1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

7850 black editiion overclocking help

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by geeman74, Jun 26, 2009.

  1. geeman74 New Member

    Joined:
    Aug 31, 2004
    Messages:
    82 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    im currenty at 3.11ghz, 222 htt 14x multi stock voltage,

    my problem is if i up the multi it doesnt change in cpuz/amd overdrive stays at 14x in both

    if i take my htt above 223 the system wont boot,

    ive upped the voltage to 1.4v and its still the same,
    could my ram be causing it? i tried upping the ram voltage to 2v from 1.9v but that wouldnt even get to the windows load screen,
    got a message saying image corrupt.

    would slacker timmings help?

    im watercooled and temps are not a problem

    im using windows 7

    system specs are in sig
     
    10 Year Member at TPU
  2. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    45,948 (9.77/day)
    Thanks Received:
    13,518
    Location:
    Australalalalalaia.
    have you disabled cool and quiet?
     
    10 Year Member at TPU
  3. geeman74 New Member

    Joined:
    Aug 31, 2004
    Messages:
    82 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    not sure ill have to check never thought of that

    i do now booted up with a 225 htt not sure if its stable yet got my core voltage at 1.4v ill run a few tests,
    then try upping the htt abit more if its stable

    ive just rebooted with a 15x multi and 210 htt 1.376v @ 3.15ghz

    cpuz says 15x multi now :)

    just gotta work on overclock whats the max voltage to put through this cpu?
    dont wanna fry it
     
    Last edited: Jun 26, 2009
    10 Year Member at TPU
  4. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,412 (3.27/day)
    Thanks Received:
    2,410
    Location:
    Duluth, Minnesota
    It's most like Cool n Quiet like said, if you up the multi and nothing happens, keep CPU-Z open and hit it with some stress and then that multi will show. Either way I suggest more voltage, the stock HSF setup doesn't seem to have the capability to cool more than 1.4v, so if you can sit a hair under that I would give it a shot. I set my gf's 7750 to 1.4v and the multi up and fired up at 3.3ghz, first shot, stressed it and it worked great, stays on 24/7 too.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)