• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

AMD FX OC'ers Club

Joined
Jan 2, 2009
Messages
9,767 (2.99/day)
Likes
1,779
Location
Suffolk/Essex, England
System Name Joseph's Laptop Clevo P771ZM
Processor 4970k @4/4.4ghz
Motherboard *shrugs*
Cooling About 2 kilos of copper fins and pipes.
Memory 2x 8gb
Video Card(s) GTX 970m 6gb
Storage 500gb Msata SSD 2x 2TB storage drives
Display(s) Built in
Power Supply 300w power brick
Mouse Steam controller
Software Windows ten
At that temp, the CPU is going over the safety margin so Turbo can't work well or for very long. Remember +300 MHz for all cores, +600 MHz for half the cores if and on if the CPU is below the TDP limit for Turbo.
I've set up turbo to only activate on four cores my 8 core turbo mode doesn't exist.

I also have thermal and TDP throttling switched off.

But I'll double check and let you know :toast:
 

Chicken Patty

WCG Moderator
Staff member
Joined
Nov 27, 2007
Messages
28,599 (7.79/day)
Likes
12,629
Location
Miami, Florida
Processor AMD Ryzen 7 1700
Motherboard ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO (WI-FI AC)
Cooling EK Water blocks P280 Water Cooling Kit
Memory G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 3600MHz
Video Card(s) Nvidia GeForce GTX 1080
Storage Samsung 850 EVO 500GB SSD (OS)// OCZ Vertex 4 128GB // WD Black 2TB
Display(s) Samsung 40" LED 4K TV
Case Corsair Obsidian 900D
Audio Device(s) Onboard Sound
Power Supply EVGA SuperNOVA 1000 G2 120-G2
Software Windows 10 64 Bit Home Edition
Benchmark Scores Real man crunch for TPU! :)
What's max safe temp for the 8150's? Is it like the Thubans which is between 55-60*C?
 
Joined
Jan 2, 2009
Messages
9,767 (2.99/day)
Likes
1,779
Location
Suffolk/Essex, England
System Name Joseph's Laptop Clevo P771ZM
Processor 4970k @4/4.4ghz
Motherboard *shrugs*
Cooling About 2 kilos of copper fins and pipes.
Memory 2x 8gb
Video Card(s) GTX 970m 6gb
Storage 500gb Msata SSD 2x 2TB storage drives
Display(s) Built in
Power Supply 300w power brick
Mouse Steam controller
Software Windows ten

Aetherius

New Member
Joined
Dec 1, 2011
Messages
8 (0.00/day)
Likes
5
Location
Ky, USA
System Name My PC
Processor AMD FX-8150 4.5Ghz
Motherboard ASUS ROG Crosshair V Formula
Cooling Zalman CNPS9900MAX
Memory 8GB Patriot 2060Mhz
Video Card(s) 2 Sapphire Radeon 6950's Crossfire
Storage 3 Seagate 750GB RAID5
Display(s) I-Inc iF281D 1920x1200
Case Antec 1200
Audio Device(s) Razer Barracuda AC-1/HP-1
Power Supply Thermaltake 850/Visiontek 450(5.25")
Software Windows 7 Pro 64
Joined
Nov 27, 2011
Messages
271 (0.12/day)
Likes
68
Location
Scotland
System Name Just need to tidy it up now
Processor FX-8120
Motherboard Asus M5A99X EVO 990X
Cooling Custom Water
Memory Corsair Vengeance 8GB
Video Card(s) BFG GTX 280 H2OC
Storage OCZ ocz vertex plus(60GB), 2TB hdd
Display(s) 1x ACER x19ws ( need new one)
Case Custom
Power Supply (GOT) OCZ GameXStream 1010 Watt
Software LOL
Benchmark Scores Soon, very very soon, just need to tidy it up.
Built up my PC today :)

I had not used my water cooling in a year....pump was dead...RIP Vario

Dropped in my 3870x2 (meantime card) not used in about a year.... artifact city...time for the oven.
I have an old 3850 need to do just now.

