• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

2nd Monitor has graphics glitches..?

mikel33

New Member
Joined
Nov 20, 2007
Messages
96 (0.03/day)
Likes
1
Processor Intel Core i7 960
Motherboard Asus Sabertooth X58
Cooling CyberPower Xtreme Hydro Liquid Cooling Kit
Memory ??? I need 24GB 1600 Mhz RAM compatible with Sabertooth X58
Video Card(s) EVGA GTX 570 SC
Storage 2 TB 6GB/sec SATA
Display(s) 19" VP930b
Case Midtower ATX
Audio Device(s) M-Audio
Power Supply 800 Watt
#1
Hi,

I have 2 monitors hooked up to an X850XT. My primary monitor is a 19" LCD and the other is a 17" CRT.

When I try to maximize some programs on the second monitor, the graphics looked corrupted. Maximizing is fine on the LCD (Primary).

Any ideas on how I can fix this?

Athlon 3400+
Asus A8VDeluxe
2 GB Ram
X850XT
 

Kreij

Senior Monkey Moderator
Staff member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.49/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
Processor Intel Core 2 Quad QX9650 Extreme @ 3.0 GHz
Motherboard Asus Rampage Formula
Cooling ZeroTherm Nirvana NV120 Premium
Memory 8GB (4 x 2GB) Corsair Dominator PC2-8500
Video Card(s) 2 x Sapphire Radeon HD6970
Storage 2 x Seagate Barracuda 320GB in RAID 0
Display(s) Dell 3007WFP 30" LCD (2560 x 1600)
Case Thermaltake Armor w/ 250mm Side Fan
Audio Device(s) SupremeFX 8ch Audio
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W Modular
Software Win8 Pro x64 / Cat 12.10
#2
Can you be a little more specific on the "look corrupted" part" ?
 

mikel33

New Member
Joined
Nov 20, 2007
Messages
96 (0.03/day)
Likes
1
Processor Intel Core i7 960
Motherboard Asus Sabertooth X58
Cooling CyberPower Xtreme Hydro Liquid Cooling Kit
Memory ??? I need 24GB 1600 Mhz RAM compatible with Sabertooth X58
Video Card(s) EVGA GTX 570 SC
Storage 2 TB 6GB/sec SATA
Display(s) 19" VP930b
Case Midtower ATX
Audio Device(s) M-Audio
Power Supply 800 Watt
#3
Actually, It's not just when I maximize..
 

Attachments

Last edited:

Kreij

Senior Monkey Moderator
Staff member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.49/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
Processor Intel Core 2 Quad QX9650 Extreme @ 3.0 GHz
Motherboard Asus Rampage Formula
Cooling ZeroTherm Nirvana NV120 Premium
Memory 8GB (4 x 2GB) Corsair Dominator PC2-8500
Video Card(s) 2 x Sapphire Radeon HD6970
Storage 2 x Seagate Barracuda 320GB in RAID 0
Display(s) Dell 3007WFP 30" LCD (2560 x 1600)
Case Thermaltake Armor w/ 250mm Side Fan
Audio Device(s) SupremeFX 8ch Audio
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W Modular
Software Win8 Pro x64 / Cat 12.10
#4
Are both monitors set at the same resolution? If not, try that. I had some issues using two monitors that were at different resolutions.

If they are, then try switching the monitors and see if the same thing happens with the 17 inch as the primary.
 

mikel33

New Member
Joined
Nov 20, 2007
Messages
96 (0.03/day)
Likes
1
Processor Intel Core i7 960
Motherboard Asus Sabertooth X58
Cooling CyberPower Xtreme Hydro Liquid Cooling Kit
Memory ??? I need 24GB 1600 Mhz RAM compatible with Sabertooth X58
Video Card(s) EVGA GTX 570 SC
Storage 2 TB 6GB/sec SATA
Display(s) 19" VP930b
Case Midtower ATX
Audio Device(s) M-Audio
Power Supply 800 Watt
#5
Nah, It doesn't fix the issue...
 

ShadowFold

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.64/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#6
Mixing a LCD and CRT might not mix.. thats what im thinkin
 

Kreij

Senior Monkey Moderator
Staff member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.49/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
Processor Intel Core 2 Quad QX9650 Extreme @ 3.0 GHz
Motherboard Asus Rampage Formula
Cooling ZeroTherm Nirvana NV120 Premium
Memory 8GB (4 x 2GB) Corsair Dominator PC2-8500
Video Card(s) 2 x Sapphire Radeon HD6970
Storage 2 x Seagate Barracuda 320GB in RAID 0
Display(s) Dell 3007WFP 30" LCD (2560 x 1600)
Case Thermaltake Armor w/ 250mm Side Fan
Audio Device(s) SupremeFX 8ch Audio
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W Modular
Software Win8 Pro x64 / Cat 12.10
#7
Try setting the monitors at the same reolution AND the same refresh rate.
Don't know if it will work, but it is something to try.
 
Joined
Feb 6, 2007
Messages
2,576 (0.65/day)
Likes
510
Processor Mysterious Engineering Prototype
Motherboard Intel 865
Cooling Custom block made in workshop
Memory Corsair XMS 2GB
Video Card(s) FireGL X3-256
Display(s) 1600x1200 SyncMaster x 2 = 3200x1200
Software Windows 2003
#8
Running a second desktop pushes your GPU harder. Sometimes driver bugs are not reported on 2nd GPU so often... so they dont get fixed

1. Are you stock or overclocked?

2. What drivers are you using. UPgrade, or downgrade to 6.11
 

strick94u

New Member
Joined
May 24, 2006
Messages
1,592 (0.38/day)
Likes
70
Location
Texas
System Name CrashMaster 17.2/ crashmaster(M) ROG
Processor CD2 E8400@4.0 ghz/ i5 430@ 2.577 mhz
Motherboard EVGA 680i/ patogram inc intel north bridge
Cooling Monsoon vigor gaming II/ fan and vents
Memory 4 gig OCZ pc8500 DDR2/ 4 gigs ddr3
Video Card(s) 2 X EVGA 8800gts 512 735/1045/nvidia 360 gtsm gddr5
Storage 2 X WD 150 Raptors Raid 0+600gig usb/ 500 gig hitachi
Display(s) Samsung 2232 bw Sync Master 22" HD/16.9 inch asus
Case Enermax uber chakra/ asus republic of gamers
Audio Device(s) Creative SB X-FI 5.1 speakers/creative eax 4.0
Power Supply OCZ extream Gaming 650 watt 4x18a/ external
Software Dos 6.22/ win 3.11 for networks/ms bob server
Benchmark Scores 3dmark06 18,201/10601 3dmark05 23,943/not run Aquamark 218,094/not run
#9
That crt is not going to keep up with that lcd ever, for 2d work I still think crt is better