• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

2560x1440 IPS 27" LED Monitor on the Cheap!

theonedub

habe fidem
Joined
Apr 30, 2009
Messages
7,905 (2.51/day)
Likes
5,120
Location
Northern CA, USA
System Name Erakith || Asus UX305FA
Processor i7 3770k @ 4.2ghz 1.068v || Intel Core M 5Y10 @ 800mhz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP4 TH || ASUS OE
Cooling EK Supremacy, D5 w/ EK Top, 2X EK-CoolStream XTX 360 & Photon 270 Res || !PASSIVE!
Memory 16GB Samsung 'Wonder' RAM || 8GB LPDDR3 1600
Video Card(s) EVGA 780Ti Classified HydroCopper || Intel HD Graphics 5300
Storage 256gb Corsair Performance Pro, 2TB Caviar Green, 2TB Samsung F4 || Toshiba 256GB SSD
Display(s) DELL Ultrasharp U2715H 27" || 13.3" 1080P IPS
Case CaseLabs Merlin SM8 || Aluminum Unibody
Power Supply NZXT Hale-90-1000-M
Mouse Logitech M705 Marathon
Keyboard Corsair Strafe RGB w/ Cherry MX Silent
Software Windows 10 Pro x64 || WIndows 10 Home x64
Benchmark Scores WCG & F@H Only
1920x1200 should be fine via single link dvi, but lets let an actual owner of one of these chime in.
 
Joined
Mar 8, 2009
Messages
1,077 (0.34/day)
Likes
305
System Name Primary Rig
Processor e8500 Q822A549 4.5ghz AIR
Motherboard Foxconn Mars P35
Cooling TRUE
Memory 2 x2GB Patriot Viper 1066 5-5-5-12 @ 1.8v
Video Card(s) Sapphire 5870 Unlocked
Storage 300gb Velociraptor
Display(s) Dell 24" Ultrasharp
Case Coolermaster CM690
Power Supply PC Power & Cooling 750w Quad Silencer
Software Windows 7 Ultimate x86
Think u need dual link dvi cuz my hdmi only gave me 1920 res.
 
Joined
May 12, 2009
Messages
5,167 (1.65/day)
Likes
944
Processor Intel Core i5-3570K
Motherboard Gigabyte GA-Z77N-WIFI
Cooling Corsair A70 (Passive)
Memory Samsung 8GB MV-3V4G3D/US
Storage Samsung PM841 256GB
Display(s) Dell UltraSharp U2412M
Case BitFenix Prodigy (Arctic White)
Power Supply FSP Zen 400 (Fanless)
Software OS X 10.9.1 Mavericks
Think u need dual link dvi cuz my hdmi only gave me 1920 res.
But it worked right? I don't want to dismantle my current Windows computer and put together the Hackintosh only to not have a monitor to use it with. As long as the display still works, albeit at a lower resolution, I'm fine.
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,381 (10.17/day)
Likes
18,023
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
Hey guys, I have a quick question. I know that this monitor requires dual link DVI in order to display the full resolution, but will it display 1920x1200 if connected to a single link DVI port? I've yet to purchase a video card with dual link DVI for my Hackintosh, and the motherboard only has a single link DVI port. Would I be able to use the monitor at all? My motherboard manual says that the maximum resolution output from the DVI port is 1920x1200.
No. If the monitor has the "multi input" with an HDMI then yes, it will display at 1920x1080. Single link DVI doesn't work and the single input models.
 
Joined
Jul 9, 2007
Messages
216 (0.06/day)
Likes
54
System Name Desktop Rig\Laptop HP 8510P
Processor Intel Core i7 970 @ 4.2ghz 24/7 \Intel T9300 @ 2.5Ghz
Motherboard ASUS P6X58D Premium Motherboard\HP 8510P
Cooling Custom Water\Laptop cooling
Memory 6x2GB DDR3 PC3-16000\3Gb of 667
Video Card(s) 2 x GTX 680 SLI \HD2600 256Mb
Storage Intel 240GB, WD 1TB Black \OCZ Vertex 2 120GB
Display(s) 3 x 27" 2560x1400 \15.4" laptop widescreen
Case Xigmatek Elysium\it's a laptop
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Bravura 7.1\SoundMAX onboard
Power Supply Corsair TX850W\90W power brick
Software Windows 7 Pro x64\Windows 7 Pro x64
But it worked right? I don't want to dismantle my current Windows computer and put together the Hackintosh only to not have a monitor to use it with. As long as the display still works, albeit at a lower resolution, I'm fine.
I think it depends if you have scaler in the screen or not.
If the screen has HDMI/VGA ect then i think it will work but i can't be sure as i don't have one with those inputs.

