• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

9800xt problem

dokdok

New Member
Joined
Apr 16, 2006
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#1
hi i use a 9800xt for 2 years. recently it display some dot lines when gaming.

do i need to buy a new one or this can be fixed???

thanks in advance!

 

Satchmo

New Member
Joined
Apr 4, 2006
Messages
406 (0.10/day)
Likes
0
Location
cali
Processor A64 3200+ @ 2.7ghz Venice S-939 33c idle 40c load
Motherboard MSI RD480 Neo2-FI Crossfire 200
Cooling Arctic ALPINE 64 on CPU, Arctic silencer on GPU
Memory 2x 1GB Wintec Ampo DDR450 2.5,3,3,6 T1 DualChannel
Video Card(s) X1600XT HIS @ 650core/810 44c idle 62c load
Storage HITACHI Deskstar 7K80 80GB 3.5" S-ATA@150mbps
Display(s) CRT 17" E-View
Case Spire BlueFin SP-6190U Blue/Silver
Audio Device(s) Azalia High-Defintion integrated audio
Power Supply Aspire 520 Watt W/ 35a 12v Rail
Software WindowsXP Pro SP2, 6.4 Catalyst, ATI tool .25 beta
#2
did you recently install new drivers for your card? particularly the 6.4 catalyst drivers?

seems about 6/10 people are having some very bad graphical issues with these drivers.
 

dokdok

New Member
Joined
Apr 16, 2006
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#3
thx for the tip Satchmo. i've just update to 6.2 whql last week.
should i go back to 5.x then. which catalyst is best for these old cards?

thank you very much!!!! ^^
 
Joined
Jan 14, 2006
Messages
84 (0.02/day)
Likes
0
Processor 3700+ sandiego
Motherboard asus A8N-E
Cooling Artic cooling - Freezer 64 pro
Memory ddr400 ocz 2x1gb at 2-3-2-5
Video Card(s) EVGA 8800GTS 640mb
Storage maxtor 250gb PATA drive with 16mb cache
Display(s) samsung 17inch crt monitor
Case aspire X-Superalien case with 6 blue led fans
Audio Device(s) soundblaster x-fi xtreme music
Power Supply antec Truepowa Trio 650W
Software win xp home sp2
#4
it might be a driver issue. But it might be some artifacts u may want to take off the cards fan/hs and remove the original compound and use something else, that is if you feel comfortable doing that otherwise find someone who can do that for you and that would probably help :toast:
 

dokdok

New Member
Joined
Apr 16, 2006
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#5
thanks! xdaxxchampxx. i'll try that & post the result later.
u guys are really helpful!!!!

cheers all!!!!!!!!!

:toast:
 
Joined
Jan 29, 2006
Messages
9,066 (2.09/day)
Likes
287
Location
My house.
Processor AMD Athlon 64 X2 4800+ Brisbane @ 2.8GHz (224x12.5, 1.425V)
Motherboard Gigabyte sumthin-or-another, it's got an nForce 430
Cooling Dual 120mm case fans front/rear, Arctic Cooling Freezer 64 Pro, Zalman VF-900 on GPU
Memory 2GB G.Skill DDR2 800
Video Card(s) Sapphire X850XT @ 580/600
Storage WD 160 GB SATA hard drive.
Display(s) Hanns G 19" widescreen, 5ms response time, 1440x900
Case Thermaltake Soprano (black with side window).
Audio Device(s) Soundblaster Live! 24 bit (paired with X-530 speakers).
Power Supply ThermalTake 430W TR2
Software XP Home SP2, can't wait for Vista SP1.
#6
yeah, if putting it back on catalyst 5 drivers doesn't fix it for you, then I think your card is getting old and is telling you its almost time to retire...its possible to extend your 9800XT's life by replacing stock cooler with an uber-cooler (like VGA silencer, vf-700, turbo2...). Good luck!
 

dokdok

New Member
Joined
Apr 16, 2006
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#7
i 've take out the fan & heat sink, clean up the dust and replace HS compound with AMD
silver. then tune back to 5.13 which i use last time. but cant fix the problem. also i find out
the surface of those mem chip at the fan side turns a bit shiny,looks like overheating to me.
maybe as zekrahminator said i should have replace the stock heat sink & fan earlier.

:cry: :banghead:

anyway, thanks for all the good advice!! cheers!

:toast: