• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Acronis True Image

Joined
Mar 13, 2009
Messages
817 (0.26/day)
Likes
93
Location
Bannock County
Processor AMD FX-8320 4.1Ghz
Motherboard Asus Aura
Cooling Corsair H60
Memory Crucial Ballistix Sport 32GB
Video Card(s) EVGA 1060 SC
Storage Intel 535 Series SSD + Seagate FireCuda 2TB
Case NZXT
Power Supply EVGA 650 Watt
Software Windows 10 Pro 64-Bit
#1
i'm in the process of building a new PC. What I would like to do is this:

Install my Vista 64-bit with all the software I use, tweaks, drivers, etc ... and make an image of the new system before I start actually using the computer. My question is this:

When the time comes and I have to restore the image, can I boot with the image disk that I created? I remember norton ghost you could do this. Or will I need to reinstall Vista and Acronis then restore?

any help would be great!

Thank You!
 

Tau

New Member
Joined
Mar 9, 2007
Messages
821 (0.21/day)
Likes
92
#2
i'm in the process of building a new PC. What I would like to do is this:

Install my Vista 64-bit with all the software I use, tweaks, drivers, etc ... and make an image of the new system before I start actually using the computer. My question is this:

When the time comes and I have to restore the image, can I boot with the image disk that I created? I remember norton ghost you could do this. Or will I need to reinstall Vista and Acronis then restore?

any help would be great!

Thank You!
I havent used Acronis that way before, i usually just boot to their True image Workstation disc that i have then load the image from across the network... After you make the discs see if you can boot to them... lol
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,275 (5.51/day)
Likes
10,362
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#3
i'm in the process of building a new PC. What I would like to do is this:

Install my Vista 64-bit with all the software I use, tweaks, drivers, etc ... and make an image of the new system before I start actually using the computer. My question is this:

When the time comes and I have to restore the image, can I boot with the image disk that I created? I remember norton ghost you could do this. Or will I need to reinstall Vista and Acronis then restore?

any help would be great!

Thank You!
I don't know if you can boot directly from the image disc. However, there is a bootable media creator built into Acronis. So worst case, you can just boot off the bootable Acronis CD, then load the image off whatever media you have it stored on.
 
Joined
Jul 28, 2008
Messages
2,525 (0.74/day)
Likes
506
System Name Desktop | Poweredge r410
Processor i5 6500 4.5GHz@1.275V | 2 x E5620 @2.4GHz
Motherboard ASRock Fatal1ty Gaming | Intel 5500
Memory 16GB DDR4 2400MHz | 32GB ECC DDR3
Video Card(s) RX480 8GB |On-Board
Storage 250GB SSD + 512GB SSD|4x320GB
Display(s) 27" Dell + 2 x 24" LCD Setup
Case Fractal Design Define Nano S
Software Windows 10 | Server 2012 r2
#4
I have used acronis only from bootable Hirens Disk and I point to the image of the partition/disk.
 
Joined
Mar 13, 2009
Messages
817 (0.26/day)
Likes
93
Location
Bannock County
Processor AMD FX-8320 4.1Ghz
Motherboard Asus Aura
Cooling Corsair H60
Memory Crucial Ballistix Sport 32GB
Video Card(s) EVGA 1060 SC
Storage Intel 535 Series SSD + Seagate FireCuda 2TB
Case NZXT
Power Supply EVGA 650 Watt
Software Windows 10 Pro 64-Bit
#5
Well... as long as I can create a boot cd from within Acronis then just point to the image file on another cd, that's good enough.

Thanks everyone for your input!
 
Joined
Sep 5, 2005
Messages
224 (0.05/day)
Likes
23
Location
vt
System Name APleasure@(to_use)
Processor X5660
Motherboard msi-x58-plat
Cooling monsoon 3 Dual 120fans
Memory 2x4 gig Gskill 1600 (one slot died)dual only
Video Card(s) R9 290 Powercolor PCS+
Storage 128gig Samsung D830 2x1terabyte seagates Raid0
Display(s) acer 22in 1920x1080 120Hertz
Case Thermaltake V9 Black Edition
Audio Device(s) Soundblaster Audigy SE(X-FI Driver-Mod)
Power Supply ocz 700 modular
Software W8.1 64Bit
Benchmark Scores http://www.3dmark.com/fs/11496246
#6
I used it when i built my last computer with 64bit vista,booted first time off the image no problems what so ever!