When i tried with mine (only has the DVI) it would not work with a mainboard that only had single link DVI.
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,381 (10.17/day)
Likes
18,023
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
I think it depends if you have scaler in the screen or not.
Bingo, that's what you get with the multi input versions. :)
 

Feänor

New Member
Joined
Oct 4, 2005
Messages
512 (0.11/day)
Likes
238
Now my Catleap Q270 is not displaying image anymore. I unplugged the DVI cable from my 2win card, to check my sr-2 folding rig time per frame, but when i switched back to my main rig, it just refused to work.

I plug the power brick in the wall, little green light appear on it. Now plug the brick into the monitor: red light on it for a few seconds, then either a) i don't plug anything else, the red red starts to flash on and off ; or b) i plug a confirmed working dvi cable coming from a known-good running rig to see the light stop flashing, turn green, see the screen power on (it turns from the no power black to more led like black. I think you get what i mean. Up to this time, my usual desktop would appear and that is the way it behove since i bought it back in last August), see the screen go off after half a second, and watch the light return to red-flash state.

I had a guy at work (the electronic technician we call when our many-hundreds-thousands $ start going crazy) open it up and it confirmed that there is power in it and the problem seems to be in the little pcb in it.

Could this be bought anywhere? Contacting the seller led to being asked to ship back to korea, wich would cost in the 400-500$ range according to my estimator. That is not going to happen.

I'm asking here in hope of finding people who have gone through some trouble with their screen, and what exactly could be the option of a canadian fellow when things go sour...

I say thank you to the TPU community in advance, as i know this place (the whole tpu forums) is just awesome. :toast:
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,381 (10.17/day)
Likes
18,023
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
Only solution I know of would be to take it to a TV repair person. I have one with a bad PCB on it as well.
 
Joined
Oct 13, 2007
Messages
7,693 (2.07/day)
Likes
1,772
Location
Chicago
System Name DarkStar
Processor i5 3570K 4.4Ghz
Motherboard Asrock Z77 Extreme 3
Cooling Apogee HD White/XSPC Razer blocks
Memory 8GB Samsung Green 1600
Video Card(s) 2 x GTX 670 4GB
Storage 2 x 120GB Samsung 830
Display(s) 27" QNIX
Case Enthoo Pro
Power Supply Seasonic Platinum 760
Mouse Steelseries Sensei
Keyboard Ducky Pro MX Black
Software Windows 8.1 x64
Man that sucks and fear of such is a main reason I don't have one of these already.
 
Joined
Jun 7, 2009
Messages
121 (0.04/day)
Likes
13
System Name m4gicr1g
Processor 940 Deneb stock
Motherboard lava
Cooling Coolermaster Hyper 212
Memory 6gb DDR2 800 Corsair
Video Card(s) PNY GTX 285 Space Heater
Display(s) ASUS VS229H-P
Case none
Power Supply Corsair CX430
Now my Catleap Q270 is not displaying image anymore. I unplugged the DVI cable from my 2win card, to check my sr-2 folding rig time per frame, but when i switched back to my main rig, it just refused to work.

I plug the power brick in the wall, little green light appear on it. Now plug the brick into the monitor: red light on it for a few seconds, then either a) i don't plug anything else, the red red starts to flash on and off ; or b) i plug a confirmed working dvi cable coming from a known-good running rig to see the light stop flashing, turn green, see the screen power on (it turns from the no power black to more led like black. I think you get what i mean. Up to this time, my usual desktop would appear and that is the way it behove since i bought it back in last August), see the screen go off after half a second, and watch the light return to red-flash state.

