• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

4850 CF 8.6 hotfix Vantage distortion

Joined
Nov 3, 2006
Messages
340 (0.07/day)
Location
Jonesbor, AR United States
Processor Q6600 G0 SLACR @ 3.76 GHz
Motherboard ASUS Maximus Formula X38
Cooling D-Tek Fuzion Nozzled
Memory 2x2 GB Geil Esoteria @ DDR2-1129
Video Card(s) 2 Diamond HD 2900XT 1GB Crossfire 940/075 MCW60
Storage 2 Western Digital 500 Gb Maxtor 250 Gb
Display(s) Westinghouse LVM-37W3 1080P 37" HDTV
Case Thermaltake Armor Silver w/ 250mm side fan
Audio Device(s) Auzentech Prelude
Power Supply Silverstone DA850 850W
Ok really strange problem here.......here is a quote copy/pasted from another forum.
Anyone experienced distortion in vantage in the first test? Also when I get to my desktop Dreamscene is all wigged out, looking like a corrupted movie file download.....blockly with scattered textures, then it fixes itself after ~5s. This only happens with Vantage AFAIK.
I played TF2 for a few minutes and didn't get any distortion.....I played Crysis for ~3 minutes without a single hitch.

Ok it's that freaking Jane Nash bench's distortion that's messing the score up....big time. Look at the FPS difference.....I actually score higher in the New Calico bench second lower aggregate score than on the higher aggregate score
3DMark Score P10403 3DMarks
CPU Score 13148
Graphics Score 9726
Test Results
Graphics Tests
Jane Nash 20.35 FPS
New Calico 36.92 FPS
CPU Tests
AI Test 1799.41 Operations/s
Physics Test 17.93 Operations/s
3DMark Score P11685 3DMarks
CPU Score 13020
Graphics Score 11299
Test Results
Graphics Tests
Jane Nash 32.24 FPS
New Calico 33.99 FPS
CPU Tests
AI Test 1779.89 Operations/s
Physics Test 17.81 Operations/s
Anyone experience this? I didn't actually watch the bench the first time it ran (stupid me), as I just started the bench and switched inputs on my monitor to my DVR to watch TV....

I also ran furmark for about 3 minutes to see the temps and didn't get any artifacts. I wonder if the memory being bare has anything to do with it? Surely Crysis stresses the video memory more than Vantage, but I guess there's no way of telling (Rivatuner doesn't support VRAM usage in Vista due to virtualization of video memory.)
I have my memory RAMsinks arriving on Monday, so we'll see then too....I put my infrared thermometer on the memory during Vantage and saw the temps were 40-45C. Probably much cooler than they would be with that POS stock cooler bleeding heat from the core....
 
Joined
Nov 3, 2006
Messages
340 (0.07/day)
Location
Jonesbor, AR United States
Processor Q6600 G0 SLACR @ 3.76 GHz
Motherboard ASUS Maximus Formula X38
Cooling D-Tek Fuzion Nozzled
Memory 2x2 GB Geil Esoteria @ DDR2-1129
Video Card(s) 2 Diamond HD 2900XT 1GB Crossfire 940/075 MCW60
Storage 2 Western Digital 500 Gb Maxtor 250 Gb
Display(s) Westinghouse LVM-37W3 1080P 37" HDTV
Case Thermaltake Armor Silver w/ 250mm side fan
Audio Device(s) Auzentech Prelude
Power Supply Silverstone DA850 850W
Well nevermind....I fixed it. Apparently a reboot is required if you disabled Crossfire, then enable it before running Vantage. LOL
 
Joined
Apr 30, 2006
Messages
1,181 (0.24/day)
Processor 7900
Motherboard Rampage Apex
Cooling H115i
Memory 64GB TridentZ 3200 14-14-14-34-1T
Video Card(s) Fury X
Case Corsair 740
Audio Device(s) 8ch LPCM via HDMI to Yamaha Z7 Receiver
Power Supply Corsair AX860
Mouse G903
Keyboard G810
Software 8.1 x64
Ok so you dont have ram sinks on your card.....what about the voltage regulators? Running them naked would be a bad idea IMO.
 

sinister_steve

New Member
Joined
Mar 25, 2008
Messages
475 (0.11/day)
Location
canada kamloops
System Name fun box
Processor PHENOM 9850 BE
Motherboard M3A32-MVP DELUXE WIFI
Cooling ANTEC 900
Memory 4 GIG DDR2+
Video Card(s) 2X ASUS 4850
Storage 160GIG
Case ANTEC 900
Audio Device(s) MAKES MUSIC AND THINGS PLAY
Power Supply 650 ANTEC
Software WIN XP
Benchmark Scores 15239
Ok so you dont have ram sinks on your card.....what about the voltage regulators? Running them naked would be a bad idea IMO.[/QUOwhatst

whats this crossfire hotfix do ?CF 8.6 hotfix ?
 