I dont understand, Im not a kid, 32 years old, been building for 10+ year and I keep all my stuff in the boxes it come in, when I packed the stuff away to move house I was careful, the card and the pump were in different moving boxes so it wasnt a drop that killed them.
I blame the removel men, damn them :cry:

So the FX-8120 is good :)

The ASUS M5A99x EVO nice :)

8 gig corsair vengeance fine :)

Me overclocking on stock :(

Results and pictures up on Thursday I hope.
 
Joined
Apr 21, 2010
Messages
142 (0.05/day)
Likes
19
Location
Perth, Australia
Processor Phenom II X6 1055 @3290/3760Mhz 1.375 HT@2115 NB@2350
Motherboard GA-880GM-usb3 (seems to dislike bclk of over 235)
Cooling Scythe Big Shiruken + TR 1300rpm 140mm
Memory G.Skill Ripjaw 4GB 8-9-8-24-32 1T @1566mhz
Video Card(s) Gigabyte 6850 @875mhz gpu 1150mhz memory
Storage G.Skill Evo 115GB, Seagate 7200.11 1TB, WD Green 5400 1TB
Display(s) LG Flatron E2240V
Case Lian Li V352
Audio Device(s) Realtek ALC 892
Power Supply Seasonic X-650
Software Win 7 Ult 64bit
anyone suspect a stepping revision of BD besides the Piledriver due to the miscount of the transistors inside?
from what i read the 1.2B transistor figure is the number of transistors that are serving some function while there are 2B on chip, 800mill don't do anything. at least thats according to x-bit or Fudzilla i don't remember which, thats supposed to be why the die size is still 315mm^2 also each bulldozer core is supposedly only about 60 mill transistors down from the initial esimate of about 91 mill.

also a question, how does the power draw look at under 1.4v? is 1.35v realistic for 4.2ghz with all the powersaving features still active?
 
Last edited:
Joined
Sep 20, 2011
Messages
527 (0.23/day)
Likes
472
Location
somewhere in Eastern Europe
System Name Cruncher
Processor AMD FX-8370
Motherboard Asus Crosshair V Formula
Cooling Thermalright Silver Arrow SB-E
Memory 2x4 GB Corsair XMS3 2000
Video Card(s) Sapphire HD7870+Powercolor HD7850 CrossFire
Storage Corsair ForceGT 90 SSD,WD Black 500
Display(s) Acer 24'' 2ms
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) onboard
Power Supply Thermaltake Grand 1050w 80+Gold
Software Win 7 SP1 Ult x64

When I start Cinebench, Linx or something like that appears throttling. Between two and six cores down frequency to 3 GHz and core voltage to 1,2v.
All energy efficient settings in BIOS are off, Turbocore=disabled.
Because of what can that be?

Thanks in advance
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,381 (10.17/day)
Likes
18,023
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
Do you have an APM setting to enable/disable in the bios?
 
Joined
Sep 20, 2011
Messages
527 (0.23/day)
Likes
472
Location
somewhere in Eastern Europe
System Name Cruncher
Processor AMD FX-8370
Motherboard Asus Crosshair V Formula
Cooling Thermalright Silver Arrow SB-E
Memory 2x4 GB Corsair XMS3 2000
Video Card(s) Sapphire HD7870+Powercolor HD7850 CrossFire
Storage Corsair ForceGT 90 SSD,WD Black 500
Display(s) Acer 24'' 2ms
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) onboard
Power Supply Thermaltake Grand 1050w 80+Gold
Software Win 7 SP1 Ult x64

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,381 (10.17/day)
Likes
18,023
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
No. My Crosshair V had an APM option. Advanced Power Management. With this enabled I would get the same results as you. With it disabled the clocks were where they should be.
 
Joined
Sep 20, 2011
Messages
527 (0.23/day)
Likes
472
Location
somewhere in Eastern Europe
System Name Cruncher
Processor AMD FX-8370
Motherboard Asus Crosshair V Formula
Cooling Thermalright Silver Arrow SB-E
Memory 2x4 GB Corsair XMS3 2000
Video Card(s) Sapphire HD7870+Powercolor HD7850 CrossFire
Storage Corsair ForceGT 90 SSD,WD Black 500
Display(s) Acer 24'' 2ms
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) onboard
Power Supply Thermaltake Grand 1050w 80+Gold
Software Win 7 SP1 Ult x64
No. My Crosshair V had an APM option. Advanced Power Management. With this enabled I would get the same results as you. With it disabled the clocks were where they should be.
Unfortunately my CHIV haven't APM option. Thank you, Erocker, I will wait for new BIOS.

Edit:
I was wrong, CH IV have APM option and it is disabled.
 
Last edited:
Joined
Jan 2, 2009
Messages
9,767 (2.99/day)
Likes
1,779
Location
Suffolk/Essex, England
System Name Joseph's Laptop Clevo P771ZM
Processor 4970k @4/4.4ghz
Motherboard *shrugs*
Cooling About 2 kilos of copper fins and pipes.
Memory 2x 8gb
Video Card(s) GTX 970m 6gb
Storage 500gb Msata SSD 2x 2TB storage drives
Display(s) Built in
Power Supply 300w power brick
Mouse Steam controller
Software Windows ten
Do you mean Cool&Quit, C1, C6? Yes, they are disabled.
You should give BD a go with those things on, so far I've had no problems having all power saving features turned on ( except APM)

I think there's a beta bios for your board you should google and find out :toast:


*edit* I see you found the option, the only other thing is turbo core, it can down-clock other cores in order to over-clock others, is that shut off?
 
Joined
Sep 20, 2011
Messages
527 (0.23/day)
Likes
472
Location
somewhere in Eastern Europe
System Name Cruncher
Processor AMD FX-8370
Motherboard Asus Crosshair V Formula
Cooling Thermalright Silver Arrow SB-E
Memory 2x4 GB Corsair XMS3 2000
Video Card(s) Sapphire HD7870+Powercolor HD7850 CrossFire
Storage Corsair ForceGT 90 SSD,WD Black 500
Display(s) Acer 24'' 2ms
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) onboard
Power Supply Thermaltake Grand 1050w 80+Gold
Software Win 7 SP1 Ult x64
You should give BD a go with those things on, so far I've had no problems having all power saving features turned on ( except APM)

I think there's a beta bios for your board you should google and find out


*edit* I see you found the option, the only other thing is turbo core, it can down-clock other cores in order to over-clock others, is that shut off?
I have the latest BIOS at the present moment, the second for BD, hope that ASUS makes a new one:toast:
Thanks for advice, i will turn C&Q and other on.
Turbocore is always disabled, don't now what thing down-clocks some cores. Can it be in AMD Overdrive? I did not find something in AOD.
 
Joined
Sep 25, 2011
Messages
1,756 (0.77/day)
Likes
479
Location
Cussing desert
System Name Ironic
Processor AMD FX8350 4.2ghz 1.32v (stock volts)
Motherboard CHVF-Z 990FX
Cooling Swiftech Maelstrom/MCP355, EK Supremacy, XT45 360mm rad
Memory 16GB Gskill Ripjaws x
Video Card(s) EVGA GTX 780 reference
Storage Hitachi 1tb HDD; 60gb OCZ SATA III ssd
Display(s) Achieva Shimian 27" 2560x1440
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) Integrated
Power Supply EVGA supernova 850 G2
Mouse $20 logitech
Keyboard Possibly the cheapest you can buy
Software Windows 7
I have the latest BIOS at the present moment, the second for BD, hope that ASUS makes a new one:toast:
Thanks for advice, i will turn C&Q and other on.
Turbocore is always disabled, don't now what thing down-clocks some cores. Can it be in AMD Overdrive? I did not find something in AOD.
I know that if you have CnQ on, by default CCC will have throttling turned on. Its under CPU Power. Also, how hot is it getting? it might be throttling from thermal throttle if thats turned on.
 