I had a guy at work (the electronic technician we call when our many-hundreds-thousands $ start going crazy) open it up and it confirmed that there is power in it and the problem seems to be in the little pcb in it.

Could this be bought anywhere? Contacting the seller led to being asked to ship back to korea, wich would cost in the 400-500$ range according to my estimator. That is not going to happen.

I'm asking here in hope of finding people who have gone through some trouble with their screen, and what exactly could be the option of a canadian fellow when things go sour...

I say thank you to the TPU community in advance, as i know this place (the whole tpu forums) is just awesome. :toast:
Open it up and post a well lit picture showing the caps on the power PCB
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,381 (10.17/day)
Likes
18,023
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
Joined
May 12, 2009
Messages
5,167 (1.65/day)
Likes
944
Processor Intel Core i5-3570K
Motherboard Gigabyte GA-Z77N-WIFI
Cooling Corsair A70 (Passive)
Memory Samsung 8GB MV-3V4G3D/US
Storage Samsung PM841 256GB
Display(s) Dell UltraSharp U2412M
Case BitFenix Prodigy (Arctic White)
Power Supply FSP Zen 400 (Fanless)
Software OS X 10.9.1 Mavericks
Just wanted to confirm that the monitor does NOT display any output when hooked to a single link DVI port. The power indicator flashes green, but there is never anything on the screen. I've been thinking about downgrading to a 1920x1200 24" monitor since 27" is way too damn big anyway, I should take this as an opportunity to do just that.
 

cdawall

where the hell are my stars
Joined
Jul 23, 2006
Messages
26,569 (6.38/day)
Likes
7,469
Location
Houston
System Name Team Blue
Processor 5960X@4.8 1.42v
Motherboard Asus X99M-WS
Cooling EK Supremecy EVO, MCR220-Stack+MCR220+MCR320, D5-PWM+EK X-RES 140
Memory 4x8GB G.Skill Trident Z 3200 CL16
Video Card(s) (2) EVGA SC BLACK 1080Ti's+ EVGA reference 1080Ti soon to be under water
Storage Samsung SM951 512GB, Samsung PM961 512GB
Display(s) Dell UP2414Q 3840X2160@60hz
Case Caselabs Mercury S5
Audio Device(s) Fischer HA-02->Fischer FA-002W High edition/FA-003/Jubilate/FA-011 depending on my mood
Power Supply Seasonic Prime 1200w
Mouse Thermaltake Theron
Keyboard Thermaltake Poseidon ZX
Software W10P
Benchmark Scores Zoom zoom mofo
Has anyone looked into getting the 30" 2560x1600 versions of these monitors?
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,922 (6.24/day)
Likes
10,023
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
If only my KVM didn't support up to 1920x1200. *le sigh* :(
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
5,627 (2.38/day)
Likes
2,986
Processor Intel I7 4790k (stock)
Motherboard ASRock H97M-ITX/ac LGA 1150 Intel H97
Cooling Prolimatech megahalem
Memory Crucial 2x4gb 1600mhz
Video Card(s) EVGA 1060 3gb
Storage OWC Mercury SSD 240 GB
Display(s) Asus 144hz
Case Raijintek Metis
Power Supply Corsair SF600 600w psu
Software Windows 10 64 Bit
Has anyone looked into getting the 30" 2560x1600 versions of these monitors?
I remember seeing catleap has a model awhile back, but it was $550 or so at the time.
 
Joined
Oct 13, 2007
Messages
7,693 (2.07/day)
Likes
1,772
Location
Chicago
System Name DarkStar
Processor i5 3570K 4.4Ghz
Motherboard Asrock Z77 Extreme 3
Cooling Apogee HD White/XSPC Razer blocks
Memory 8GB Samsung Green 1600
Video Card(s) 2 x GTX 670 4GB
Storage 2 x 120GB Samsung 830
Display(s) 27" QNIX
Case Enthoo Pro
Power Supply Seasonic Platinum 760
Mouse Steelseries Sensei
Keyboard Ducky Pro MX Black
Software Windows 8.1 x64
Has anyone looked into getting the 30" 2560x1600 versions of these monitors?
Yeah these seem to be the "latest thing" out of Korea now with more and more popping up from various sellers. If you are really looking for more info and experiences (and not just potentially that of TPU members) then head over to the various busy threads at overclock.net.
 
