27"
Case Corsair 760T (White)
Audio Device(s) Yamaha RX-V573|Speakers: JBL Control One|Auna 300-CN|Wharfedale Diamond SW150
Power Supply Corsair AX760
Mouse Logitech G900/G502
Keyboard Duckyshine Dead LED(s) III
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
I think that the card has the wrong bios
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
9,870 (4.49/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
The device ID shown in GPU-z is definitely not that of an Asus Turbo 1070.
It is either a Manli, or Zotac Bios that has been flashed on to your card.

Try this one:
 

Fearofthemrak

New Member
Joined
Sep 12, 2020
Messages
7 (0.15/day)
The device ID shown in GPU-z is definitely not that of an Asus Turbo 1070.
It is either a Manli, or Zotac Bios that has been flashed on to your card.

Try this one:
I am trying all night to reflash it i am getting this, so what i did is downloaded the rom run with cdm nvflash64 -6 (name of rom) and enter and this is ehat is happening
I also did --protectoff and i also get some weird things(second picture)
 

Attachments

Joined
Oct 22, 2014
Messages
9,870 (4.49/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
If the Eeprom isn't being detected you may have to use a CH341a Programmer for it.
 

Fearofthemrak

New Member
Joined
Sep 12, 2020
Messages
7 (0.15/day)
So i got a 1070 that i think bios was altered i tryed nvflash could not flash it so i ordered the ch341a usb programer but i when i loaded the bios chip(which i think that is bios chip) programer load to 20% the code a say completed when i read the code it dint change then i eraced everything from chip(made a back up of last codes) to write new code it says error 3 am i missing here something?
Its the 1070 asus turbo edition
 

Attachments

Joined
Oct 22, 2014
Messages
9,870 (4.49/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
You "think" it was altered, or you know it was altered?
Do you have screenshots of GPU-z prior to flashing?
What issues where you having with the card before?
 
Top