Joined
Jan 2, 2009
Messages
9,767 (2.99/day)
Likes
1,779
Location
Suffolk/Essex, England
System Name Joseph's Laptop Clevo P771ZM
Processor 4970k @4/4.4ghz
Motherboard *shrugs*
Cooling About 2 kilos of copper fins and pipes.
Memory 2x 8gb
Video Card(s) GTX 970m 6gb
Storage 500gb Msata SSD 2x 2TB storage drives
Display(s) Built in
Power Supply 300w power brick
Mouse Steam controller
Software Windows ten
I have the latest BIOS at the present moment, the second for BD, hope that ASUS makes a new one:toast:
Thanks for advice, i will turn C&Q and other on.
Turbocore is always disabled, don't now what thing down-clocks some cores. Can it be in AMD Overdrive? I did not find something in AOD.
Well obviously make sure it doesn't effect bench mark scores for your set up, but for mine having the power saving features on had no ill effects.


Just a nice cool running chip when idling and lower power bills :toast:
 
Joined
Sep 20, 2011
Messages
527 (0.23/day)
Likes
472
Location
somewhere in Eastern Europe
System Name Cruncher
Processor AMD FX-8370
Motherboard Asus Crosshair V Formula
Cooling Thermalright Silver Arrow SB-E
Memory 2x4 GB Corsair XMS3 2000
Video Card(s) Sapphire HD7870+Powercolor HD7850 CrossFire
Storage Corsair ForceGT 90 SSD,WD Black 500
Display(s) Acer 24'' 2ms
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) onboard
Power Supply Thermaltake Grand 1050w 80+Gold
Software Win 7 SP1 Ult x64
I know that if you have CnQ on, by default CCC will have throttling turned on. Its under CPU Power. Also, how hot is it getting? it might be throttling from thermal throttle if thats turned on.
It's warm up to 37 c idle and 58 c with IBT running. I should check that thermal throttle is off, thanks!

Edit:
Tryed to run BD at stock frequency at 3,1 then at 3,6 with turbo-core off, the cores throttling disappeared and returned at 4 ggz.
 
Last edited:
Joined
Sep 20, 2011
Messages
527 (0.23/day)
Likes
472
Location
somewhere in Eastern Europe
System Name Cruncher
Processor AMD FX-8370
Motherboard Asus Crosshair V Formula
Cooling Thermalright Silver Arrow SB-E
Memory 2x4 GB Corsair XMS3 2000
Video Card(s) Sapphire HD7870+Powercolor HD7850 CrossFire
Storage Corsair ForceGT 90 SSD,WD Black 500
Display(s) Acer 24'' 2ms
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) onboard
Power Supply Thermaltake Grand 1050w 80+Gold
Software Win 7 SP1 Ult x64
So, i've turned off all energy efficient settings off (C'n'Q, APM and other), down-clocked bus speed to default 200 mhz. Frequency is falling down to 2,8.


Then raised bus speed to 291 mhz and throttling is out.


I now it's not a solution but couldn't find another way.
Thanks to all TPU-members!
 
Joined
Jan 2, 2009
Messages
9,767 (2.99/day)
Likes
1,779
Location
Suffolk/Essex, England
System Name Joseph's Laptop Clevo P771ZM
Processor 4970k @4/4.4ghz
Motherboard *shrugs*
Cooling About 2 kilos of copper fins and pipes.
Memory 2x 8gb
Video Card(s) GTX 970m 6gb
Storage 500gb Msata SSD 2x 2TB storage drives
Display(s) Built in
Power Supply 300w power brick
Mouse Steam controller
Software Windows ten
It's warm up to 37 c idle and 58 c with IBT running. I should check that thermal throttle is off, thanks!

Edit:
Tryed to run BD at stock frequency at 3,1 then at 3,6 with turbo-core off, the cores throttling disappeared and returned at 4 ggz.

In the PC health section of your bios, can you turn on a CPU temperature alarm?

