• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

3D mark 11 flicker then crash help!

Theoddis

New Member
Joined
Jul 21, 2012
Messages
42 (0.02/day)
Likes
1
#1
been trying to get 3Dmark 11 to work on my system when it starts the screen flickers horribly at which point i ctrl alt del to keep it from crashing if i dont i get blue screen, memory dump, ect no overclock everything is stock

Intel Core i5-3570 Ivy Bridge 3.4GHz
Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 Z68
2 nvidia GTX 460 (one nvidia one EVGA both gf 104 1gb)
Corsair CMZ16GX3M4A1600C9B 16GB (4x 4GB), PC3-12800, DDR3-1600MHz, 9-9-9-24
thermaltake TR2 RX 850w
 
Last edited:
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,400 (5.82/day)
Likes
8,922
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
#2
been trying to get 3Dmark 11 to work on my system when it starts the screen flickers horribly at which point i ctrl alt del to keep it from crashing if i dont i get blue screen, memory dump, ect no overclock everything is stock

Intel Core i5-3570 Ivy Bridge 3.4GHz
Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 Z68
2 nvidia GTX 460 (one nvidia one EVGA both gf 104 1gb)
Corsair CMZ16GX3M4A1600C9B 16GB (4x 4GB), PC3-12800, DDR3-1600MHz, 9-9-9-24
thermaltake TR2 RX 850w
Error code?
What drivers?

MORE INFO!
 
Joined
Aug 29, 2005
Messages
4,801 (1.07/day)
Likes
1,575
Location
Whatever my internet protocol shows I guess O.o
System Name Lynni and The Great White Dragon in Tempered Glass | Lynni-Stick
Processor Intel Core i7-6700K "Skylake" | Intel Atom X5-Z8300 "Cherry Trail"
Motherboard Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 "Union Point" | Intel Compute Stick board
Cooling Thermalright True (Old legend still going strong) 1xNoctua NF-F12 PWM | Fan xD
Memory Geil Dragon 2x8GB@3000mhz 15-17-17-35 (GWW416GB3000C15DC) | 2GB DDR3-L @ 1600mhz
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti FE "Pascal" | Intel HD Graphics
Storage OS/Games:Samsung 960 EVO 250GB NVME|2xSamsung EVO 850 1TB SSD|Data:3xWD Red/Purple 4TB & WD SE 1TB
Display(s) Dell S2417DG 1440p@165hz G-Sync | Philips 50PFT4009/12
Case Phantek Eclipse P400 Black/White | Intel Compute Case
Audio Device(s) Creative Core3D (Onboard) | Intel HD Audio
Power Supply Corsair SF600 | Generic Intel Power Adapter (3amp)
Mouse Logitech G502 | Logtech MK270 kit @ Lynni-Stick
Keyboard Razer Blackwidow Chroma X UK
Software Win10 Pro CU UK x64 | Win10 Home CU x86
Benchmark Scores 3DMark Skydrive @ 1440p: GS: 25188 / PS: 12238 / CS: 25308: http://www.3dmark.com/3dm/11665249
#3
Error code?
What drivers?

MORE INFO!
would be nice i would say use the newest even beta driver, than if it still crashes try to underclock ur cards if they don't crash than try one card at the default, if both can do it than i think it's a bad psu even it's 850watt.
 
Joined
Aug 29, 2005
Messages
4,801 (1.07/day)
Likes
1,575
Location
Whatever my internet protocol shows I guess O.o
System Name Lynni and The Great White Dragon in Tempered Glass | Lynni-Stick
Processor Intel Core i7-6700K "Skylake" | Intel Atom X5-Z8300 "Cherry Trail"
Motherboard Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 "Union Point" | Intel Compute Stick board
Cooling Thermalright True (Old legend still going strong) 1xNoctua NF-F12 PWM | Fan xD
Memory Geil Dragon 2x8GB@3000mhz 15-17-17-35 (GWW416GB3000C15DC) | 2GB DDR3-L @ 1600mhz
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti FE "Pascal" | Intel HD Graphics
Storage OS/Games:Samsung 960 EVO 250GB NVME|2xSamsung EVO 850 1TB SSD|Data:3xWD Red/Purple 4TB & WD SE 1TB
Display(s) Dell S2417DG 1440p@165hz G-Sync | Philips 50PFT4009/12
Case Phantek Eclipse P400 Black/White | Intel Compute Case
Audio Device(s) Creative Core3D (Onboard) | Intel HD Audio
Power Supply Corsair SF600 | Generic Intel Power Adapter (3amp)
Mouse Logitech G502 | Logtech MK270 kit @ Lynni-Stick
Keyboard Razer Blackwidow Chroma X UK
Software Win10 Pro CU UK x64 | Win10 Home CU x86
Benchmark Scores 3DMark Skydrive @ 1440p: GS: 25188 / PS: 12238 / CS: 25308: http://www.3dmark.com/3dm/11665249
#6
could be, but try underclock both ur cards with MSI Afterburner those they run than try each card for them self.
 