Joined
Nov 3, 2006
Messages
340 (0.07/day)
Location
Jonesbor, AR United States
Processor Q6600 G0 SLACR @ 3.76 GHz
Motherboard ASUS Maximus Formula X38
Cooling D-Tek Fuzion Nozzled
Memory 2x2 GB Geil Esoteria @ DDR2-1129
Video Card(s) 2 Diamond HD 2900XT 1GB Crossfire 940/075 MCW60
Storage 2 Western Digital 500 Gb Maxtor 250 Gb
Display(s) Westinghouse LVM-37W3 1080P 37" HDTV
Case Thermaltake Armor Silver w/ 250mm side fan
Audio Device(s) Auzentech Prelude
Power Supply Silverstone DA850 850W
Ok so you dont have ram sinks on your card.....what about the voltage regulators? Running them naked would be a bad idea IMO.
Yea I have Enzotech copper RAMsinks on the VRMs. I only had a few, and the VRMs get hotter than the memory......I have more sinks arriving Monday. The RAM seems to be doing fine naked....


Also the 8.6 hotfix is here
 

sinister_steve

New Member
Joined
Mar 25, 2008
Messages
475 (0.11/day)
Location
canada kamloops
System Name fun box
Processor PHENOM 9850 BE
Motherboard M3A32-MVP DELUXE WIFI
Cooling ANTEC 900
Memory 4 GIG DDR2+
Video Card(s) 2X ASUS 4850
Storage 160GIG
Case ANTEC 900
Audio Device(s) MAKES MUSIC AND THINGS PLAY
Power Supply 650 ANTEC
Software WIN XP
Benchmark Scores 15239
Yea I have Enzotech copper RAMsinks on the VRMs. I only had a few, and the VRMs get hotter than the memory......I have more sinks arriving Monday. The RAM seems to be doing fine naked....


Also the 8.6 hotfix is here
Oh I guess I already have that one installed hahaha
 

sinister_steve

New Member
Joined
Mar 25, 2008
Messages
475 (0.11/day)
Location
canada kamloops
System Name fun box
Processor PHENOM 9850 BE
Motherboard M3A32-MVP DELUXE WIFI
Cooling ANTEC 900
Memory 4 GIG DDR2+
Video Card(s) 2X ASUS 4850
Storage 160GIG
Case ANTEC 900
Audio Device(s) MAKES MUSIC AND THINGS PLAY
Power Supply 650 ANTEC
Software WIN XP
Benchmark Scores 15239
Oh I guess I already have that one installed hahaha
Hi ive tried the hotfix and didnt fix anything...when playing ET QUAKE WARS the graphics still dissapear and re apear randomly..is there anything better out yet? or has anyone els had these problems with cf 4850,s ?:banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:
 

philbrown23

New Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
1,229 (0.28/day)
Location
vermont
System Name Dominator
Processor INTEL C2Q Q6600 FTW!!
Motherboard ASUS P5Q-E!!!
Cooling TEC cooled cpu, everything else is under water :D
Memory 4GB CELL SHOCK D9GMH 1066MHZ/4GB CRUCIAL REDS
Video Card(s) 4850 (VT)/ 4850 IN CROSSFIRE!
Storage western digital= 1X 250GB, 1X 500GB, IDE 160GB (BOOT DRIVE ONLY). SEAGATE FREE AGENT 500GB EHDD
Display(s) viewsonic 19" hd widescreen
Case ROCKETFISH FOR NOW :(
Audio Device(s) ONBOARD WORKS JUST FINE FOR ME :p
Power Supply ULTRA X3 1KW MODULAR
Software win vista ultimate 64 TWEAKED!!!
Benchmark Scores http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=434759 3dm06: http://service.futuremark.com/compare?3dm0
this is happening to me even witrh 8.9's
 
Top