• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

3dmark 06 Win7x64 and AMD SATA Drivers

Joined
Mar 26, 2008
Messages
1,877 (0.39/day)
Location
Cobourg,Ontario
System Name FX CrossFireX
Processor AMD FX™ 8370 @Stock
Motherboard GA-990FXA-UD5 (rev. 3.1
Cooling Noctua NH-D15 the BEAST
Memory AMD Radeon™ R5 Entertainment Series 16GB (2x8GB) DDR3-1600 MHz CL11 Part Number: R5316G1601U2K-G T
Video Card(s) MSI Gaming R9 390
Storage x3 Seagates 1Terabyte X1 Seagate 2Terabyte <Steam Install
Display(s) 40 Inch Samsung HDTV (monitor)
Case HAF-X:)
Audio Device(s) AMD/HDMI to Onkyo HT-R508 Receiver
Power Supply EVGA SuperNOVA 1000 G2 Power Supply
Software Windows 10 Pro X64
Man I just spent a day figuring this out.I had 3dmark06 and Vantage installed from a long time ago.Well after I put the June 09 update in I got both locking up and could not find the cause,I even downloaded the full installs from this site.What I found was that the cat 9.12 ahci driver was the problem.So I set my bios to boot in IDE mode....Well guess what, they both load.Went back to vistax64 and found that I had cat9.11 ahci driver installed and both worked there (my original installs) So here is what i did to fix it under Win7x64

First I found under C:\Windows\Syswow64\Futuremark\msc a file named DIRECPLL.DLL dated from 8/9/08 and in Vista I had one from 1/4/09 So I Google for the file,and found it from Futuremark`s website.And replaced it.

Then I went into safe mode and switched my AMD SATA ahci driver back to the one dated 5/5/09 and rebooted,After reboot I loaded 3dmark06 and it ran.This is just to help some of you figure this out.If your install got messed up like mine did.:rockout:
 
Top