Theoddis

New Member
Joined
Jul 21, 2012
Messages
42 (0.02/day)
Likes
1
#7
i underclocked still getting flickering and black screen i swept drivers and installed driver 280.26 and skyrim will work in sli but if i try heaven 3.0 bench it flickers and crashes driver
 
Joined
Aug 29, 2005
Messages
4,801 (1.07/day)
Likes
1,575
Location
Whatever my internet protocol shows I guess O.o
System Name Lynni and The Great White Dragon in Tempered Glass | Lynni-Stick
Processor Intel Core i7-6700K "Skylake" | Intel Atom X5-Z8300 "Cherry Trail"
Motherboard Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 "Union Point" | Intel Compute Stick board
Cooling Thermalright True (Old legend still going strong) 1xNoctua NF-F12 PWM | Fan xD
Memory Geil Dragon 2x8GB@3000mhz 15-17-17-35 (GWW416GB3000C15DC) | 2GB DDR3-L @ 1600mhz
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti FE "Pascal" | Intel HD Graphics
Storage OS/Games:Samsung 960 EVO 250GB NVME|2xSamsung EVO 850 1TB SSD|Data:3xWD Red/Purple 4TB & WD SE 1TB
Display(s) Dell S2417DG 1440p@165hz G-Sync | Philips 50PFT4009/12
Case Phantek Eclipse P400 Black/White | Intel Compute Case
Audio Device(s) Creative Core3D (Onboard) | Intel HD Audio
Power Supply Corsair SF600 | Generic Intel Power Adapter (3amp)
Mouse Logitech G502 | Logtech MK270 kit @ Lynni-Stick
Keyboard Razer Blackwidow Chroma X UK
Software Win10 Pro CU UK x64 | Win10 Home CU x86
Benchmark Scores 3DMark Skydrive @ 1440p: GS: 25188 / PS: 12238 / CS: 25308: http://www.3dmark.com/3dm/11665249
#8
u remembered to set PhysX to ur GPU/GPU's not Auto?
 

Theoddis

New Member
Joined
Jul 21, 2012
Messages
42 (0.02/day)
Likes
1
#9
yea tried setting it to card 1 then card 2 heaven 3.0 bench still crashes so does 3d mark 11. testing beta driver to see if it allows me to play skyrim and i have another sli bridge coming in the mail
 
Joined
Aug 29, 2005
Messages
4,801 (1.07/day)
Likes
1,575
Location
Whatever my internet protocol shows I guess O.o
System Name Lynni and The Great White Dragon in Tempered Glass | Lynni-Stick
Processor Intel Core i7-6700K "Skylake" | Intel Atom X5-Z8300 "Cherry Trail"
Motherboard Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 "Union Point" | Intel Compute Stick board
Cooling Thermalright True (Old legend still going strong) 1xNoctua NF-F12 PWM | Fan xD
Memory Geil Dragon 2x8GB@3000mhz 15-17-17-35 (GWW416GB3000C15DC) | 2GB DDR3-L @ 1600mhz
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti FE "Pascal" | Intel HD Graphics
Storage OS/Games:Samsung 960 EVO 250GB NVME|2xSamsung EVO 850 1TB SSD|Data:3xWD Red/Purple 4TB & WD SE 1TB
Display(s) Dell S2417DG 1440p@165hz G-Sync | Philips 50PFT4009/12
Case Phantek Eclipse P400 Black/White | Intel Compute Case
Audio Device(s) Creative Core3D (Onboard) | Intel HD Audio
Power Supply Corsair SF600 | Generic Intel Power Adapter (3amp)
Mouse Logitech G502 | Logtech MK270 kit @ Lynni-Stick
Keyboard Razer Blackwidow Chroma X UK
Software Win10 Pro CU UK x64 | Win10 Home CU x86
Benchmark Scores 3DMark Skydrive @ 1440p: GS: 25188 / PS: 12238 / CS: 25308: http://www.3dmark.com/3dm/11665249
#10
yea tried setting it to card 1 then card 2 heaven 3.0 bench still crashes so does 3d mark 11. testing beta driver to see if it allows me to play skyrim and i have another sli bridge coming in the mail
erm ino this may be a long shot but on my old ECS P67H2-A i had a Lucid Hydra 200 chip and when installed the Lucid software back than i needed to go to HydraLogix Centrol Panel and disable HydraLogix to get both 3DMark11 anmd Heaven V2.5 to work back then dunno if it will help, bcs u got Z68 chipset and not a extra chip on.
 

Theoddis

New Member
Joined
Jul 21, 2012
Messages
42 (0.02/day)
Likes
1
#11
actually the setting the physX to card 2 (not auto) and the beta driver 304.48 from evga seems to have done the trick ill keep my fingers crossed tho
 
Joined
Aug 29, 2005
Messages
4,801 (1.07/day)
Likes
1,575
Location
Whatever my internet protocol shows I guess O.o
System Name Lynni and The Great White Dragon in Tempered Glass | Lynni-Stick
Processor Intel Core i7-6700K "Skylake" | Intel Atom X5-Z8300 "Cherry Trail"
Motherboard Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 "Union Point" | Intel Compute Stick board
Cooling Thermalright True (Old legend still going strong) 1xNoctua NF-F12 PWM | Fan xD
Memory Geil Dragon 2x8GB@3000mhz 15-17-17-35 (GWW416GB3000C15DC) | 2GB DDR3-L @ 1600mhz
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti FE "Pascal" | Intel HD Graphics
Storage OS/Games:Samsung 960 EVO 250GB NVME|2xSamsung EVO 850 1TB SSD|Data:3xWD Red/Purple 4TB & WD SE 1TB
Display(s) Dell S2417DG 1440p@165hz G-Sync | Philips 50PFT4009/12
Case Phantek Eclipse P400 Black/White | Intel Compute Case
Audio Device(s) Creative Core3D (Onboard) | Intel HD Audio
Power Supply Corsair SF600 | Generic Intel Power Adapter (3amp)
Mouse Logitech G502 | Logtech MK270 kit @ Lynni-Stick
Keyboard Razer Blackwidow Chroma X UK
Software Win10 Pro CU UK x64 | Win10 Home CU x86
Benchmark Scores 3DMark Skydrive @ 1440p: GS: 25188 / PS: 12238 / CS: 25308: http://www.3dmark.com/3dm/11665249
#12
actually the setting the physX to card 2 (not auto) and the beta driver 304.48 from evga seems to have done the trick ill keep my fingers crossed tho
good i hope it will turn out to the good for u ^^