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626 (1.81/day)
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626 (1.81/day)
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
anyone picked up one of these Korean 27" screens off ebay ?

so there has been some Yamakasi that just stopped working ?
 
Last edited:
Joined
Dec 31, 2009
Messages
11,516 (3.96/day)
Likes
6,273
Location
Ohio
System Name Daily Driver
Processor 7900X 4.5GHz 10c/10t 1.15V.
Motherboard ASUS Prime X299 Deluxe
Cooling MCR320 + Kuplos Kryos NEXT CPU block
Memory GSkill Trident Z 4x8 GB DDR4 3600 MHz CL16
Video Card(s) EVGA GTX 1080 FTW3
Storage 512GB Patriot Hellfire, 512GB OCZ RD400, 640GB Caviar Black, 2TB Caviar Green
Display(s) Yamakasi 27" 2560x1440 IPS
Case Thermaltake P5
Power Supply EVGA 750W Supernova G2
Benchmark Scores Faster than most of you! Bet on it! :)
My Yamakasi works just fine.... had it for several months now. Looks like Erockers shit the bed though.

OCN has a monster thread on these, not sure if any died there or not. But loooooooooooove mine!
 
Joined
Apr 1, 2008
Messages
2,817 (0.79/day)
Likes
604
System Name HTC's System
Processor Ryzen 5 1600
Motherboard Asrock Taichi
Cooling NH-C14
Memory G.Skill Kit 16GB DDR4 F4 - 3200 C16D - 16 GTZB
Video Card(s) Sapphire Nitro+ Radeon RX 480 OC 4 GB
Storage 2 * Samsung 1 TB HD103UJ
Display(s) LG 27UD58
Case Corsair Obsidian 650D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair TX750
Mouse Logitech Performance MX
Software Ubuntu 16.04 LTS
My Yamakasi works just fine.... had it for several months now. Looks like Erockers shit the bed though.

OCN has a monster thread on these, not sure if any died there or not. But loooooooooooove mine!
Me too.

Even with the shitty stand, it's still miles better then my old monitor.

Erocker had problems with his?? Didn't know: sucks :(
 
Joined
Oct 13, 2007
Messages
7,693 (2.07/day)
Likes
1,772
Location
Chicago
System Name DarkStar
Processor i5 3570K 4.4Ghz
Motherboard Asrock Z77 Extreme 3
Cooling Apogee HD White/XSPC Razer blocks
Memory 8GB Samsung Green 1600
Video Card(s) 2 x GTX 670 4GB
Storage 2 x 120GB Samsung 830
Display(s) 27" QNIX
Case Enthoo Pro
Power Supply Seasonic Platinum 760
Mouse Steelseries Sensei
Keyboard Ducky Pro MX Black
Software Windows 8.1 x64
Yeah he uses a Shimian now I think.
 
Joined
May 12, 2009
Messages
5,167 (1.65/day)
Likes
944
Processor Intel Core i5-3570K
Motherboard Gigabyte GA-Z77N-WIFI
Cooling Corsair A70 (Passive)
Memory Samsung 8GB MV-3V4G3D/US
Storage Samsung PM841 256GB
Display(s) Dell UltraSharp U2412M
Case BitFenix Prodigy (Arctic White)
Power Supply FSP Zen 400 (Fanless)
Software OS X 10.9.1 Mavericks
Me too.

Even with the shitty stand, it's still miles better then my old monitor.

Erocker had problems with his?? Didn't know: sucks :(
erocker broke his Catleap when he took it apart to replace the stand, it wasn't so much a defect with the monitor as it was just misfortune and probably poor design. I took my Catleap apart to replace the stand and darn near broke it myself, the bezel was impossible to pry open. Even beyond that, the fact that you have to disassemble the monitor to install a VESA stand is ludicrous.

I should mention that my perfect pixel Catleap sprouted a stuck red pixel a few months into my ownership... but it seems to be a rare occurrence.
 
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626 (1.81/day)
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
Okay so the ones I'm looking at are good then ?

basically they're all the same screen just different housing brand name?