I think that your temperatures might be higher then you think. ( since I can't think of other options)

Set the alarm to go of at 60 degrees and let us know what your what your temperatures say within the OS when the alarm goes off ( if it does)



*edit* didn't read properly, seems you've fixed it? :S
 
Joined
Sep 20, 2011
Messages
527 (0.23/day)
Likes
472
Location
somewhere in Eastern Europe
System Name Cruncher
Processor AMD FX-8370
Motherboard Asus Crosshair V Formula
Cooling Thermalright Silver Arrow SB-E
Memory 2x4 GB Corsair XMS3 2000
Video Card(s) Sapphire HD7870+Powercolor HD7850 CrossFire
Storage Corsair ForceGT 90 SSD,WD Black 500
Display(s) Acer 24'' 2ms
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) onboard
Power Supply Thermaltake Grand 1050w 80+Gold
Software Win 7 SP1 Ult x64
In the PC health section of your bios, can you turn on a CPU temperature alarm?

I think that your temperatures might be higher then you think. ( since I can't think of other options)

Set the alarm to go of at 60 degrees and let us know what your what your temperatures say within the OS when the alarm goes off ( if it does)



*edit* didn't read properly, seems you've fixed it? :S
CPU temp read is correct, cores temp are incorrect. Alarm was set to go of at 60 degrees. Nothing happened.

Yes i've fixed it.:rockout: If bus speed is higher as 290 mhz then are cores clock stable and work without frequency and voltage dropping. Problem is because of my old AM3 chipset, i think so.
 
Last edited:
Joined
Jan 2, 2009
Messages
9,767 (2.99/day)
Likes
1,779
Location
Suffolk/Essex, England
System Name Joseph's Laptop Clevo P771ZM
Processor 4970k @4/4.4ghz
Motherboard *shrugs*
Cooling About 2 kilos of copper fins and pipes.
Memory 2x 8gb
Video Card(s) GTX 970m 6gb
Storage 500gb Msata SSD 2x 2TB storage drives
Display(s) Built in
Power Supply 300w power brick
Mouse Steam controller
Software Windows ten
CPU temp read is correct, cores temp are incorrect. Alarm was set to go of at 60 degrees. Nothing happened.

Yes i've fixed it.:rockout: If bus speed is higher as 290 mhz then are cores clock stable and work without frequency and voltage dropping. Problem is because of my old AM3 chipset, i think so.
Glad it worked out nicely for you :toast:
 
Joined
May 1, 2008
Messages
1,038 (0.30/day)
Likes
564
Location
Frankfurt/Main - Germany
System Name Shaman of Sexy
Processor AMD Phenom II X4 955 BE@4Ghz EK Supreme Block
Motherboard M3A79-T Deluxe Anfi-Tech Waterblocks
Cooling Magicool 360 + 120 + 120 Slim scythe slipped Laing DDC-1/T
Memory 4GB Corsair Dominator CM2X2048-8500C5D
Video Card(s) Sapphire ATI Radeon HD 4870 X2 EK 4870 X2 Block
Storage RAID 0 Seagate
Display(s) Samsung 226BW 22"
Case CoolerMaster Cosmos RC-1000 in mod progress
Audio Device(s) onboard
Power Supply Coba Nitrox 750W
Software Windows 7 Ultimate
Benchmark Scores http://service.futuremark.com/compare?3dmv=1056967
Cinebench 11.5
32bit vs. 64bit @ 4.6 Ghz CPU / 210 Mhz RAM
Turbo core disabled / APM disabled / Bios 9921


32bit / 7.09


64bit / 7.37
 

bacan

New Member
Joined
Jun 9, 2010
Messages
15 (0.01/day)
Likes
2
System Name Super Diesel
Processor AMD FX-8320@4.6GHz 1.48V
Motherboard Asus Crosshair V Formula
Cooling Corsair H70 /Pushmepully :)
Memory 4X4GB Kingston Predator HyperX DDR3@1912CAS9
Video Card(s) 2X Asus GTX660 DCII SLI
Storage intel (X25-V/40GB + i510/250GB) + Seagate 2TB
Display(s) NEC Multisync 2470WVX
Case Silverstone Raven 2 RV02
Audio Device(s) ALC889
Power Supply Corsair TX850
Software Win7 SP1 64bit
Cinebench R11.5 and new x264 FHD Benchmark v1.0.1 64bit
 

