• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

2 Wcg clients running???

Joined
Mar 11, 2009
Messages
1,084 (0.33/day)
Likes
608
Location
Little Rock, AR
System Name Gamer/Server
Processor Intel Core i5 4690/AMD FX 8370
Memory 16/16GB
Video Card(s) EVGA Geforce GTX 980ti FTW/None
Case Fractal Designs/Dell
Power Supply 800w CM/450w Raidmax
Software Windows 10 Pro
#1
I have finally witnessed what seems to be blue screening my rig. It has been pissing me off because i'll be away and come back and it will have been down for hours, obviously severely hurting my numbers. Windows update just installed an update (one that doesnt have to restart the computer and about a minute afterward (not sure if window update has anything to do with it really) another WCG client popped up in the tray, then a few seconds later, crash and burn. I powered back up and installed a language pack, and it sat for quite a while (hence i dont know if update has anything to do with it) before it happened again. Before it blue screened I had a chance to open the wcg client and it said (unable to connect to core) or soemthing of the like. Either windows update is triggering it, or perhaps its just random, im not sure. But a second client is popping up and killing my windoze.

Windows vista home premium x64 btw

Any ideas? This was supposed to be a crunching and folding rig mainly, and so far it has put up nearly zilch in two weeks. I'd really like to get it up and running right.
 

Flyordie

New Member
Joined
Oct 26, 2008
Messages
1,870 (0.55/day)
Likes
246
System Name Shay's Revenge
Processor Phenom II X2 550 @ 4,012Mhz 1.488V
Motherboard DFI LANParty 790GX-M2RS
Cooling ThermalTake V1 "Black Widow"
Memory 2x2GB OCZ Reapers 4-4-4-12-1T @ 1.8V
Video Card(s) BBA HD5770 Crossfire @ 900Mhz Core 5.6Gbps VRAM
Storage 3x SATA (320GB/ 160GB/160GB Seagates)
Display(s) Westinghouse L1916HW 1680x1050 VGA/DVI/HDCP
Case ThermalTake Element V
Audio Device(s) RealTek Onboard
Power Supply SeaSonic SS-550HT Active PFC F3 80PLUS Bronze
Software Windows Vista Home Premium x64 w/ SQL Hack
Benchmark Scores 3DMark06 13,200 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=495939
#2
certain work units do NOT like x64.. I had the same issues that you are having. Solved mine by not accepting the "Aids" work units.
--
Also, to be sure it wasn't the OC I have.. I backed down to stock timings... still BSOD'd..
Then I decided to return to the old settings and start restricting the WU's.. since it would crash with BOINC but not F@H. First thing I dropped was WCG.. still BSOD'd.. and during that BSOD I tweaked timings and bumped FSB to 243Mhz and upon restart I restarted WCG and dropped the AIDs WU's. No crash. YAY... and I even gained 42Mhz out of it. ;-)
 
Last edited:
Joined
Mar 11, 2009
Messages
1,084 (0.33/day)
Likes
608
Location
Little Rock, AR
System Name Gamer/Server
Processor Intel Core i5 4690/AMD FX 8370
Memory 16/16GB
Video Card(s) EVGA Geforce GTX 980ti FTW/None
Case Fractal Designs/Dell
Power Supply 800w CM/450w Raidmax
Software Windows 10 Pro
#3
Hm. I dont have any of the aids work units running atm. I'll disable them tho. Any others we know of that dont like x64? Im tempted to go back to x86... this 64 bit crap has been nothing but trouble on my desktop. I bought my lappy with x64 preinstalled though and absolutely no issues. Wonder what up.
 

Flyordie

New Member
Joined
Oct 26, 2008
Messages
1,870 (0.55/day)
Likes
246
System Name Shay's Revenge
Processor Phenom II X2 550 @ 4,012Mhz 1.488V
Motherboard DFI LANParty 790GX-M2RS
Cooling ThermalTake V1 "Black Widow"
Memory 2x2GB OCZ Reapers 4-4-4-12-1T @ 1.8V
Video Card(s) BBA HD5770 Crossfire @ 900Mhz Core 5.6Gbps VRAM
Storage 3x SATA (320GB/ 160GB/160GB Seagates)
Display(s) Westinghouse L1916HW 1680x1050 VGA/DVI/HDCP
Case ThermalTake Element V
Audio Device(s) RealTek Onboard
Power Supply SeaSonic SS-550HT Active PFC F3 80PLUS Bronze
Software Windows Vista Home Premium x64 w/ SQL Hack
Benchmark Scores 3DMark06 13,200 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=495939
#4
Haven't a clue... everything on 64bit is working AMAZINGLY for me.. Hope you figure it out soon though.. Its just a few major companies have been holding 64 bit development back because they didn't want to invest the time... now consumers are demanding it and the companies who make the hardware.. can't answer the call with a quality product. (Creative + DanielK disaster for example)... Anyway.. good luck. Hope my situation was the same as yours and it fixes it.
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
21,080 (6.22/day)
Likes
10,208
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#5
I have two x64 machines (XP and Server 2003) that have never BSOD'd/errored on WCG (they have never been overclocked as well). :confused:

x64 is harder on processors so it is harder to hold an overclock but, it really has no impact beyond that in regards to WCG.
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,578 (4.55/day)
Likes
3,192
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#6
I'm running XP 64bit and never had any problems. Overclocked 300MHz and undervolted to 1.30 from 1.325. I do know that there will be 1 process for each work unit being crunched if that's what you mean? For example I have 2 because I have a dual core processor (2 threads). i7 users should have 8 because they have 8 threads, or 4 if they disabled HT.
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
21,080 (6.22/day)
Likes
10,208
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#7
Heh, I was going to take a screenshot of WCG running with 8 tasks processing only to discover WCG wasn't running. :eek:

I wonder if it returned any work yesterday...


But yes, my computer (Core i7 920) and my server (2 x Xeon 5310) have 8 tasks running each. What really sucks is that, despite being x64 machines, all 16 tasks are 32-bit. :(
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,578 (4.55/day)
Likes
3,192
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#8
Welcome to now. Most everything is still 32-bit.
 
Joined
Mar 11, 2009
Messages
1,084 (0.33/day)
Likes
608
Location
Little Rock, AR
System Name Gamer/Server
Processor Intel Core i5 4690/AMD FX 8370
Memory 16/16GB
Video Card(s) EVGA Geforce GTX 980ti FTW/None
Case Fractal Designs/Dell
Power Supply 800w CM/450w Raidmax
Software Windows 10 Pro
#9
Yes i know there will be more than one thread running. (only 2 for me :( ) But i mean there are actually 2 instances of the wcg program running.

I want an i7 so bad... if anyone wants to trade my e8500 and mobo plus cash for an i7 and mobo let me know :)