Attachments

Joined
Mar 23, 2005
Messages
2,995 (0.64/day)
Likes
609
Location
Ancient Greece, Acropolis (Time Lord)
System Name My Red Dragon Gaming PC
Processor AMD FX-8350 @ 4.40GHz w/8-Cores - Bus 277 / 1.35v
Motherboard Asus Crosshair V Formula ROG - Bios v1801
Cooling Corsair H100 Water Cooling (120mm x4 Push/Pull)
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB DDR3-2210 (8GBx2)
Video Card(s) SAPPHIRE (ATI) DUAL-X R9 280X 3GB GDDR5 OC + Sapphire Radeon RX 580 8GB Nitro+ LE
Storage Corsair Force 3 SSD 180GB + WD 32MB buffer 1TB HD
Display(s) Asus 24" (VG245H) FHD 75Hz 1ms FreeSyn - Gaming Monitor
Case CoolerMaster HAF 932 - My Custom Red Dragn MOD!
Audio Device(s) SteelSound 5Hv2 8CH HD + EAX® Advanced™ HD 5.0 -SupremeFX X-Fi 2
Power Supply Corsair 750W Gamers Power Supply
Mouse Razer DeathAdder PC Gaming Mouse - Ergonomic Left Hand Edition
Keyboard Logitech G15 Classic Gaming Keyboard
Software Windows 10 x64 Ultimate
Benchmark Scores I have the worlds Fastest PC ever Built - 1980
Joined
May 1, 2008
Messages
1,038 (0.30/day)
Likes
564
Location
Frankfurt/Main - Germany
System Name Shaman of Sexy
Processor AMD Phenom II X4 955 BE@4Ghz EK Supreme Block
Motherboard M3A79-T Deluxe Anfi-Tech Waterblocks
Cooling Magicool 360 + 120 + 120 Slim scythe slipped Laing DDC-1/T
Memory 4GB Corsair Dominator CM2X2048-8500C5D
Video Card(s) Sapphire ATI Radeon HD 4870 X2 EK 4870 X2 Block
Storage RAID 0 Seagate
Display(s) Samsung 226BW 22"
Case CoolerMaster Cosmos RC-1000 in mod progress
Audio Device(s) onboard
Power Supply Coba Nitrox 750W
Software Windows 7 Ultimate
Benchmark Scores http://service.futuremark.com/compare?3dmv=1056967
Joined
Mar 23, 2005
Messages
2,995 (0.64/day)
Likes
609
Location
Ancient Greece, Acropolis (Time Lord)
System Name My Red Dragon Gaming PC
Processor AMD FX-8350 @ 4.40GHz w/8-Cores - Bus 277 / 1.35v
Motherboard Asus Crosshair V Formula ROG - Bios v1801
Cooling Corsair H100 Water Cooling (120mm x4 Push/Pull)
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB DDR3-2210 (8GBx2)
Video Card(s) SAPPHIRE (ATI) DUAL-X R9 280X 3GB GDDR5 OC + Sapphire Radeon RX 580 8GB Nitro+ LE
Storage Corsair Force 3 SSD 180GB + WD 32MB buffer 1TB HD
Display(s) Asus 24" (VG245H) FHD 75Hz 1ms FreeSyn - Gaming Monitor
Case CoolerMaster HAF 932 - My Custom Red Dragn MOD!
Audio Device(s) SteelSound 5Hv2 8CH HD + EAX® Advanced™ HD 5.0 -SupremeFX X-Fi 2
Power Supply Corsair 750W Gamers Power Supply
Mouse Razer DeathAdder PC Gaming Mouse - Ergonomic Left Hand Edition
Keyboard Logitech G15 Classic Gaming Keyboard
Software Windows 10 x64 Ultimate
Benchmark Scores I have the worlds Fastest PC ever Built - 1980
what is beta 9921 Bios based on ?
From what I know, it's based on the 0813 bios. When I used the 9921 I needed a lot more vCore to OC and my "memory tests" ran unstable at stock speeds. With the 0903 I had no issues what so ever and got a nice full 8-Core OC to 4.40 GHz with a 1.375v. Couldn't get this with the 9921. So once I get my H100 back I am going to update the bios with this newer 1003 :D which states it further improves memory and system stability/compatability :D
 
Last edited: